reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

No z corka to mialam szczescie ale to chyba wynagrodzenie po niesprzespanych nocach z synkiem hihi on za to mi dal do wiwatu.. do 9 miesiaca ani jednej nocy nieprzespanej horrror :szok:.
Co do ruchow.. to KATE ja juz mam balon jak w 8 miesiacu z corka. A gdy jedno sie przeslizguje do gory brzucha to czuje jakby mi zaraz skore rozeralo bo tak jakby gora chcial wyjsc a nie dolem hihi Pozatym wszystko napiete bo ja drobna i zebra juz czuje i przepone a to mialam dopiero z 2 miesiace przed porodem z corka.. a tu poczatek 5 dopiero , niewiem jak przezyje juz 7/8 miesiac .. o 9 nawet nie mysle bo napewno skonczy sie wczesnym porodem bo u mnie juz pojawily sie pierwsze skurcze :(

reklama
anika byleby do jutra to się dowiesz co i jak.. Bo na która spotykasz się z kropkiem?

Edenlayn u Ciebie dwójka szkrabów to wszystko 2x szybciej:-p psikro mi że już tak cierpisz.. Gorzej jak człowiek ma porównanie, że kiedyś było lepiej. Bo dla mnie to pierwsza ciąża, boli krzyż od paru dni to boli. Ale może w innej by tak nie bolał, tłumacze sobie że wszystko jest git i musi boleć:-p

Edenlayn u Ciebie dwójka szkrabów to wszystko 2x szybciej:-p psikro mi że już tak cierpisz.. Gorzej jak człowiek ma porównanie, że kiedyś było lepiej. Bo dla mnie to pierwsza ciąża, boli krzyż od paru dni to boli. Ale może w innej by tak nie bolał, tłumacze sobie że wszystko jest git i musi boleć:-p

Akurat tu Kate w dwoch poprzednich ciazach mialam tak samo, ale w tej.. MASAKRA jak napisalas 2x szybciej , 2x mocniej, 2 x intesywniej... a zaczelo sie od mdlosci... Dopiero od tygodnia jestem wolna od czopkow i muszli :-D:-D
Choc mdlosci jeszcze mam i nie moge jesc i nawet czuc tych produktow ktore przed ciaza uwielbialam a teraz.. patrzec nie moge.. Najgorzej jak corka chce to na kolacje i musze jej to zrobic albo mezus sobie roobi . Najlepiej trzymam sie z dala od kuchni wtedy :-D. Ale najgorsze jesli chodzi o wymioty minelo .. krzyzyk z jednym. Teraz kolejne problemy.. skurcze.. Narazie magnez , zelazo , bo tego brak. I bole w miednicy, gdy wstaje z lozka i chodze , poki tego nie rozruszam. Podbno nacisk na nerw i nie minie do porodu :baffled: . Wiec jedno mija , druga sie pojawia.. 2 trymestr ktory dla kobiet jest najlepszy to niestety. on nie do mnie nalezy a 3 pewnie tym bardziej nie bedzie :szok:. Wiec.. teraz tylko przetrwc i liczyc na cuda, czyli zeby przestalo mnie dopadac wszystkie mozliwe dolegliwosci ciazowe jakie moga byc :eek:

reklama
Edenlayn w którym jesteś tygodniu? Ja dopiero w 9 nie mam mdłości ani wymiotow, piersi też mnie nie bolą. Jedynie od niedzieli dokucza mi ból w okolicy prawego jajnika, ból się nasila przy nagłej zmianie pozycji, kichaniu albo smianiu się czy też tak miałaś? Lekarka kazała mi brać no-spe niby jest odrobinę lepiej.

Do góry