reklama
najki
Fanka BB :)
Hej
pkati lutke zapodaj, raczej nie zaszkodzi. Ja bym zebrała poślady i poleciała do kliniki na tą 10...
Ja z tych raczej panikujących i wolę chuchać i dmuchać na zimne..tym bardziej, że tyle się staramy o tą ciążę..
Kciuki żeby to nie było nic groźnego. I wiem, że łatwo mówić ale NIE STRESUJ się!
missdior prolutexu nie znam...ale z tym, że " luteina nie dziala w nocy" to dziwne...biorę Lurinus 3x1 i zawsze ostatnia dawka jest około 22 przed spaniem. Jaki miałoby to sens Mi lekarz nic nie mówił na ten temat...ale dopytam przy okazji
Co do scratchingu endo, kojarzę dziewczynę z innego forum, która robiła histeroskopię ze scratchingiem na NFZ. Także da się nie znam szczegółów, okresu oczekiwania itp, pamiętam, że robi się ją w którymś dniu cyklu.
jeera86 mi lekarz zalecił acesan (to to samo co acard) bo słabo przyrastało endometrium. Ma on wpływ na ukrwienie i (cytuję kate ) "[FONT=&]ogólnie bierze się do 100mg, czyli 75mg jest w sam raz, w przypadku problemów z immunologią to wtedy 2x75mg Ogólnie hormony powodują "gęstnienie" krwi, dlatego macica jest gorzej dotleniona. A acard rozrzedzi krew i ją dotleni."
Mam do Was pytanko, pisałam kilka dni temu, że wyszło mi jakieś zapalenie w cytologii i dostałam od ogólnej ginekolog Gynalgin. Tylko ona nie bardzo miała pojęcie jak to współgra z lekami do in vitro itd...i zaleciła mi odstawić w niedzielę (transfer mam dwa dni później).
Któraś z Was pisała, że zalecono jej Gynalgin zapobiegawczo przed transferem...czyli chyba można odstawić bezpośrednio przed? kachna czy to Ty? wybaczcie, nie pamiętam...
Bo jak odstawie w niedzielę, to wyjdzie, że stosowałam go tylko 4 dni, czy to w ogóle zdążyło zadziałać ;]?
[/FONT]
pkati lutke zapodaj, raczej nie zaszkodzi. Ja bym zebrała poślady i poleciała do kliniki na tą 10...
Ja z tych raczej panikujących i wolę chuchać i dmuchać na zimne..tym bardziej, że tyle się staramy o tą ciążę..
Kciuki żeby to nie było nic groźnego. I wiem, że łatwo mówić ale NIE STRESUJ się!
missdior prolutexu nie znam...ale z tym, że " luteina nie dziala w nocy" to dziwne...biorę Lurinus 3x1 i zawsze ostatnia dawka jest około 22 przed spaniem. Jaki miałoby to sens Mi lekarz nic nie mówił na ten temat...ale dopytam przy okazji
Co do scratchingu endo, kojarzę dziewczynę z innego forum, która robiła histeroskopię ze scratchingiem na NFZ. Także da się nie znam szczegółów, okresu oczekiwania itp, pamiętam, że robi się ją w którymś dniu cyklu.
jeera86 mi lekarz zalecił acesan (to to samo co acard) bo słabo przyrastało endometrium. Ma on wpływ na ukrwienie i (cytuję kate ) "[FONT=&]ogólnie bierze się do 100mg, czyli 75mg jest w sam raz, w przypadku problemów z immunologią to wtedy 2x75mg Ogólnie hormony powodują "gęstnienie" krwi, dlatego macica jest gorzej dotleniona. A acard rozrzedzi krew i ją dotleni."
Mam do Was pytanko, pisałam kilka dni temu, że wyszło mi jakieś zapalenie w cytologii i dostałam od ogólnej ginekolog Gynalgin. Tylko ona nie bardzo miała pojęcie jak to współgra z lekami do in vitro itd...i zaleciła mi odstawić w niedzielę (transfer mam dwa dni później).
