najeczko, dr J... ten, który wywiad robił tzn. on niby coś tam na to zwrócił uwagę, przepisał i on chciał robić IUI.. ale później udaliśmy się do prof, bo jednak te in vitro nas kusiło. I on nic o tym z resztą jak czytałam to to nawet nie śmiałam pytać: IN VITRO A TSH - Pytania do eksperta – Starania ze wspomaganiem - Forum OvuFriend .. Ja rzuciłam lek .. no i tak poszło.. jedno podejście, drugie..
reklama
moniusia Obecne zaleca się, by poziom TSH wynosił poniżej 2,5. Warto jednak pamiętać, że nawet poziomy TSH powyżej 4 nie zaburzają na ogół skuteczności zapłodnienia pozaustrojowego z zastosowaniem mikromanipulacji oraz nie zwiększają ryzyka poronień.....
Z tych tych art.. które znalazłam wynika, ze jak rośnie estradiol to rośnie TSH. Co utrudnia utrzymanie ciąży na pewno. Ale co do wpływu tsh na przebieg stymulacji nie, ale to jest nie logiczne. No chyba ze nie przy ivf... taaa od tego sa lekarze a my się zastanawiamy. Unormuj te tsh, wyprodukuj ładne jajko i zajdź w ciąże to nam będzie wszystkim łatwiej
Z tych tych art.. które znalazłam wynika, ze jak rośnie estradiol to rośnie TSH. Co utrudnia utrzymanie ciąży na pewno. Ale co do wpływu tsh na przebieg stymulacji nie, ale to jest nie logiczne. No chyba ze nie przy ivf... taaa od tego sa lekarze a my się zastanawiamy. Unormuj te tsh, wyprodukuj ładne jajko i zajdź w ciąże to nam będzie wszystkim łatwiej
moniusia zakładałam ze cukier zbadany tak xzrób cukier i insulinkę;-)noale badanie nadnerczy mnie zdziwiło... Mysle ze lekarz wie co robi, czemu wcześniej nie leczyłaś się tam? az owu wróci?
Zwykłą glukozę tylko miałam badaną...... Na początku tej drogi byłam u innego endo, on tylko kazał brać lek i robić wynik tsh co m-c.. Równocześnie gdy chodziłam do niego przez 3 m-ce chodziłam do gina, u którego brałam CLO, więc owu. właściwie była. W pierwszym cyklu po clo trafiłam do invicty i tam stwierdzili, że wszystko ze mną dobrze, że jajeczkuję. Więc dlatego uznałam, że tsh nie ma wpływu, a dwa, że skoro ze mną wszystko dobrze to problem leży tylko po stronie M. ot, cała historia )
moniusia Obecne zaleca się, by poziom TSH wynosił poniżej 2,5. Warto jednak pamiętać, że nawet poziomy TSH powyżej 4 nie zaburzają na ogół skuteczności zapłodnienia pozaustrojowego z zastosowaniem mikromanipulacji oraz nie zwiększają ryzyka poronień.....
No tak.. na ogół ) Dokładnie, my się zastanawiamy i przerabiamy to co oni wiedzą czy ustalają
Taki mam zamiar, byłam załamana, ale teraz mam jakiś cel, bo do ivf póki co na pewno nie podchodzę, nic sie nie zmieni, jeśli to tu jest problem
KOBIETO, Ty idź spać, bo ten Twój Przemo będzie nocnym markiem
Ostatnia edycja:
Kate - moja corka teraz aktywna w nocy bardzo czuje ze po porodzie bedzie to samo - a patadoksalnie nie daje mi po prscy odpocząc bo jsk ja latam cały dzien to ona cicho siedzi i w nocy sobie odrabia mogłaby jak mam wole - przez robala (poniekąd, i sytuacje w prscy) nie mogłam spac od 2-5 a o 6.30 pobudka - wiec księżniczka bedzie teraz spac ale oczywiscie uaktywni sie w nocy...
Moniusia koniecznie obciążenie zrob ( sama słodycz - dosłownie hahaha) bo czesto na czczo glukoza jest ok a po obciążeniu wychodzi problem, czyli z wchlanialnoscia przez organizm.
Kate przerobiła wicej beznadziejnych przypadków niz ci sie wydaje hahahha
Moniusia koniecznie obciążenie zrob ( sama słodycz - dosłownie hahaha) bo czesto na czczo glukoza jest ok a po obciążeniu wychodzi problem, czyli z wchlanialnoscia przez organizm.
