reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak. to wyniki z 3 dpt. Co sądzisz o tym oszczędzającym trybie życia. Ja trochę poleguję, bo bardzo śpiąca jestem, ale oprócz tego staram się czasem pozmywać, coś ugotować. Lekarka kazała brać Ci nospę albo acesan?

reklama
Ja tez lezakuje, ale normalnie robie obiad czy ide z psem na spacer..przeciez nie bede dwa tyg lezala plackiem zwłaszcza ze niektóre dziewczyny normalnie pracuja...wczoraj podczas rozowy z ginka ta powiedziła, ze jesli beda mnie bolaly jajniki to moge brac nospe nawet 3x1..ale jeszcze nie brałam

No i zaczął się 10dpt i nie jest za ciekawie. :no:
Niestety dalej krwawię :no:ale tylko jak idę do toalety na siusiu i jest to czysta krew.
Musze nadmienić ze w 7dpt zaczely sie dziać dziwne rzeczy tzn. poczawszy od biegunki, przez dreszcze i uderzenia gorąca, po wymioty i zasłabnięcia. Skontaktowałam się z moim lekarzem i niemal natychmiast w mojej aptece miałam do odbioru serie zastrzyków CLEXANE na krzepliwość. Jak się okazało to były symptomy prze-stymulowania. :no::no::no:
No i tak to wygląda. Lekarz ciagle karze brać progesteron i czekać do bety:-(
Uczucie nadzieji przeplata się z uczuciem złości. Kompletnie już nie wiem co tym wszystkim myśleć. Z mężem przeplakalismy na przemian cały dzień.
Boże to już 12 lat się staramy.:wściekła/y::-(

Asiiek - oboje z mężem trzymamy za Ciebie kciuku !!!:tak::tak::tak:

Ostatnia edycja:
Asiiek masz już wyniki bety? Ciekawa jestem czy coś już wiadomo. Boję się trochę jutra, bo juz powinna wyjść pozytywna beta.

gkvip o kurcze!!!!!!! jestem w szoku!!!!!!!!!!! Oby te zastrzyki pomogly i to wszystko sie skonczylo a malenstwo mogło sie dobrze rozwijac, w koncu po tylu latach staran nalezy sie wam bobasek :-)

iwka własnie sprawdziłam i beta 1..wiec szału nie ma...wiem, ze to barzdo szybko, ze moze sie zmienic ale tak bardzo smutno mi sie zrobiło :-( ja tez jutro jade na kolejna werke....a ty miałas blastusie? Mi pielegniarki mowiły ze czasami nawet 3 beta wychodzi pozytynie a 2 poprzednie nie...

To trochę lepiej niż moje 0,9. Tak 2 blasusie. Moje 3 koleżanki jak robiły 6dpt betę to była powyżej 20. Ja też mam jutro werkę, boję się. Ogólnie chyba od tej luteiny chodzę, jak nieprzytomna.

ja tez sie boje....modle sie zby urosła i wszystko było okej....ja mam to samo od luteiny...w sumie nie ma sie co dziwic łacznie biore dziennie 40 tab

Właśnie dzwonili z kliniki. Mamy 11 rozwijających się łądnie zarodków więc transfer (blastocyst) będzie w czwartek. Hurraa:-)

Asiiek, Iwka u nas nie ma żadnych weryfikacji. Jest tylko 1 sprawdzanie hormonów (ale bez bety) w 7dpt. Muszę ich o to zapytać bo w sumie częstsze weryfikacje pozwalają dopasować dawki leków...
Powodzenia dziewczyny jutro, trzymam kciuki za wysokie wyniki:-)

gkvip a kiedy robisz betę? Lepiej się już czujesz po zastrzykach? Podobno przestymulowanie wychodzi własnie między 5 a 8 dpt. Mam nadzieję, że twoje krwawienie okaże się oznakiem implantacji.

Asiiek- wspołczuję ci tych weryfikacji, ja nie mogłabym tak co chwile sprawdzać czy coś jest ok .... czy nie ? a może jednak?....:no: bardzo stresujące -brrr
myślę że powinnaś podejść do tego na większym luzie - nie przejmuj się wynikami! myśl pozytywnie!!! będzie dobrze zobaczysz!!!! (wiem że się łatwo mówi -trzymam kciukaski!!!):tak::tak:

Właśnie dzwonili z kliniki. Mamy 11 rozwijających się łądnie zarodków więc transfer (blastocyst) będzie w czwartek. Hurraa:-)

GRATULUJĘ !!!!

Sporo tego wychorowałaś.... :-) trzymam kciuki żeby sie teraz pięknie rozwijały i czekam aż dołączysz do nas oczekujących

ale nas jest -:-D bardzo się cieszę , bo bałam się że będę sama ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Asiiek-> ja rowniez wspolczuje tych weryfikacji, ktore moim zdaniem tylko niepotrzebnie stresuja i nic daja. Jeszcze nie slyszalam, ze komus beta w 3dpt wyszla, wiec nie widze sensu tego badania, ale jak widac kazda klinika ma wlasne procedury. Trzymam mocno kciuki, zeby koilejna weryfikacja byla wyzsza.

lulin-> 11 komoreczek to peikny wynik, gratuluje

gkvip2505-> jeszcze nic straconego, glowka do gory

Do góry