reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
sylwia beta w 6dt(5dniowego) najlepiej rokuje, jeszcze jak jest dwucyfrowa to w ogóle:-p zanim beta pojawi się w moczu ok. 10 to we krwi będzie na poziomie 200... Zatem test z moczu ok.10dpt(5dniowy) Czyli an 2dniowy zarodek 9dpt - krew 12dpt - mocz - najwcześniej..

Edenlayn cieszymy się z chłopaka jeszcze dzisiaj na usg byłam i mam zdjęcie czego??? jego wielkich kochones heheh dla meża, żeby podobieństwo zauważył :-D

anika może tak będzie przez całą ciąże, jedna z forumowiczek tak miała iwszystko było dobrze z ciążą.. Byle do jutra :-)

Kate to bardzo budujace co mowisz, ale skad masz takie info? Bo jesli jest tak jak mowisz to jak wyjasnic pozytywne testy przy becie 40-50 ? Jestem tez na ovufriend i dziewczyna miala przy becie 19,7 bladziocha na tescie

sylwia bladziocha na teście to równie dobrze pozostałość po zastrzyku na pekniecie pęcherzyków. To jest odpowiednik HCG - ten zastrzyk. Były już na forum pozytywne testy a bety z krwi nie. Co do testów - dziewczyny dobudowują sobie ideologie do tego testu. Cień cienia to tez dal nich pozytywny wynik testu. Test jest tylko wtedy pozytywny gdy kreska jest czerwona anie różowa i czeka się 5min a nie 15 - 20 min tak jak jest w instrukcji. Po prostu to co widzą nie koniecznie jest kreską od ciąży a może być od zanieczyszczeń.Bo testy nie są 100% selektywne. Tzn. reakcja chemiczna może zajść z inną substancja(zanieczyszczeniem) i test wyjdzie pozytywny. wysoko selektywne sa testy z krwi.
Co do testów w 6dpt zdarza się że są pozytywne, ale to zależy od składu moczu no i poziomu bety. W 6dpt beta powinna być minimum 11 ale zdarza się, że jest i 70 tyle maksymalnie widziałam na forum. Według artykułów górna granica to nawet 100. Przy takim poziomie zobaczysz dwie kreski. Jednak rzadko że takie poziomy bety pojawiają się przy ciązy pojedynczej. Standard to 6dpt ok.20 i 10dpt ok.100. Czyli test może wyjść najwcześniej 8dpt z porannego moczu, ale nie będzie to ciemna kreska tylko cien cienia ale poljawi się po 5min.

help :) właśnie o sikańce miałam pytać :p
tak jak podejrzewałam nie miałam dziś czasu na betę, jutro....też pewnie nie....najwcześniej w sobotę
@ brak ale skończył mi się estrofem i nie wiem co teraz...dziś biorę ostatnią na noc, mam duphka i lutki full.....jeżeli jakimś dziwnym trafem jestem w ciąży (bardzo wątpię) to brak estrofemu od jutra może mocno zaszkodzić?? bo leki póki co zamieszam łykać albo do testu albo do @ a ona nie przychodzi...fu*ck!!! normalnie kulką w łeb ;) myślicie, że sikaniec w 15-16dpt wyjdzie miarodajny? (zarodek 3 dniowy)

poczytałam wczoraj o estrofemie....ooo matulu!! co za dziadostwo ;) powinnam go jeszcze brać. Ja wiem, że we mnie nic się nie rozwija a @ brak bo ją lekami blokuje ALE jeśli się mylę to to małe coś dostao niezłą szkołę życia na początek 0_o
jutro rano zrobię test i będzie jasne :)

reklama
Melisa, bierz estrofem. Mi kazali odstawić po pozytywnej becie, a jak zaczęłam k rwawic, to lekarz do niego wrócił i powiedział, że co najmniej do 9 tygodnia trzeba przyjmowac. Ale wiem, że co lekarz to opinia :/

Do góry