reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Najki najbliższa rodzina wie i 2 przyjaciółki:) No i oczywiście wy. Narazie jeszcze staram się mieć dystans. Zacznę się cieszyć i chwalić jak zobaczę serduszko:)

reklama
Dziewczyny wrócę jeszcze do tematu programu refundacji przez Ministerstwo, a właściwie jego braku w drugiej połowie 2016r..
Minister zdrowia wstrzymał refundację in vitro - wideo Dzień Dobry TVN
Czy z tego materiału nie wynika, że ktoś kto jest w programie a nie zdąży wykorzystać wszystkich procedur - będzie miał do nich prawo?
Czy ja coś źle kminię:eek:?
Drugi filmik na dole 1:10 "Te pary, które wejdą do programu do połowy przyszłego roku, będą miały sfinansowane procedury..."

Najki wszystkie pary muszą wykorzystać swoje szanse do czerwca 2015. Potem już chyba nie, tyle ile zdążysz to zdążysz a reszta nie wiem. Ja się wogóle nad sobą zastanawiam, bo ja już płacę za wizyty normalnie bo jest ciąża (wcześniej mialam wizyty w refundacji ), ale np jakby coś nie wyszło (wypluje to słowo jak tylko napisze) to czy spowrotem wracam do procedury czy już po ptakach ?

Nikaaa oczywiście, że u Ciebie będzie wszystko dobrze, ale kolejne procedury do czerwca na pewno Ci przysługują.

Ja właśnie wcześniej zrozumiałam, że mam czas do czerwca - dlatego trzeba się spieszyć ale po obejrzeniu tego materiału zwątpiłam. Ja nie zdążę raczej wykorzystać trzech procedur... a może już nie będzie takiej potrzeby :zawstydzona/y::sorry:

FUSUN miło cie znów "usłyszeć" na pewno wtedy też mnie wspierałas. Bardzo Ci współczuję utraty dzieci,jest mi bardzo przykro i smutno z tego powodu. Tule bardzo mocno.Jak mogę zapytać to zmarły po porodzie czy już wcześniej. To rodziłas Michalinke 3 miesiące po mnie ;) pozdrawiam was cieplutko

A ja już po wizycie. Lekarka zadowolona z moich postępów.
Estriadol mam trochę ponad 5500 j., prg 2,5 j. ( i już myślałam, że to przekreśla możliwość podania świeżego zarodka - a w Novum robią transfery do prg 3,5 j., więc mam jeszcze szansę). Pęcherzyków mam ok 10 (11-12 mm, pogubiłam się w liczeniu, jak ona wymieniała) + ok 15 mniejszych.
Endometrium 10 mm (też ładne).
Kolejna wizyta w sobotę o 11, przewidywany termin punkcji poniedziałek / wtorek (we wtorek mam pogrzeb dziadka...)

najki - wpisz mnie do kalendarza, proszę - 12.12.2015 - wizyta t trakcie stymulacji

Dziewczyny - co do możliwości wykorzystania procedur - najlepiej napisać do MZ, a nie gdybać. Odpisują w ciągu 2-4 dni.
http://www.invitro.gov.pl/kontakt/ (ja się kiedyś o coś pytałam i mi odpowiedzieli)

reklama
Hess-

to ty juz gotowa do transferu(dzisiaj tez moglby juz byc) jak tak dalej pojdzie to hiperke masz gwarantowana.Oby tak dalej,wszystko rewelacja,endo super...nic tylko strzelac:-):-):-)

Najki-zaksieguj mnie na 14 na kontrola stymulacji.
denkju

Do góry