reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
miss, no niestety bierze się.. po prostu bardzo nam zależy.. i nie da się tego odczarować :( mimo wszystko kciuczki..

Jutro jedziemy z M. z jego wynikami do androloga, bo nie doczekamy się na wiadomość z kliniki o interpretacji wyników jego hormonów.
Dr nie ma za dobrych opinii, więc mam mieszane uczucia, ale już dzwonili ze szpitala, że w lutym operacja by była, a my nie wiemy co robić, bo jeden lekarz powiedział, żeby operować, drugi nie, więc idziemy do trzeciego, ale też z tymi wynikami przede wszystkim..

A w wigilię wybieramy się do invimedu.. jeszcze na konsultację.. w ogóle w szoku byłam, że tam tak taniej ivf się przedstawia niż w invikcie

witaj ponownie inka :)
kate pochłonięta macierzyństwem :) w listopadzie na świat przyszedł Przemek :)
silvia84 no i wszystko jasne;) co kraj to obyczaj;) pozazdrościć super opieki!:)
pkati jeszcze raz MEGAAAA Gratulacje! :)

Kciuki za dzisiejsze dziewczyny i czekamy na same dobre wieści :tak:

GRUDZIEŃ:
11: Monika1988 - criotransfer 5cio dniowego blastka
11: missdior23 - trzymamy kciuki za betę
11: zanetaanna - kontrola z super wynikami :)

12: Hess - wizyta kontrolna przed punkcją
14: Nikaaa - wizyta i cudownie bijące serduszko:)!
14: 24magda09 - transfer:)!
14: annemarie - kontrola stymulacji
14: jeera86 - wizyta kontrolna
14: Edenlayn - USG
15: najki - criotransfer
15/16: Hess - pick up
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
21: DorotaMie - przepływy
21: Monika1988 - dwie tłuste krechy!:)
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty i przezierność karkowa
22:
pkati - wizyta kontrolna po pozytywnej becie
30:
kachna84 - wizyta kontrolna
30: Emenems - położna-akupunktura :)

annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!
yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe :)

STYCZEŃ:
05:
martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
12: Edenlayn- wizyta kontrolna u położnej
13: Emenems - rozpakowywanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ;)))))
14: annemarie - wizyta kontrolna w trakcie stymulacji
21: Edenlayn - termin w klinice i ustalanie terminu i planu porodu
jeera86 - początek stymulacji

LUTY:
05:
Edenlayn - ostatnie usg w klinice prenatalnej

jak tak patrzę na ten kalendarz i widzę, że przesuwam się do góry, to zaczynam się cieszyć, że już coraz bliżej, coraz bliżej do wizyty a tym samym do jakiejś mam nadzieję dodatkowej wiedzy :tak:
Napisałam dzisiaj do MZ bo już w końcu nie wiem czy jeśli nie wykorzystamy trzeciego cyklu do czerwca to on przepada, czy jak. W takim razie miałabym raczej mało czasu na ewentualne poszukiwania przyczyn niepowodzeń :baffled:

trzymam kciuki za dzisiejsze bety, kontrole i transfery :-)

Dzien dobry!!
Monika1988 kciulasy za dzisiejszy transfer.
Missdior no tak juz, nadzieje mamy do konca. Ja jeszcze &&&&&& nie puszczam;)
Martka83ja tez jak widze ze juz juz bardzo niedlugo zaczniemy przygotowywania do ivf, to az mi sie lzej na duszy robi ;)
Moniusia &&&&&&&, a co do cen w mojej nowej klinice tez jest taniej niz w starej :) Nie jest to jakas mega roznica, ale jest.

A ja mam dzis totalnego lenia. M mi dal wolne, nie musze mu pomagac, obiad w sumie mam juz zrobiony, w domu posprzatane wiec dzis tylko relaksik. W sumie chyba sernik upieke dla M a co tam :)

Ostatnia edycja:
Anika11 czuję się coraz lepiej aż strach pisać żeby się coś nie wydarzyło. Jedynie co jest bardzo uciążliwe to chodzenie siku BARDZO często, nawet w nocy. Brzuch mi wywalilo i nawet nie wiem jak to się stało ale na wadze 4 kilo na plusie

Anika11 plamienie mam dalej . Ale takie kawa z mlekiem więc nie panikuje. Czasami brzuch mnie zaboli jak na @ ale to sporadycznie. Póki nie ma krwi to chyba dalej w ciąży jestem ;)

Dzien dobry ,
ja dzis byłam na drugiej becie w klinice, Pani dr obejrzała jajniki i domek i nie widziała żadnych zastrzeżeń kolejny termin usg na którym powinnismy cos zobaczyć ustaliła na 22 grudnia także mam nadzieje , ze do wigilijnego stołu usiądę ze zdjęciem usg mojego maluszka/maluszków ;)

W przyszłym tyg mam tez dwa razy skontrolować bete .

Co do leków zamiast utrogestu - lutinus a zamiast progynova - estradiol .

Całuje Was mocno ,
Monika daj znać jak po transferze , żebym mogła puścić te kciuki;)

Missdior jestem myślami z Toba .

Ja o 13 wynik także zamelduje sie u Was [emoji8][emoji8][emoji8]

reklama
Nikaaa odpoczywaj dużo ja kojarzę że na początku ciazy też miałam takie plamienia typu "cappuccino" ale na szczęście nie było to nic groźnego, przyjmowałam leki i wszystko było dobrze. MISSDIOR kciuki dalej trzymam kochana ;)

Do góry