reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nikaa może być w tabletkach, co do asparginu to bym uważała, bo nadmiar potasu potrafi być bardzo szkodliwy. Zwykły magnez z B6 wystarczy, w niektórych klinikach podaje się po transferze gigantyczne dawki Mg. Ale tez ostrożnie, bo jesteś w ciąży i nawet witaminy w dużych ilościach nie są do końca zdrowe. Aczkolwiek ja się nieźle faszerowałam, a potem doktorek mi przetłumaczył, że jak nie ma wskazań to po co.... Bo po pozytywnej becie dostałam clexane, acard i inne cuda... a moj doktorek się za glowę załapał.

A u nas jest kolorowo - moja przebrzydła gadzina nie daje mi spać...mam zapuchnięte oczy i w ogóle. Mój M wygląda jeszcze lepiej bo po nocnych koncertach rusza do pracy na 8h a ja jeszcze z 2h się zdrzemnę:-p Ogólnie gadzina wygląda niewyjściowo, a żebyście się nie spodziewały dziecia pod krawatem. Ma jajowatą głowę, zezulca, no i teraz trądzik niemowlęcy do kompletu. Wygląda jak wściekły nastolatek:-D:-D jeszcze się luszczy. Jak przyszło na porządną gadzinę, zmienia skórę. Może po 2-3 miesiącu nie będzie trzeba retuszować zdjęć do albumu...

reklama
kate uwielbiam Cię :-D:-D:-D
zanetaanna cudowne wieści:)))))))))))) :tak:
martka83 ano, już niedługo będzie Twoja kolej:) jak odpiszą z MZ - daj znać. Sama jestem ciekawa:)
monia to czekamy na wieści jutro. A ta różnica w kosztach...to jaka mniejw ięcej? Oświeć mnie plis, bo ja jestem w programie z refundacją i w sumie, to nie wiem ile to kosztuje..
missdior23 ehh przykro mi :( trzymaj się mocno. Jesteś silną babką, przejdziesz przez to niepowodzenie i zbierzesz siły na kolejne

Aspargin przyjmowany w odpowiednich ilościach nie zaszkodzi a może tylko pomoc ja pomimo przyjmowania takich ilości nawet nie zblizylam się do górnej normy. Jak tylko zdazy mi się raz nie wziąść to od razu pojawiają mi się skurcze mięśni.

Kate, jak dobrze, ze wróciłas!! Brakuje tu Ciebie! Przemysław na pewno uroczy! Zapomniałas jeszcze wspomnieć o bezzebnym uśmiechu ;) zdobył bezgraniczna miłość swojej mamy, oj zdobyl ;)
A jak Ty się czujesz? Fizycznie doszłas do.siebie pomijając zmęczenie?

Ostatnia edycja:
witaj ponownie inka :)
kate pochłonięta macierzyństwem :) w listopadzie na świat przyszedł Przemek :)
silvia84 no i wszystko jasne;) co kraj to obyczaj;) pozazdrościć super opieki!:)
pkati jeszcze raz MEGAAAA Gratulacje! :)

Kciuki za dzisiejsze dziewczyny i czekamy na same dobre wieści :tak:

GRUDZIEŃ:
11: Monika1988 - criotransfer 5cio dniowego blastka
11: missdior23 - trzymamy kciuki za betę
11: zanetaanna - kontrola z super wynikami :)

12: Hess - wizyta kontrolna przed punkcją
14: Nikaaa - wizyta i cudownie bijące serduszko:)!
14: 24magda09 - transfer:)!
14: annemarie - kontrola stymulacji
14: jeera86 - wizyta kontrolna
14: Edenlayn - USG
15: najki - criotransfer
15/16: Hess - pick up
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
21: DorotaMie - przepływy
21: Monika1988 - dwie tłuste krechy!:)
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty i przezierność karkowa
22:
pkati - wizyta kontrolna po pozytywnej becie
30:
kachna84 - wizyta kontrolna
30: Emenems - położna-akupunktura :)

annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!
yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe :)

STYCZEŃ:
05:
martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
12: Edenlayn- wizyta kontrolna u położnej
13: Emenems - rozpakowywanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ;)))))
21: Edenlayn - termin w klinice i ustalanie terminu i planu porodu
jeera86 - początek stymulacji
LUTY:
05:
Edenlayn - ostatnie usg w klinice prenatalnej