Któraś z Was pisała, że zalecono jej Gynalgin zapobiegawczo przed transferem...czyli chyba można odstawić bezpośrednio przed? kachna czy to Ty? wybaczcie, nie pamiętam...
Bo jak odstawie w niedzielę, to wyjdzie, że stosowałam go tylko 4 dni, czy to w ogóle zdążyło zadziałać ;]?
[/FONT]
Ostatnia edycja:
pkati
Dziewczyny oddzwonił do mnie lekarz i pow ze Prolutex to jest jak dawka 3x luteina ze ten zastrzyk starcza na dobę dlatego robi sie go raz dziennie.. Ze delikatne plamienie to normlane we wcZesnej ciazy mam sie nie stresowac jak by mi sie rozkręciło na mocne krwawienie to mam sie wtedy odezwac a narazie odpoczywać i nie przemęczać i tyle... Ale ja tak sobie mysle jak bedzie mocne krwawienie to jUz moze byc za pozno w jakims działaniu.. I teraz niewiem cY sluchac lekarza cZy mimo tego wsadzić sobie na noc moze luteinę bo moze dawka nie wystarczająca
Dzieki ze mi szybko odpisalyscie Ale nadal niewiem co zrobic lekarz mnie teoche uspokoił ale jakos tak nie do konca... Jestm w pracy dzisiaj jeszcze wiec odezwe sie pozniej dzieki wam jeszcze raz
Dzieki ze mi szybko odpisalyscie Ale nadal niewiem co zrobic lekarz mnie teoche uspokoił ale jakos tak nie do konca... Jestm w pracy dzisiaj jeszcze wiec odezwe sie pozniej dzieki wam jeszcze raz
najki
pkati ciężko doradzić..
u jednej plamienie jest normalne, towarzyszy przez długi okres ciąży i nie oznacza nic złego. U innej może nie być tak kolorowo.
Ja bym się zwolniła z pracy i pojechała do lekarza żeby mnie zobaczył...
No ale mówię, ja panikara jestem
u jednej plamienie jest normalne, towarzyszy przez długi okres ciąży i nie oznacza nic złego. U innej może nie być tak kolorowo.
Ja bym się zwolniła z pracy i pojechała do lekarza żeby mnie zobaczył...
No ale mówię, ja panikara jestem
24magda09
jeraa86 ja teraz nic szczególnego nie biorę prócz witamin przed planowaniem ciąży,zażywam pragna. za 1 podejściem brałam tylko kwas foliowy ale pamiętam też ze przez jakiś czas przed ivf brałam też witaminę b6 i chyba b12 i nic po za tym. Nie wiem jak to jest w przypadkach innych dziewczyn, ja mam niedrozne jajowody i mnie się udało za 1 razem i nie brałam nic szczególnego ani nie jadłam także to już indywidualna sprawa.
najki
Hessiaku kciuki zaciśnięte!!! &&&
GRUDZIEŃ:
12: Hess - wizyta kontrolna przed punkcją
14: Nikaaa - wizyta i cudownie bijące serduszko!
14: 24magda09 - transfer!
14: annemarie - kontrola stymulacji
14: jeera86 - wizyta kontrolna
14: Edenlayn - USG
14: Hess - pick up
15: najki - criotransfer
16: Hess - konsultacja embriologiczna. Trzymamy mocno kciuki za zarodeczki!
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
21: DorotaMie - przepływy
21: Monika1988 - dwie tłuste krechy!
21: silvia84 - testowanie! &&&
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty i przezierność karkowa
22: pkati - wizyta kontrolna po pozytywnej becie
30: kachna84 - wizyta kontrolna
30: Emenems - położna-akupunktura
annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!
yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe
STYCZEŃ:
05: martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
12: Edenlayn- wizyta kontrolna u położnej
13: Emenems - rozpakowywanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ))))
21: Edenlayn - termin w klinice i ustalanie terminu i planu porodu
jeera86 - początek stymulacji
LUTY:
05: Edenlayn - ostatnie usg w klinice prenatalnej
GRUDZIEŃ:
12: Hess - wizyta kontrolna przed punkcją
14: Nikaaa - wizyta i cudownie bijące serduszko!