Kate przerobiła wicej beznadziejnych przypadków niz ci sie wydaje hahahha
Edenlayn
Fanka BB :)
Kate - moja corka teraz aktywna w nocy bardzo czuje ze po porodzie bedzie to samo - a patadoksalnie nie daje mi po prscy odpocząc bo jsk ja latam cały dzien to ona cicho siedzi i w nocy sobie odrabia mogłaby jak mam wole - przez robala (poniekąd, i sytuacje w prscy) nie mogłam spac od 2-5 a o 6.30 pobudka - wiec księżniczka bedzie teraz spac ale oczywiscie uaktywni sie w nocy...
Emi nic sie nie martw , Moja cora tez taka byla 2-4 spac mi nie dawala i myslalam ze mam juz przechlapane po porodzie a tu.. w szpitalu pytalam czy moja corka zyje bo wogole przez noc mi nie przyniesli do karmienia. Musialam zegarek nastawiac w nocy zeby ja karmic w szpitalu zeby na wadze nie spadla i do domku nas puscili. W domu to samo bylo.. o 22/23 nakarmiona i do 6 spala jak susel
Ostatnia edycja:
Edenlayn
Moniusia u mnie w praxis w Niemczech norma TSH 0,3-2.5. Ja osobiscie sama sprawdzilam swoje wyniki bo jak widac dopiero tu na tym kochanym forum sie wszyszkiego nadal ucze , az glupio o tym mowic. I moje TSH bylo 1.89 wiec tez powyzej 1.5 a jednak sie udalo i to dwa zarodki i za 1 podejsciem. Wiec mysle ze musisz zjechac jak dziewczyny radza conajmniej ponizej 2.
Cześć dziewczynki, nie miałam jak wczoraj napisać. Kropek 2,6mm i jest bijące serducho <3 <3 <3 :-):-):-):-) 6+1tc. Termin porodu na 14.06.2016r. Następna wizyta za 2 tygodnie. A tak w ogóle jak chcecie poznać moją dr, to co 2 tyg jest teraz w Dzień Dobry TVN i opowiada o ciąży Niesamowita kobieta! Uspokoiła mnie, wizyta po prostu mega, mega, jak zawsze jestem bardzo zadowolona. Wiem wszystko, masa badań, poczucie bezpieczeństwa i kontroli z jej strony na 100%
Edenlayn ja tez tak chce:-) dziecko przesypia 6h a ty razem z nim. Ja mam nadzieje, że to brak miejsca go irytuje i potem będzie spokojnie. Chociaż ja nie jestem spokojna, wiec jak będzie miał temperament po mnie to się będzie działo...
edit TSH 1,89 to bardzo ładne TSH:-)
Emi teraz to dziecie ma jeszcze dużo miejsca. Po 30tc charakter ruchów się zmienia, ma człowiek coraz miej miejsca. Do gimnastyki w nocy da się przyzwyczaić.Moj ćwiczy cały czas, ale to rozciąganie w nocy.. Ale jak Ci się zacznie rozciągać, kręcić wiercić. No i na brzuchu masz dwie gule od dwóch wystających nóg, to wpychasz mu do środka, bo skóra aż boliMój syn nie lubi jak leże na wznak, wtedy się rozpycha, wierci a jak się wierci to i główką na szyjkę napiera i o mój Boże jaki to jest ból. Ja to film zaczęłam kręcić jak zobaczyłam jak mój brzuch nagle dostaje rogów i innych tworów. czasem laptopa mi przechyli o 30% jak na brzuchu trzymam, taką ma siłę...
edit TSH 1,89 to bardzo ładne TSH:-)
Emi teraz to dziecie ma jeszcze dużo miejsca. Po 30tc charakter ruchów się zmienia, ma człowiek coraz miej miejsca. Do gimnastyki w nocy da się przyzwyczaić.Moj ćwiczy cały czas, ale to rozciąganie w nocy.. Ale jak Ci się zacznie rozciągać, kręcić wiercić. No i na brzuchu masz dwie gule od dwóch wystających nóg, to wpychasz mu do środka, bo skóra aż boliMój syn nie lubi jak leże na wznak, wtedy się rozpycha, wierci a jak się wierci to i główką na szyjkę napiera i o mój Boże jaki to jest ból. Ja to film zaczęłam kręcić jak zobaczyłam jak mój brzuch nagle dostaje rogów i innych tworów. czasem laptopa mi przechyli o 30% jak na brzuchu trzymam, taką ma siłę...
reklama
anika11
Aisha, właśnie o Tobie myślałam!!! bardzo się cieszę z wieści od Ciebie ) rośnijcie zdrowo - nudnych kilkudziesięciu tygodni Wam życzę ) mam nadzieję, że jutro podzielę się podobną informacją
u mnie noc spokojna, plamień brak - tyle co lutka wypływająca. Może jest dobrze...
u mnie noc spokojna, plamień brak - tyle co lutka wypływająca. Może jest dobrze...
Podziel się: