reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

fruit ja robiłam kariotypy 27 października i dostałam info, że wynik będzie za 30 dni (roboczych zapewne;))
stacy gratulujęęęę :)))) który tydzień u Ciebie?
emi super fit mamuśka <3 ;-)
chyba już zacznę ćwiczyć:zawstydzona/y:, bo może jak w końcu mi się uda zajść w ciążę, to chciałabym być w formie i równie szybko do niej wrócić po tych 9 miesiącach;-)
Ja wciąż czekam na @, która jest już tuż, tuż bo zaczęłam plamić...
Jak tylko przyjdzie robię kontrolnie TSH i decyzja, czy robimy crio teraz, czy czekamy do kolejnego cyklu...

Miłego dnia babeczki;)

LISTOPAD:
16: DorotaMie - USG i dwa cudowne serduszka
17: martka83 - wizyta kontrolna po crio
17: niebajka - echo serca Małej:)
19: emenems - weryfikacja łożyska
19: Hess - nowy start z nowym planem!:)))
20: Edenlayn - wizyta u położnej
23: emenems - kontrola u lekarza rodzinnego
23: annemarie - drapanko endo;)
23: pkati - kontrola przed crio
24: annemarie - wizyta kontrolna przed kolejnym podejściem
25: emenems - wizyta u położnej
26: stacy - wizyta kontrolna i kolejne spotkanie z maluszkiem
27: moniusia - konsultacja u Profesora
29: Edenlayn - badania prenatalne

GRUDZIEŃ:
03:
Edenlayn - USG połówkowe
22: DorotaMie - test genetyczny Nifty

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe

Ostatnia edycja:
reklama
niebajka koncówka 3trymetru przypomina początek pierwszego.Nerwowe czekanie no i mdłości. Hormony wpływają na nastrój. Jak to stwierdził M, przez całą ciąże nie narzekałam, to teraz mogę do woli:-p Już o brzuchu nie da się zapomnieć..w nocy ciężko jej przekręcić się na drugi bok, wstać z łózka...

Mam na imię Anka , mam 27lat i mieszkam w Niemczech i wlasnie tu podchodzę do ICSI . Ok 10 dni temu miałam punkcję po niestety bardzo długim krótkim protokole .
Endometrioza III stopnia , PCO , Ademioza , w styczniu 2014 usunięte puste jajo płodowe a po wszystkim zapalenie całego organizmu przez zle wyczyszczenie dodam ze czekali do 8tyg . Trafiliśmy dwa miesiące temu do kliniki . Tak jak wspomniałam wybrano krótki protokół ze względu na wysokie ryzyko hiperki co mnie oczywiście nie ominęło , 22 dni brałam orgalutran , bravelle i pod koniec gonal ... Po 5 zastrzyków dziennie .... Przez pierwsze dwa tygodnie żadnej reakcji a pózniej wiadomo ... Przy punkcji pobrano 39 komórek , 10 zapłodnione i zamrożone , z reszty 14 udało sie kultywować , wynik ostateczny 8 blastocysty 5 dniowe o jakości super dobrej . Zamrożone ze względu na moja hiperke, w czwartek kontrola u profesora który stwierdza ze hiperstymulacja odchodzi w turbo szybkim tempie , stwierdza ze na dniach dostanę krawawienoa , cudownie sie stało i juz następnego dnia po wizycie dostałam @ od tego momentu biorę 3 x dziennie pregnyl plus orgalutran i wychodzi na to ze za dwa tygodnie transfer ! W poniedziałek w 4dc mam wizytę . Chyba zaczynam sie stresować [emoji85][emoji85][emoji85][emoji85]
Życzę nam wszystkim duzo szczęścia . Całuje Was

A to mamy tu kilka z DK :)

No to przygody niezle ... Czyli ze niedługo crio?? :)

Tak , w piątek przyszła @ i zaczęłam brać pregnyl i orgalutran w zastrzyku . Jutro wizyta u profesora , tak sie teraz zastanawiam co on bedzie ode mnie chciał tak szybko ;) w końcu małpa przez 4 dni mi nie przejdzie.
No nie wiem oddaje sie w jego ręce.

I juz sie nie moge doczekać ;) wspominał , ze transfer ok 14 dc. Wiec jeszcze ok 10 dni [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dziewczyny moze doradzicie . Chcielibyśmy razem z M. Transfer 2 blastusiow (nie ukrywam, ze bardzo bym sie cieszyła z bliźniaków ) jednak profesor uważa , ze ciąża bliźniacza to zawsze ciąża zagrożona . Jakie sa Wasze doświadczenia ?

Miłej niedzieli

reklama
zanetaanna co do transferu dwóch blastocyst to zależy jakiej są klasy. Z drugiej strony to crio, wiec brałabym po jednym. Jeszcze u Ciebie młody wiek, nie ryzykowałabym..

Do góry