reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

fruit ja robiłam kariotypy 27 października i dostałam info, że wynik będzie za 30 dni (roboczych zapewne;))
stacy gratulujęęęę :)))) który tydzień u Ciebie?
emi super fit mamuśka <3 ;-)
chyba już zacznę ćwiczyć:zawstydzona/y:, bo może jak w końcu mi się uda zajść w ciążę, to chciałabym być w formie i równie szybko do niej wrócić po tych 9 miesiącach;-)
Ja wciąż czekam na @, która jest już tuż, tuż bo zaczęłam plamić...
Jak tylko przyjdzie robię kontrolnie TSH i decyzja, czy robimy crio teraz, czy czekamy do kolejnego cyklu...

Miłego dnia babeczki;)

LISTOPAD:
16: DorotaMie - USG i dwa cudowne serduszka
17: martka83 - wizyta kontrolna po crio
17: niebajka - echo serca Małej:)
19: emenems - weryfikacja łożyska
19: Hess - nowy start z nowym planem!:)))
20: Edenlayn - wizyta u położnej
23: emenems - kontrola u lekarza rodzinnego
23: annemarie - drapanko endo;)
23: pkati - kontrola przed crio
24: annemarie - wizyta kontrolna przed kolejnym podejściem
25: emenems - wizyta u położnej
26: stacy - wizyta kontrolna i kolejne spotkanie z maluszkiem
27: moniusia - konsultacja u Profesora
29: Edenlayn - badania prenatalne

GRUDZIEŃ:
03:
Edenlayn - USG połówkowe
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe

Ostatnia edycja:
reklama
niebajka koncówka 3trymetru przypomina początek pierwszego.Nerwowe czekanie no i mdłości. Hormony wpływają na nastrój. Jak to stwierdził M, przez całą ciąże nie narzekałam, to teraz mogę do woli:-p Już o brzuchu nie da się zapomnieć..w nocy ciężko jej przekręcić się na drugi bok, wstać z łózka...

Mam na imię Anka , mam 27lat i mieszkam w Niemczech i wlasnie tu podchodzę do ICSI . Ok 10 dni temu miałam punkcję po niestety bardzo długim krótkim protokole .
Endometrioza III stopnia , PCO , Ademioza , w styczniu 2014 usunięte puste jajo płodowe a po wszystkim zapalenie całego organizmu przez zle wyczyszczenie dodam ze czekali do 8tyg . Trafiliśmy dwa miesiące temu do kliniki . Tak jak wspomniałam wybrano krótki protokół ze względu na wysokie ryzyko hiperki co mnie oczywiście nie ominęło , 22 dni brałam orgalutran , bravelle i pod koniec gonal ... Po 5 zastrzyków dziennie .... Przez pierwsze dwa tygodnie żadnej reakcji a pózniej wiadomo ... Przy punkcji pobrano 39 komórek , 10 zapłodnione i zamrożone , z reszty 14 udało sie kultywować , wynik ostateczny 8 blastocysty 5 dniowe o jakości super dobrej . Zamrożone ze względu na moja hiperke, w czwartek kontrola u profesora który stwierdza ze hiperstymulacja odchodzi w turbo szybkim tempie , stwierdza ze na dniach dostanę krawawienoa , cudownie sie stało i juz następnego dnia po wizycie dostałam @ od tego momentu biorę 3 x dziennie pregnyl plus orgalutran i wychodzi na to ze za dwa tygodnie transfer ! W poniedziałek w 4dc mam wizytę . Chyba zaczynam sie stresować [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85]
Życzę nam wszystkim duzo szczęścia . Całuje Was

A to mamy tu kilka z DK :)

No to przygody niezle ... Czyli ze niedługo crio?? :)

Tak , w piątek przyszła @ i zaczęłam brać pregnyl i orgalutran w zastrzyku . Jutro wizyta u profesora , tak sie teraz zastanawiam co on bedzie ode mnie chciał tak szybko ;) w końcu małpa przez 4 dni mi nie przejdzie.
No nie wiem oddaje sie w jego ręce.

I juz sie nie moge doczekać ;) wspominał , ze transfer ok 14 dc. Wiec jeszcze ok 10 dni [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dziewczyny moze doradzicie . Chcielibyśmy razem z M. Transfer 2 blastusiow (nie ukrywam, ze bardzo bym sie cieszyła z bliźniaków ) jednak profesor uważa , ze ciąża bliźniacza to zawsze ciąża zagrożona . Jakie sa Wasze doświadczenia ?

Miłej niedzieli

reklama
zanetaanna co do transferu dwóch blastocyst to zależy jakiej są klasy. Z drugiej strony to crio, wiec brałabym po jednym. Jeszcze u Ciebie młody wiek, nie ryzykowałabym..

Do góry