reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Beti39 z tego co ja się juz zdąrzyłam dowiedziec to musicie miec udokumentowane roczne starania sie i ciąże i leczenie

Program umożliwia skorzystanie z procedury zapłodnienia pozaustrojowego parom uprawnionym do korzystania ze świadczeń opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych, u których stwierdzono niepłodność kobiety lub mężczyzny. Para może przystąpić do programu, jeśli lekarz zdiagnozował u niej niepłodność i ma ona udokumentowane nieskuteczne leczenie przez co najmniej 12 miesięcy.
Program daje możliwość skorzystania z procedury zapłodnienia pozaustrojowego parom, u których stwierdzono niepłodność kobiety lub mężczyzny.Para może przystąpić do programu, jeśli lekarz zdiagnozował u niej bezwzględną przyczynę niepłodności lub ma ona udokumentowane nieskuteczne leczenie przez co najmniej 12 miesięcy.W ramach programu będą mogli się leczyć także pacjenci, u których w wyniku leczenia lub z innych powodów może dojść do utraty płodności w przyszłości (tzw. pacjenci z odroczoną płodnością z powodów onkologicznych oraz zakaźnych).Kobieta w dniu zgłoszenia do programu nie może mieć ukończonego 40 roku życia. Decyduje data zgłoszenia się kobiety, czyli pierwszej wizyty u realizatora. Jeśli pomiędzy dniem zgłoszenia się do ośrodka realizującego program a dniem kwalifikacji do programu kobieta ukończy 40 lat, nadal będzie miała prawo do skorzystania z programu. Nie ma ograniczeń wiekowych dla mężczyzn.Do udziału w programie będą mogli kwalifikować wyłącznie jego realizatorzy.

Fruit,,,,, mam dwie dorosłe córki,czyli mam tzw.niepłodność wtórną , udokumentowane mam ale u nas IUI powiodła się ,my mamy problem z nasieniem (zmiana partnera) nike wiem czymamy szansę w rzie czego na rządówkę .

Stacy jestem tak podekscytowana ze najchetniej bym tam juz pojechała jeszcze Kachna:tak: mnie utwierdziła dzisiaj ze podejmujemy dobra decyzje. Jutro tam dzwonie i sie zapisuje do programu !!!!

reklama
Do góry