reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U siebie w Norwegii w Porsgrunn w państwowym szpitalu.
U mnie pierw z 5 tygodni spray do nosa Synarela potem do tego 14 dni zastrzyki chyba 225 menopuru, punkcja i transfer dwudniowego reszta mrożona w drugiej dobie.
Zostały mi 3 mrożaczki.
Nie miałam zadnych lekow po - tylko Lutinusa 14 dni po transferze 3x100 ale sama brałam po konsultacji z ginem w Polsce do 13 tygodnia.
Koncze 8 miesiac od jutra 35 tydzien ciazy

Ale super już niedługo będzie maluszek z wami [emoji7][emoji1]! Ja jestem we Francji też sie leczę w szpitalu publicznym , tez nie mam dużo leków tylko progesteron 3x 1 ale dawka 200 , ten plaster z estradiolem na brzuch i kwas foliowy i to wszystko.

reklama
Ale super już niedługo będzie maluszek z wami [emoji7][emoji1]! Ja jestem we Francji też sie leczę w szpitalu publicznym , tez nie mam dużo leków tylko progesteron 3x 1 ale dawka 200 , ten plaster z estradiolem na brzuch i kwas foliowy i to wszystko.

No kwas foliowy tez a o estradiolu sie z forum dowiedziałam ! :)
Lutinusa miałam do pozytywnego testu potem odstawić ale nie chciałam wiec z polski sprawdziłam :p

No kwas foliowy tez a o estradiolu sie z forum dowiedziałam ! :)
Lutinusa miałam do pozytywnego testu potem odstawić ale nie chciałam wiec z polski sprawdziłam :p

Ja progesteron muszę brać chyba do ukończenia trymestru pierwszego , na recepcie mam napisane a estradiol nie wiem , lekarza sie zapytam i tak miałam wizytę umówioną na 9 grudnia .

Ewelinka ...Gratuluje kochana,krecha jak byk!!! juz sie nie wyprzesz:-) Zaleznie od wynikow badan estradiol bierze sie czasami nawet do 3 miesiaca,moze we Francji jest inaczej.Co kraj to obyczaj.Ja mam do czynienia z 3 klinikami ,zawsze miala krotki protokol,a 2 kliniki sa zdania ze to dlugi:baffled::baffled::baffled: im wiecej wiem tym wiecej nie wiem:-):-):-)

właśnie...ciekawe co u sykatynki :-p halooo Kochana jeśli nas czytasz daj znać co tam u Was!!!:);-)
ewelinka nieśmiałe gratulacje!:))
emi fit piekności :p super Emma, super brzuchol :) Ty masz termin na połowę stycznia si?

najki czyli przed świętami już będziesz w ciąży:biggrin2: to jest moja wersja i będę się jej trzymać:-p Jeszcze anika, moniusia, annemarie..itd do kompletu. A potem poleci lawina ciąż, może nawet naturalsów, bo kto wie o nam jest pisane:-p
oby kurdeeee! :-p:tak:
kate już mamuśka pełną gębą :) fajowo;-)
moniusia a jak tam wczorajsza wizyta, hm??

Najki- mnie mozesz wpisac na grudzien:

stymulacja-punkcja-transfer-ciaza:biggrin2::biggrin2::biggrin2:co tam bedziemy sie rozdrabniac na 4 terminy:-D
hahaha i to mi się podoba! konkret plan! nie ma się co pieścić :p

LISTOPAD:
29: anika11 - wizyta kontrolna przed crio
30: pkati - criotransfer :)

GRUDZIEŃ:
01:
missdior23 - transfer :)
01:
silvia84 - wizyta kontolna
01:
DorotaMie - kontrola i podglądanie maluszków u dr Dębskiej
02:
kachna84 - wizyta kontrolna
02: najki - wizyta kontrolna przed crio
02: zanetaanna- criotransfer :)
03: Edenlayn - USG połówkowe
07: Emenems - wizyta u położnej
08: 24magda09 - kontrola i USG przed transferem
16: Emenems - wizyta u lekarza rodzinnego
18: Edenlayn - wizyta kontrolna
21: DorotaMie - przepływy
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty i przezierność karkowa

grudzień:
annemarie - stymulacja-punkcja-transfer-ciąża!!!:-)
yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe

STYCZEŃ:
13: Emenems - rozpakowywanko! szybko, bezboleśnie, siłami natury ;)))))

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kochane...
Nie mam neta w domu tylko na kom., i tez ledwo chodzi. Mam nadzieje, ze uda sie umiescic posta.

Przeczytalam tylko rano jakims cudem relacje z porodu kate chyle czola;*

Bylam na wizycie.. prof. powiedzial, ze glownie problem jest po mojej stronie, mam zla jakosc komorek i niewiele da sie z tym zrobic..
Bo przeciez ivf w tym mi nie pomoze..
Uslyszalam tez, ze tarczyca nie ma wplywu, jedynie na na poronienia.
Zalecil branie DHEA, choc mam w normie jak wszystko inne, ale sa badania, ze poprawia to jakosc komorek..
Odradzil tez operacje zylaka M, bo mowi, ze taki ma co drugi facet i niedalby sie zoperowac..
To tak w skrocie, wczoraj mialam ciezki dzien, dzis w sumie tez..
Doszlo do mnie, ze moge nigdy nie zajsc w ciaze...
Jeszcze na dowidzenia powiedzial, ze gwarancji na to nie daje.. ale warto
probowac, bo jestesmy mlodzi i, ze ja mam taka jakosc jak przynajmniej 40letnia kobieta..

No nic.. nie wiem jak mam sobie to wszystko poukladac.. Strasznie mi ciezko...

Narazie czekam na @, ktora oczywiscie sie odwleka, zeby mnie wkurzyc tylko.

buziole....

Do góry