Najki wpisz mnie proszę na 21.12. Testowanie.
Mam zrobić też estradiol progesteron i beta hcg nie wiem po co mam to robić przecież to się chyba robi jak wyjdzie beta pozytywna :what: dziwne

Missdior, przykro mi. Masz jeszcze zarodek - zycze Ci, by transfer zakonczyl sie sukdesem. Skorzystaj z pomocy psychologa, spojrzy rzwczowym okiem, cos podpowie. Ech.Nielatwa i nierówna ta walka o mały Cud :(

Dziewczyny, polecam Wam dwie książki o bliskich nam sprawach:
B. Pawelec "in vitro" i prace zbiorowa "nadzieja na nowe zycie". Od strony medycznej pewnie żadnych nowości nie przeczytacie, ale na psychikę dobrze robią tę teksty. Przetestowalam ;)

Witam Dziewczyny :) ja już po transferze wróciłam do domku i odpoczywam :) Dziękuję bardzo za pamięć i za wszystckie kciuki :p teraz tylko jeszcze prze kolejne dni trzymajcie żeby kropek ze mną został, ale grudzień miesiącem samych dobrych wieści wiec głęboko wierze, że i nam się tym razem uda :)
Gratuluje wszystkim dziewczętom które ostatnio testowały, napełniacie mnie wiarą, że każdej z nas się w końcu uda :) każda dobra wiadomość daje silę do dalszej walki dla nas wszystkich :) i cieszę się ze do was dołączyłam jest tu dużoooooo pozytywnej energii i oczywiście fluidów ciążowych
A co do transferu miałam podaną 5 dniową blastocyste klasy 2BB, czy któraś z was miała taką? wcześniej podawaną miałam teoretycznie lepszej klasy blastocyste 4BB ale nie chciała ze mną zostać, więc może "słabsza" okaże się silniejszą i przetrwa :)

Monia a kiedy masz testować? Pewnie prędzej ode mnie bo ja miałam wczoraj podany 3 dniowy zarodek a Ty 5 dniowy. Masz rację grudzień jest magiczny i wierzę, że Nam się wszystkim testującym w grudniu się uda nie ma innej opcji. Jak się czujesz? Bo ja odczuwam tak jakby lekkie skurcze czy to normalne?

magda, ja jestem po dwóch komercyjnych podejściach, za pierwszym razem dwa zarodki słabe, nie było ciąży, a za drugim podejściem jeden zarodek, ale nie dał rady, nie było nawet transferu..
Ogólnie miałam bardzo mało komórek mimo konkretnych stymulacji..
Poszliśmy na in vitro z uwagi na obniżone parametry nasienia, a teraz usłyszałam, że to raczej wina leży w jakości moich komórek..
CHOCIAŻ TERAZ z kolei kazali mojemu M. zrobić wyniki lh, fsh, testosteron i wszystko wyszło b. źle i jutro jedziemy do androloga. Może to jednak u niego leży większy problem.. Mam nadzieję, bo to chociaż jakiś konkretniejszy trop.. Jeszcze miał mieć operację żylaka powrózka, bo urolog powiedział, że to przez to ma obniżone, ale w klinice powiedzieli, że nie operowałby, bo to niepotrzebne i nic to nie szkodzi.. I też ze względu na operację idziemy jutro do andro..

Idzie zwariować..[/QUOTE]

Moniusia u Nas też jest problem z nasieniem i lekarz androlog też powiedział, że można spróbować operować ale sam odradzał ponieważ raczej to nic nie da a tylko stracicimy nie potrzebnie czas dlatego od razu robiliśmy in vitro

Missdior23 kochana trzymaj się jakoś wiem, że będzie ciężko ale nie zapominaj o swoim mrozaczku ja niestety liczę na cud bo na mrozowisku nikt na mnie nie czeka. Główka do góry będzie dobrze☺

reklama
Magda, Silvia, mój M po operacji żylaków miał lepsze wyniki. Lekarz ostrzegal, zw moga byc lepsze, takie same lub gprsze. Jest ryzyko. Ale w sytuacji, gdy wszystko się juz zrobiło, wyeliminowalo, podleczylo, chyba warto spróbować. U nas się powiodlo i wyniki podskoczyly

Do góry