reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Natka,
zaruje z tym podzialem- chociaz...

Slyszalas o takim reality TV show w USA- para z... 8 dzieci, w tym szósteczka z jednego strzalu...przedszkole po prostu! ale jazda :)
Nie, no chyba sie nie dziela raczej, nie?...

Slyszalam o tasmociagu w Invimedzie, ale tyle samo o nich dobrego co i zlego mowia, to samo o Novum. Wynik sie liczy (a obie kliniki maja podobne statystyki), i chyba ci ktorym sie udalo maja pozytywne opinie i tyle.

Dziewczyny,
link dla was wszystkich, Natka- ze specjalna dedykacja dla ciebie :) ja juz placze ze smiechu :)

Link z dzieciakami:

YouTube- 4 laughing babies

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Halo dziewczynki

Wlasnie sie z pracy zwleklam...

Agus - raz jeszcze gratuluje. A po glowie i tak Ci sie nalezy za te sikance. Normalnie:angry:

Ewelinka - podziwiam Twoj optymizm i dobry nastroj w tej sytuacji. Wielka sila ducha

Natka - a Ty kiedy masz drugi transfer dokladnie?

Dorotka - fajowo ze dol powoli odchodzi. Oby zniknal pierun jeden na zawsze. A kyyyysz

co do mnie....nic sie nie dzieje. jajka rosna powoli... czuje jak jajory pracuja i mi zaczynaja powoli rosna juz. cos czuje ze stymulka bedzie krotsza, bo chyba ostatnio nic nie czulam przez pare dni a tu po 2 zastrzykach juz mi sie zaczyna cos tam dziaci mnie naparzac caly dzien. zobaczym co wyjdzie....

Ale fajne!!!!!!!!!!! Jak się widzi te buźki to aż się nawet i czwórkę chce mieć :-)

Halo dziewczynki

Wlasnie sie z pracy zwleklam...

Agus - raz jeszcze gratuluje. A po glowie i tak Ci sie nalezy za te sikance. Normalnie:angry:

Ewelinka - podziwiam Twoj optymizm i dobry nastroj w tej sytuacji. Wielka sila ducha

Natka - a Ty kiedy masz drugi transfer dokladnie?

Dorotka - fajowo ze dol powoli odchodzi. Oby zniknal pierun jeden na zawsze. A kyyyysz

co do mnie....nic sie nie dzieje. jajka rosna powoli... czuje jak jajory pracuja i mi zaczynaja powoli rosna juz. cos czuje ze stymulka bedzie krotsza, bo chyba ostatnio nic nie czulam przez pare dni a tu po 2 zastrzykach juz mi sie zaczyna cos tam dziaci mnie naparzac caly dzien. zobaczym co wyjdzie....

A brzuszek Cię nie boli? Wsio łokej???
Ja to nie wiem, 1go marca biorę ostatnią antykoncepkę, potem czekam na małpiszona, a potem od 9go dc jakaś mała stymulka no i jakoś nie wiem kiedy transfer.... Zamierzam wziąć jednak dos mrozakos, więc trzeciej próby bez zaczynania wsiego łod początku nie będzie, bo wtedy w lodówce już tylko jeden samotny zostanie. Kiedy wypada Ci transferek???

ale Ty masz mrozaczki...wiec po Ci robisz stymulke i caly proces? myslala ze eskimosa transferujesz

nie, brzuch nie boli - po prostu jajory pracuja. nie wiem kiedy tranfser - zalezy jak stymulka. Najwczesniej w nastepny poniedzialek, najpozniej w czwartek

No biorę mrozaki, dwa, a po co teaz od 9go dc stymulka to już trza mego ginka zapytać. Tak sobie wymyślił, a fachowiec z niego dobry, ufam mu, więc jakoś nie zapytałam. Widać uznał, że to pomoże. Do 1go żre anty.......A od początku to będzie jak się i druga próba nie uda....
Kurcze, to ten Twój transfer to już niedługo :-) Możesz dwa brać???

kobito

Ty sie upewnij ze sie zrozumialas z lekarzem. pierwsze slysze zeby miec antyki i stymulke przy transferze mrozaczkow.....cos nie gra

a transfer, tak - mam za okolo 2 tygodnie

Natka i nie tylko,
mozna zapytac dlaczego 1 proba sie nie powieodla? wskazal lekarz na endometrium czy cos innego?

Nie no dobrze zrozumiałam. Znaczy może ja to źle określam, że stymulka. Nie wiem jak to nazwać. No w sensie, żeby się fasolki przyjęły. Jakieś prochy. A anty to dlatego, że ja mam endometriozę i jak byłam w ten poniedziałek na usg to powiedział, że mam za grube endometrium i chce, żebym anty pobrała. A i jeszcze mam hiperprolaktynemię czy coś tam.........., ale o tym dowiedziałam się kilka miesięcy temu, dlatego pożeram Norprolac, po którym obrzydliwie się czuję :-)

Natka i nie tylko,
mozna zapytac dlaczego 1 proba sie nie powieodla? wskazal lekarz na endometrium czy cos innego?

Jasne, że można.
Nie wiem :-(
I mój lekarz też mówił, że nie rozumie dlaczego, że podobno taki ładny zarodek był i w ogóle tak ładnie na leki zareagowałam itd itd.... A tu nic nie wyszło :-(
Po prostu tak wyszło, myślę, że tu konkretnej przyczyny nie ma.
Nie zagnieździł się i tyle....
Lolitka, dlaczego nie wyszło????? :-(

nie wyszlo, bo czesto nie wychodzi ...bez zadnego powodu...jak w ciazach naturalnych

wiec nie pytac dlaczego tylko sie szykowac na nastepne....kazda z nas musi trafic w koncu na to swoje 5 minut

reklama
Albo sobie fasolinka pomyślała: ta stara maruda ma być moją matką, o nie .....:-)

Czy mrozaki to mają mniejsze czy większe szanse, bo lekarze, że mniejsze, a ja tu w necie czytam, że większe.... Nic już nie rozumiem....
Lolicia :-)

I powiedzcie mi drogie panie jeszcze jedno, bom ciekawa. Czy Wasi Panowie wspierają was w tym wszystkim? Jak???

Do góry