reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Już dzwoniłam do dyrektor Invimed. Pojechałam trochę, ale cóż. Moim zdaniem w Invimed g...o potrafią. Dwa razy robili mi in vitro i żadnego z dwoch jajeczek nie zapłodnili :( Powiedzieli oczywiście, że to moje jaja się nie nadają. Raz zrobiłam in vitro w Invicta i komórka zapłodniła się bez problemu, zarodek dotrwał do 5. doby. Nie zaimplantował się, więc po adopcję zwróciłam się do Invimed bo tu taniej. A jak adoptuję komórki młodej kobiety to i tak pewniaki. Tak myślałam :( Okazuje się ze Invimed nawet ze zdrowym i LICZNYM materiałem nie potrafi się obejść dobrze i bez szwanku. Dwa zarodki. Co za wynik !!! Miałam czekać do 5. dnia na blastkę, a tu Rokicki rekomenduje podanie embrionów w 2. dobie. Co za ściśnięte ze strachu pośladki!!! dlaczego? Bo blastki prawdopodobnie nie będzie albo będą słabiutkie !!!! i może lepiej, żeby pacjentka tego nie wiedziała :( Mówią że obejmą mnie kompensacją i że następny program adopcji będę już miała za darmo! A ja im już nie wierzę! Mam głęboko w d....e kolejne adopcje. Bo nie zdecyduje się już na nie. Dość mam. U mnie się już przelało. Przestrzegam dziewczyny przed Invimed – żenujące labo mają. Utopiłam w Invimed ok. 35 tys. zł. Jeśli kiedykolwiek będziecie się zastanawiać czy Invimed czy Invicta - nie wahajcie się chwili. Invicta idealna nie jest, ale przynajmniej cokolwiek tam potrafią.

@kachna Oczywiście że się targuję. Kasy im nie popuszczę :( Ale moich emocji zaangażowania nadziei – tego mi już nikt nie odda :(

@kate_p7 Masz Parzemysława z jednej z tych dwóch komórek??? Jakie morfologie miały blastki? Miałaś wszczepione dwa embrio?

@moniusia Dostałam zgoła inna informację. Że przeciętnie odmraża się między 6 a 8 komórek, z czego 4-5 się zapładnia. Podobno mój przypadek to "pech". K..... m..! Invimed chwali się liczbami 68% powodzenia przy biorstwie. Skąd te liczby????? To kłamstwa zwyczajne. jestem pewna.

@sykatynka Absolutnie tak!

@tola Tak, lipa :(

Dorotka ja w invimedzie straciłam przede wszystkim dwa lata i sporo kasy na 4 iui a nikt nigdy mnie dokładnie nie zbadał, nikt tam nawet nie wykrył problemów z tarczyca czy io... To taśma nastawiona na robienie kasy, rokickiego też znam i szczerze nie cierpię....

Aniko przede wszystkim nue martw się. Ja tez plamilam, trochę później ale też. Dużo tego masz? Ja jak pojechałam do szpitala od razu na miejscu podano mi 4 tabletki duphastonu. Co ci lekarz powiedział? Może weź?

@anika W pierwszej chwili nie zakumałam że u ciebie już ciąża, myślałam że jesteś po transferze dopiero co, wybacz, kochana. Trzymam kciuki i wszystko będzie dobrze. Staraj się nie denerwować jesli to możliwe.

anika to zapodaj sobie zwiększoną dawkę lutki i dupha? ja jak plamiłam to wiem, że lutki miała 3x2 a duphka nie pamiętam...leż i się nie ruszaj :*

Dorota byłam ciekawa ja to jest z KD ale widzę, że wyje...bka. Uważam, że jak bierzesz 8 to musi być 8 a nie 'zobaczymy'..... Sorry za określenie ale to tak jakbyś kupiła uszkodzony towar a sprzedawca powiedziałby 'takie życie'
walcz kochana!!!!! dla zasady!!!!

a ja...............ja boję się własnych myśli......nakręcam się, że jestem w ciąży, że jest inaczej niż wcześniej, że jest dobrze..........i się kurde boję iść na betę jutro..nie wiem czy nie scykam :sorry:

reklama
Do góry