reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, OlaSzy urodziła zdaje się 8.12 przez cc.

Na drugim forum napisała, mam nadzieje, ze się nie pytania, jak wkleję tu.

Cześć dziewczyny!

a co u nas. poród długo trwał, bo początkowo były wywoływane skurcze, aby gładko poszło, dostałam oksy, skurcze co 1,5 minuty, bardzo bolesne, a sali.. brak. Miałam iść na 12:00, finalnie o 16:30 otrzymałam znieczulenie i zaczęli. O 16.47 wyciągnęli Marysie (3720 g!!!) nie wiem gdzie ona się mieściła.. pozszywali, wróciłam na salę, ale młodą odesłali na neonatologie na całą dobę obserwacji - miała płyn owodniowy w płucach (co podobno jest normą). Na drugi dzień dostałam ją do siebie - jest piękna, grzeczna, spokojna, ładnie je z piersi i jestem zakochana po uszy! Dzisiaj wychodzimy do domu. Po CC dochodziłam trochę do siebie, nie będę oszukiwać, nie było to proste, ale każdy dzień coraz lepszy!

I fota Dzidzi.

Załączniki

• 1449771792832.jpg
    1449771792832.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 53
Hej dziewczyny dzisiaj świętowałam z mama i siostra cud ktory mi sie przytrafił jak Żanetka wspomniała udało sie ... jakos narazie w to jeszcze nie wierze ale mysle ze powolutku kroczkami zaczne.. Moj maz dowiedział sie przed chwilka i jest strasznie szcZesliwy trzymałam go w napięciu do wieczora a to ze padła mi bateria w tel w ciagu dnia mi sprzyjało by dotrzymać niespodziankę ( byłam poza zasięgiem) hi
Dziewczyny tysiąc postów chyba napisalyscie nie ogarne komu co odpisac , burza mózgów tez była ... W tym tyg pracowałam do pozna wiec wybaczcie nieobecność choc i tak zbyt czesto sie przewaznie nie udzielałam tutaj mam nadzieje ze bedIe wiecej takich pozytywnych wiesci na ten miesiac i na nowy rok zycze wszystkim tych pięknych chwil ujrzenia 2 kresek i pozniej wizyt usg i zdrowia przedewszystkim
A tak na koniec moja beta we
wtorek 204,9 pobierana krew 21:00
Czwartek 475 około 9:00
Mam nadzieje ze dobrze to wróży i bedzie dalej tak szło.

Najki : jak cos mozesz mnje wpisać na 22.12 wizyta u lekarza
Dziewczyny moje drogie bede was podczytywać i ściskam was mocno odezwe sie wkrótce

Ostatnia edycja:
Fajowo! odpoczywaj :)))) gdzie się leczysz? zdziwiło mnie wylegiwanie się po transferze, u mnie tego nie ma...i jeszcze lekarka wpadnie pogadać! olaboga! luksus! Taka to pożyje :-D Wypoczywaj :)[/QUOTE]

Ja się leczę we Włoszech i naprawdę na lekarzy, pielęgniarki nie mogę narzekać i same kobitki dookoła tylko jeden rodzynek embriolog, który też super facet przyszedł wszystko wytłumaczył, pocieszał, że będzie ok jestem młoda silna itp itd. porozmawialiśmy sobie o Polsce bardzo mu się podoba u Nas. Po zabiegu na salę przychodzi lekarka tłumaczy wszystko odpowiada na pytania i w ogóle traktują tutaj pacjętów bardzo dobrze. Nie wiem czy wszędzie w Italii tak jest ale ja akurat miałam szczęście, że trafiłam do takiego fajnego szpitala a dojeżdżałam tam 200 km. I tutaj mają prawie wszystko refundowane płaciłam tylko za cetrotide ale w tym wszystkim najważniejsze jest to żeby byli skuteczni w tym co robią niedługo się okaże ;) kuuurde ale się rozpisałam...... ok już kończę miłego wieczoru dziewczyny :)

Witajcie kochane dawno mnie nie bylo musiałam odetchnąć . Widzę ze ekspert Kate :) się nie udziela. Co u niej ? Wiecie jak wyglada sprawa dofinansowania leków w przyszłym roku ?

reklama
witaj ponownie inka :)
kate pochłonięta macierzyństwem :) w listopadzie na świat przyszedł Przemek :)
silvia84 no i wszystko jasne;) co kraj to obyczaj;) pozazdrościć super opieki!:)
pkati jeszcze raz MEGAAAA Gratulacje! :)

Kciuki za dzisiejsze dziewczyny i czekamy na same dobre wieści :tak:

GRUDZIEŃ:
11: Monika1988 - criotransfer 5cio dniowego blastka
11: missdior23 - trzymamy kciuki za betę
11: zanetaanna - kontrola z super wynikami :)

12: Hess - wizyta kontrolna przed punkcją
14: Nikaaa - wizyta i cudownie bijące serduszko:)!
14: 24magda09 - transfer:)!
14: annemarie - kontrola stymulacji
14: jeera86 - wizyta kontrolna
14: Edenlayn - USG
15: najki - criotransfer
15/16: Hess - pick up
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
21: DorotaMie - przepływy
21: Monika1988 - dwie tłuste krechy!:)
21: silvia84 - testowanie! &&&
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty i przezierność karkowa
22:
pkati - wizyta kontrolna po pozytywnej becie
30:
kachna84 - wizyta kontrolna
30: Emenems - położna-akupunktura :)

annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!
yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe :)

STYCZEŃ:
05:
martka83 - wizyta u ginekologa/androloga
12: Edenlayn- wizyta kontrolna u położnej
13: Emenems - rozpakowywanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ;)))))
21: Edenlayn - termin w klinice i ustalanie terminu i planu porodu
jeera86 - początek stymulacji

LUTY:
05:
Edenlayn - ostatnie usg w klinice prenatalnej

Ostatnia edycja:
Do góry