14: 24magda09 - transfer!
14: annemarie - kontrola stymulacji
14: jeera86 - wizyta kontrolna
14: Edenlayn - USG
14: Hess - pick up
15: najki - criotransfer
16: Hess - konsultacja embriologiczna. Trzymamy mocno kciuki za zarodeczki!
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
21: DorotaMie - przepływy
21: Monika1988 - dwie tłuste krechy!
21: silvia84 - testowanie! &&&
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty i przezierność karkowa
22: pkati - wizyta kontrolna po pozytywnej becie
30: kachna84 - wizyta kontrolna
30: Emenems - położna-akupunktura
annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!
yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe
STYCZEŃ:
05: martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
12: Edenlayn- wizyta kontrolna u położnej
13: Emenems - rozpakowywanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ))))
21: Edenlayn - termin w klinice i ustalanie terminu i planu porodu
jeera86 - początek stymulacji
LUTY:
05: Edenlayn - ostatnie usg w klinice prenatalnej
Ostatnia edycja:
24magda09
Najki jesteśmy podobne ze mnie też jest panikara ja też na miejscu PKATI szybciutko zwolniła bym się z pracy i pojechała do lekarza. Kurcze tobie za bardzo nie pomogę z tym lekiem, ja znów dziś poczułam tak jakby "świąd" w tym miejscu być może że to od luteiny 2 lata temu też tak miałam i zmieniłam na doustną. Ja w pn transfer,mam nadzieję że się nie pogorszy, na razie smaruje clotrimazolum.
najki
no podobieństwo jest, niewątpliwie :-)
też jestem z Dolnego Śląska,
też mam niedrożne jajowody (właściwie to jeden niedrożny, drugiego wcale)
też mam transfer w przyszłym tygodniu
tylko Tobie się udało...a mi jeszcze nie
może Cię swędzieć od luteiny, już kiedyś dziewczyny pisały, że miały takie objawy a przeszło np. po zmianie na Lutinus
też jestem z Dolnego Śląska,
też mam niedrożne jajowody (właściwie to jeden niedrożny, drugiego wcale)
też mam transfer w przyszłym tygodniu
tylko Tobie się udało...a mi jeszcze nie
może Cię swędzieć od luteiny, już kiedyś dziewczyny pisały, że miały takie objawy a przeszło np. po zmianie na Lutinus
Kropka1985
Cześć dziewczynki !!
Ja was tak czasami podczytuje nic ńie pisze bo nie mam za bardzo co
W środę idę do lekarza i wtedy zobaczymy co i jak
24magda09- ja na twoim miejscu kupiła sobie provag albo cos podobnego .... To kwas mlekowy.... Bardzo dobry właśnie na takie świady. Obecnie biorę szwedzka wersje tego. Bezpieczne w ciazy No i bierze sie go doustnie wiec wygodnie
Ja was tak czasami podczytuje nic ńie pisze bo nie mam za bardzo co
W środę idę do lekarza i wtedy zobaczymy co i jak
24magda09- ja na twoim miejscu kupiła sobie provag albo cos podobnego .... To kwas mlekowy.... Bardzo dobry właśnie na takie świady. Obecnie biorę szwedzka wersje tego. Bezpieczne w ciazy No i bierze sie go doustnie wiec wygodnie
reklama
24magda09
Kropka 1985 dziękuję jeszcze dziś pojadę do apteki i zakupie Najki a to mile mnie zaskoczyłas; )to ja jesteś z Dolnego to gdzie się leczysz? Mi lekarz powiedział przed ivf że tak na prawdę jesteśmy okazem zdrowia wraz z mężem tylko właśnie te moje jajowody stoją na przeszkodzie, ale czytam co raz więcej info.o ivf i widzę że nawet zdrowym parą się nie udaje także to chyba wszystko jest "gdzieś" zaplanowane. I ty kochana w końcu zostaniesz mamusią; )
Podziel się: