reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Walcz Dorotka, ale oni pewnie będą się bronić tym, że komórki są dojrzałe, a jak się rozwinie zarodek to nie zależy od komórki, ale też od nasienia, ble ble ble. Ale fakt kasę niezłą robią. Może akurat będą ładne zarodki.

Swoją drogą dzisiaj rozmawiałam z pielęgniarką z kliniki i mówiła, że często nie ma zasady czy słaby czy bardzo dobry zarodek. Mówi, że ostatnio przyszło do nich dziecko, które było mega słabym zarodkiem :) A mówi, że te b. dobre też nie są gwarantem. Więc nie ma co się łamać jakby co :)

reklama
ok! zapłacę im za dwie dojrzałe komórki, ale za 6 sztuk które nie nadawały się do niczego, bo nie potrafili ich rozmrozić, płacić nie będę!!!
Nie wiem co podpisałam, ale mam to w d...e. Jak się będą opierać przed moim rozwiązaniem to im zrobię Jesień Średniowiecza. Pani Dyrektor jest sensowna, więc nie będzie się opierać. Jak będzie, ruszę prasę i sąd. Za bardzo mnie wkurzyli. Rokicki próbując dziś przełożyć na mnie odpowiedzialność, już naprawdę nie wiedział co wymyślić – powiedział: "no widzi pani, po co pani tyle zwlekała z adopcją komórek?". A ja się pytam Co to ma k... do rzeczy??? Czy jak bym nie zwlekała to oni potrafiliby rozmrażać?
Bardzo mnie wkurzyli, oj bardzo. A ja już tak mam. Jestem super życzliwa i serdeczna, ale jak ktoś bezczelnie chce mnie nadużyć, to nie żyje. Skręcam karki. Sorry

@Kachna @mellissa @moniusia @anna dobrze mówicie
@Kate_p7 please... co w 5. dobie rokuje a co nie?

Witajcie dziewczyny ja odpczywam od spraw in vitro, które okazaly sie wcale nie takie bez wpywu na organizm mam cyste na jajniku, czekam na wyniki cytologii, dostalam lek na wchloniecie i narazie bede sie leczyc równiez naturalnymi metodami tj. ziola na miesniaki, odtruwanie organizmu .
No ale nie o tym Dorota Twoja sprawa mnie zbulwersowala!! Dzialania tej kliniki sa ewidentnie nastawione na wyciaganie kasy nikt Cie nie poinformowal jak maly procent dobrych komorek mozesz uzyskac po ich odmrozeniu. Sama sie zastanawilam nad taka opcja i jakbym uzyskal 2 komorki tak jak ja sama tez uzyskuje przy in vitro to chyba bym sie załamala.Podczytuje takze inne fora i chyba wiekszosc klinik proponuje swieze komórki, a jak takowych nie maja to z tego co czytałam poprostu proponuja zarodki. Moja rada jest tak zastanow sie dobrze zanim wybierzesz nastepnym razem klinikie niestety na Invicte w tej kwestii tez jada tu jest caly watek KAFETERIA - In vitro z komórką dawczyni - Strona 354 - Forum dla kobiet.
W kazdym razie zycze Ci pieknych zarodkow bo przeciez szansa jest :-)

@Inga po Dziękuję ci Kochana za życzenia dobrych zarodków. To by rozwiązało sprawę. Już wchodzę na kafeterię. Jak ty się czujesz kochana? Odtruwanie super - polecam Ashwagandę!!! Odtruwa po stymulacjach.
@kachna Rokickiego nieszczyć nie będę. On się sam zniszczył swoimi tekstami. Obsmaruję klinikę po prostu.

Dziewczyny, Kropek jest na miejscu - jest pęcherzyk ciążowy i pęcherzyk żółtkowy. Krwiaków brak. Lekarz uspokoił, że takie plamienia mogą się zdarzyć. Obstawił mnie progesteronem - 3x1 duphaston, 2x2 luteina 100 i prolutex. Zdziwił się bardzo, że kazali mi tak wcześnie odstawić estrofem, wg niego nie wiadomo czy kosmowka dalej da radę (??), od dziś 2x2 estrofemu zatem. oprócz tego mam robić irygacje tantum rosa, bo mowi, że trzeba oczyścic, ze moze to po tamtym podraznieniu itd. za tydzien mam się pojawić na wizycie serduszkowej -90% szans, że bedzie. L4 wdrozone.

reklama
Do góry