reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Edenlayn w którym jesteś tygodniu? Ja dopiero w 9 nie mam mdłości ani wymiotow, piersi też mnie nie bolą. Jedynie od niedzieli dokucza mi ból w okolicy prawego jajnika, ból się nasila przy nagłej zmianie pozycji, kichaniu albo smianiu się czy też tak miałaś? Lekarka kazała mi brać no-spe niby jest odrobinę lepiej.

Kichanie to koszmar w piereszym trynestrze ;D hahahah na zgiętym brzuchu proponuje :)
Mi piersi do dzis nie bola i słabo rosną ( 39 tydzien)

reklama
Emenems dzięki bo myślałam że coś jest ze mną nie tak z tymi piersiami, U wszystkich moich koleżanek to właśnie po piersiach było widać, że są w ciąży. Jednej to nawet się ogromne rozstępy zrobiły.

Edenlayn w którym jesteś tygodniu? Ja dopiero w 9 nie mam mdłości ani wymiotow, piersi też mnie nie bolą. Jedynie od niedzieli dokucza mi ból w okolicy prawego jajnika, ból się nasila przy nagłej zmianie pozycji, kichaniu albo smianiu się czy też tak miałaś? Lekarka kazała mi brać no-spe niby jest odrobinę lepiej.

Kachna 18 tydzien.
Ja mdlosci juz mialam od 7 tyg po tygodniu prawie wyladowalam w klinice z odwodnienia. Wiec ,zazdroszcze ze nie masz :-D
Co do boli w okolicach jajnikow to ostatnio dopadl mnie ale z lewej strony , bylismy z M akurat na zakupach. Jakby kolka . Musialam usiasc. Bo stac nie moglam. Klocia beda sie pojawiac bo u nas szybciej macica rosnie i czasami organy nie sa gotowe do tak szybkiego rozciagania sie jak to bywa u pojedynczej ciazy gdzie ten etap jest powolny . U nas to jest zazstraszajace tempo. Mnie brzuch rosnie w oczach. Ja juz w 2 miesiacu nie moglam zapiac spodni , wiec zostaly mi legginsy. I juz rozgladam sie za nowymi ciuchami bo moje mnie juz cisna i gumki.
Ja np jestem drobna i skora nie nadaza sie rozciagac wiec brzuch ciagle jest twardy. I z tego pojawily sie tez pierwsze skurcze choc powinny sie pojawic dopiero po 20 tyg . wiec juz stracha sie najadlam na wizycie u poloznej , gdzie widzac skorcze wygonila mnie do gina a ten troche uspokoil. Kazal magnez brac i mowil ze bedzie dobrze,szyjka 4cm . No i pokazal u jednego siusiaka a mialy byc 2 dziewczynki :p No i niespodzianka :-D Parka :happy:
A co do piersi.. Do dzis mnie tez nie bola. A zaczely rosnac dopiero w 3 msc. Ale do dzis sa ogromne jak moj M to mowi i biustonosze tez musialam juz wymienic niestety. Kazda z nas jest inna wiec kazda bedzie inaczej to przechodzic. Jednej rosna , drugiej nie. Jedna ma wymioty druga nie. jedna tyje druga nie . No i tak ciagle :p Ja juz przytylam 3.5 kg.. patrzac na forach powinnam 16-25... masakra 25 :????? To wieksza polowa z mojej wagi przed ciaza ale pisza ze to jest w granicach normy. Z cora przytylam 6 za calej ciazy a tu nawet jeszcze polowy nie ma a juz mam na plusie 3.5 :p Wiec co to bedzie dalej ?!

Ostatnia edycja:
Edenlayn, parka? jaki czad- super!!! :)

anika,
jest dobrze! 3mam kciuki i dawaj znać :)

Aisha,
gratulacje! :)

Bosz ja w ogóle nie lamentuję, nie płaczę :p Jedyne co mi szkoda to jeśli to dobry trop to tej kasy i stresów.. no, ale wszystko jest po coś... Mam jakąś dziwną siłę walki, jakby to był dobry kierunek... :)

reklama
Edenlayn, parka? jaki czad- super!!! :)

anika,
jest dobrze! 3mam kciuki i dawaj znać :)

Aisha,
gratulacje! :)

Bosz ja w ogóle nie lamentuję, nie płaczę :p Jedyne co mi szkoda to jeśli to dobry trop to tej kasy i stresów.. no, ale wszystko jest po coś... Mam jakąś dziwną siłę walki, jakby to był dobry kierunek... :)

Tak, Moniusia synek i coreczka :tak:
Tez sie cieszymy bo moj M ma juz core , w sumie dwie bo moja tez wychowuje wiec jak uslyszal ze beda 2 na prenatalnym do mu mina zrzedla ze beda 4 i babiniec hihi. Wiec teraz jest w siodmym niebie a lekarz mu siusiaka samego fote zrobil specjalnie zeby mial dowod bo moj M nie mogl uwierzyc. Zreszta ja czulam od poczatku ze bedzie parka. Czekalam na usg jeszcze za 2 tyg bo kolejne prenatalne. I czulam ze wtedy pokaze siusiaka hihi ale ze teraz lekarz musial wykonac usg ze wzgledu na skurzcze to nam juz powiedzial :p Wczesniej to byl 12 tydz. w dodatku ciagle sie wiercily i po godz lekarz juz byl tak tym z irrytowany ze odpuscil badanie wczesniej drugiego dzieciatka wiec uwazalam ze wtedy przeoczyl albo bylo za wczesnie. Bo Kate nawet pisala ze w 13 tyg siusiak dopiero rosnie :-D

I nie trac tej ochoty do Walki . Walcz ile sie da bo naprawde warto :tak:

Do góry