reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kachna, 3maj się, na pewno będzie dobrze!

martka, na pewno jest ok :) gratki :)

Dorota, bierz co dają kochana, dasz radę, już niedługo się wyjaśni :)

A ja nic nie piszę, bo w sumie nie mam co, czekam na telefon z kliniki o wizycie u profesora. Odstawiłam luteinę i teraz czekam na @..

reklama
DorotaMie - to był doktor "Pałka", tak tu o nim pisałyśmy zawsze, hehe. Domyślasz się kto?
Co do drzwi w kamienicy......pamiętaj, że są różne typy wózków, nie tylko takie obok siebie, ale też takie jeden za drugim ;-)

albo :-D:-D

peg-perego-triplette-sw-wozek-dla-trojaczkow-najnowsza-kolekcja-2011-dostawa-kurierem-gratis_0_b.jpg

Załączniki

• peg-perego-triplette-sw-wozek-dla-trojaczkow-najnowsza-kolekcja-2011-dostawa-kurierem-gratis_0_b.jpg
    peg-perego-triplette-sw-wozek-dla-trojaczkow-najnowsza-kolekcja-2011-dostawa-kurierem-gratis_0_b.jpg
    30,7 KB · Wyświetleń: 133
ewik, tak biorę, ostatnio brałam pół roku i od 4,42 wahało się, było ok. 2,20 a po zwiększonej dawce 4,0, więc coś ciężko mi to leciało..

ale pewnie usłyszę od profesora, że to nie ma wpływu prawdopodobnie i pewnie i tak zaproponuje szybko ivf.. a ja będę się musiała słuchać, bo to moja ostatnia deska ratunku tak naprawdę.Bo sama to nie wiem co mam robić :) Mam nadzieję, że wymyśli jakiś mądry protokół jak już.

czesc wszystkim :) dawno mnie tu niebylo oj bardzo dawno postaram sie nadrobic wszystkie historie i 3mam kciuki :)
a ja mianowicie mam problem a raczej sytuacje dziwna...przez te pare miesiecy rozstałam sie ze swoim partnerem.... po 4 latach zwiazku ...i jak sie domyslacie podchodzilam znim do programu z ministerstwa wykorzystalismy jedna probe, zostaly dwie...i teraz moje pytanie....jestem aktualnie z facetem ktory mam nadzieje zostanie zemna na cale zycie wie o wszystkich moich problemach itd zgodzil sie na in viro...tylko teraz majac dwie proby i przyznanie pieniedzy z programu z poprzednim partnerem muze isc i powiadomic klinikie i cooo dalej>???? moj obecny partner ma sie zemna zglosic niewiem jak to rozwiazac dziwna sytuacja :(

dariaa16 - witaj, faktycznie dużo u Ciebie się stało przez ten czas. Mam nadzieje, ze teraz życie Cię porozpieszcza.
Co do in vitro, to myślę, że to potrzebna jest nowa kwalifikacja, o ile jest możliwa. Bo w końcu masz nowego partnera i on tez musi spełniać wszystkie wymagania do programu. Musi mieć nasienie ok i te wszystkie zakaźne badania.
A jaki u Ciebie był problem, bo nie pamiętam? Może warto spróbować naturalsa z nowym partnerem? Bo też nie wiem, czy Wy jako para nie musicie mieć udokumentowanych 12 mcy leczenia? Ale nie wiem, jak to jest. Może napisz do MZ maila?!

reklama
Daria mnie się wydaje, że wraz z rozpadem związku została przekreślona szansa na ivf z MZ. Bo z programu możesz wypisać się tylko raz i nie ma powrotu. Zatem, teraz musisz zrezygnować z programu, żeby ponownie podejść do kwalifikacji.
Program jest z założenia dla par, i wy jako para jesteście zakwalifikowani do programu. A nie osobno jako Pani X i Pan Y. Proponuje zadzwonić do instytutu matki i dziecka, tam udzielą konkretnych informacji. Jeżeli jest możliwość znaleźć jakąś furtkę to ją panie znajdą. Poza tym czy to wszystko nie za szybko? może warto się zastanowić czemu rozstałaś się z poprzednim partnerem. Bo jak dziecko zrobisz sobie z innym to już powrotu nie będzie....

Do góry