reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
najki ja kiedyś prowadziłam kalendarz, ale do porodu zostało mało czasu a później to już ciężko będzie dalej go prowadzić. Powiem tak, jak się znajdzie chętna to dobrze a jak nie to trudno. Ponoć kalendarza kiedyś w ogóle nie było i forum jakoś tętniło życiem:-) Nie przejmuj się kalendarzem tylko sobą, znikaj jak potrzebujesz przerwy. Ja tak 3x mówiłam, aż w końcu oddałam gdy byłam już w ciąży:-p Zagadaj z lekarzem jeszcze raz o clexane, bo po acesanie chorujesz.. Mieliście tyle pięknych zarodków, ja myslę,że czas na dobrą diagnostykę. A jak szkoda kasy, to po prostu clexane 0.4 i jedziesz:-p

annemarie ściskam paluchy u rąk i nóg za twoje człowieki, bo chyba dwa bierzesz?

dorotaMie jak się czujesz, który to dpt?

moniusia pięknych komórek:-) udanego sexiku na szkiełku:-p

yplocka już niedługo listopad:-) zdrowo się odżywiam i ćwiczę? dotleniam mózg i oocyty? może jakieś kursy relaksacji wpłyną pozytywnie na metylacje DNA :-Dżarcik oczywiście..

niebajka a jak tam u was? młodzież kopie? to taki jeden konkret ode mnie kopniaczek :-p

A ja gluty nadal mam kicham, gardło boli po prostu full service:-p moje ostatnie przeziębienie w ciąży - taką mam nadzieje. Ciężko by było rodzić z tak zatkanym nosem:sorry:

Kate kuruj sie Babo! Wczoraj umarlam z Twojego posta o upychaniu we wszystkie dziury lekow i z tych glutow do podlogi:) faktycznie te przeziębienia sie do Ciebie przyczepiaja w tej ciazy:/
Kopniaki się pojawily w dniu wizyty polowkowej :) i kopie dziewczyna porzadnie, bo jak moj N kladzie reke to czuje, a nawet widac jak brzuch sie porusza. Wlasnie zjadlam niedawno owsianke i mam aktualnie mecz pilki nożnej; )
Lozysko jest na przedniej ścianie, wiec chyba dlatego tak pozno. :|

Aniko?

niebajka na razie to on ma tam boisko do piłki nożnej bo jeszcze dużo miejsca. Potem jak będzie się rozpychał to poczujesz pęcherz, żeberka i co będzie po drodze:-DJa tez mam łożysko na przedniej ścianie, i ruchy tak ok.18tc były, ale nie byłam pewna. Po prostu są słabsze, bo łożysko amortyzuje... Ale za to bezpieczniej w razie wypadku, upadku, ponoć pięknie chroni dziecko. Wiec coś za coś...

anika nie mam gorączki, mam nadzieje, ze to już powoli koniec a nie dopiero początek. Super ,że plamienia coraz mniejsze, niech progesteron działa:tak:Magnez jeszcze kup, pomaga metabolizować prg no i zapobiega skurczom. Często podają w szpitalach magnez w kroplówce przy zagrażającym poronieniu. Zapomniałam o tym :-(

Kate, już mi Niebajka pisała o tym magnezie. Łykam go sporo, zauwaŻyłam, ze najbardziej pomaga ten rozpuszczamy i do picia (wzięłam na probe). Dziękuję Wam :*
Kate, kuruj się szybko! Niedługo spotkanie z Przemkiem, nie możesz z glutami na nim wystąpić ;)

dzięki kate :) dziś mam wizytę u innej dr to spytam o to clexane - zobaczymy co powie. O histeroskopię też i spytam...czemu się kuźwa nie udaje:-(
Kalendarza nikt nie chce, bo przerwałam dobrą passę. Nie dziwię się w sumie ;]

Sie dziewczyny rozkładają... ale bedzie dobrze:) Kate leży plackiem, Anika to samo i trzeba przeczekac najgorsze. Wazne, ze sa postepy.

Kate, powiedzmy ze wiem co nieco, ze teraz jest luz i dzidziol ma pelno miejsca. Ale moja tesciowa wie lepiej:D zobaczyla usg i twierdzi, ze ciasnota okropna (dziecko buzia wtulone w lozysko było). Takze co my tam sie znamy;)
To niech to lozysko bedzie sobie z przodu, bo mam tu taka jedna w pracy, co przecenia swoja "filigranowosc" i mysli, ze się wszędzie przecisnie. A ja niestety tez rosne.. Od poczatku ciazy to ona jest dla mnie zagrożeniem nr 1:D do konca grudnia planuje popracować wiec w 7 miesiącu to na bank bedzie konflikt :D

najki zobaczymy co doktorro powie, może będzie miała jeszcze inny pomysł. Czekam na relacje...A co do kalendarza, myśl o sobie:-p najgorzej gdy tobie się nie udaje, a wpisujesz na usg serduszkowe itp.. Nie możesz odpocząć 2-3dni od forum, bo kalendarz nieaktualny będzie..a przed chwilą odebrałaś bete 0,1... Troche egoizmu jeszcze nikomu nie zaszkodziło:-p

niebajka no popatrz jaka mądra ta twoja tesciówka:-p ona wszystko wie, ona wam wszystko powie...:-D Z jednej strony to fajnie bo pomoc jest, a z drugiej musi być to męczące.

reklama
Do góry