reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, jestem tu nowa, ale na innym forum jestem od 2 lat- tyle tez staramy sie o dziecko. W miedzy czasie mielismy dwie IUI, tez nie powiodly sie. U nas problem meski, 10-20 mln plemnikow w nasieniu u mnie wydaje sie byc ok.

Podchodzimy wlasnie do pierwszego imsi w Gyncentrum w Katowicach. Jutro biore ovitrelle i w poniedzialek punkcja. Mam ok 15 pecherzykow, btlam stymulowana gonalem f 150.

Zastanawiam sie, jaki u was wystepuje problem, ze zdecydowaliscie sie na in vitro? :)

reklama
anika piękna beta! jeszcze raz gratuuuuluję!
progesteron chyba rzeczywiście niski, skontaktuj się z lekarzem jeśli to możliwe - będziesz spokojniejsza :)

I zaczelam sie schizowac, ze ominie mnie transfer w tym miesiacu... bo skoro powyzej 20 komorek uznaja ze jajniki sa teoche przestymulowane...( tak mi powiedziala dr) a ja na jednym widzialam ponad 10 pecherzykow na drugim tez kilka a po punkcji czasem okazuje sie wiecej... :( ale skoro estradiol nie bedzie mega wysoki to chyba transfer bedzie mogl byc? Wczoraj byl 1400 punkcja w poniedzialek. Co myslicie?

sylwia, witaj :) myślę, że o wiele więcej pęcherzyków niż na usg nie będzie :) u mnie chcieli, żebym miała przynajmniej 20, więc chyba wiedzieli co robią :) no, ale umnie mimo dawek takich samych jak u Ciebie miałam tylko 3 komórki :) tym razem mam max. dawki no i zobaczymy :) u mnie też czynnik męski:) Powodzenia!

anika, kochana strasznie się cieszę, super betka :)))) prog. niski fakt, ale na pewno będzie ok :) skontaktuj się z dr lepiej :)

Pierwszy zastrzyk stymulacyjny wykonany :) Jestem happy, teraz już zleci i musi być lepiej tym razem i kropka :) . Uciekam spatki, bo jutro od ranka zakładam sad :)) czekałam na tą chwilę ponad rok czasu :D a w sumie całe życie :) Także jutro owocowy dzień :) Żeby dzieciorki miały co jeść :D

Ostatnia edycja:
sylwia, witaj :) myślę, że o wiele więcej pęcherzyków niż na usg nie będzie :) u mnie chcieli, żebym miała przynajmniej 20, więc chyba wiedzieli co robią :) no, ale umnie mimo dawek takich samych jak u Ciebie miałam tylko 3 komórki :) tym razem mam max. dawki no i zobaczymy :) u mnie też czynnik męski:) Powodzenia!

anika, kochana strasznie się cieszę, super betka :)))) prog. niski fakt, ale na pewno będzie ok :) skontaktuj się z dr lepiej :)

Pierwszy zastrzyk stymulacyjny wykonany :) Jestem happy, teraz już zleci i musi być lepiej tym razem i kropka :) . Uciekam spatki, bo jutro od ranka zakładam sad :)) czekałam na tą chwilę ponad rok czasu :D a w sumie całe życie :) Także jutro owocowy dzień :) Żeby dzieciorki miały co jeść :D

Dzieki za odzew :) troche mnie uspokoilas :) chetnie sie wkrece w wasze forum jesli pozwolicie :)

Witaj Sylwia ;-) nic się nie martw ;-) ja miałam estriadol coś koło 3000. Jak chodziłam na podgląd to tez ich było pełno. Pobrali 12 komórek. Transfer się odbył i dziś jestem w ciąży. Trzymam&&&&&&& i oczywiście zapraszamy do nas.

Aniko - super przyrost bety ;-) konsultowałaś ten progesteron?

moniusia coś czuję, że tym razem to będzie to ;)
jakoś stawiałam, że anice się uda i się udało :) o Tobie też tak myślę :)
najki...idziemy podobnie więc to też nasz czas :D
wpisz mnie na betę na 17.10....w sobotę robią betę?

sylwia,mi pobrano 34 komórki i transfer się odbył ;)

Dziewczyny, w klinice, wktóej robili transfer, nie mają w zwyczaju badania progesteronu. zrobiłam go na własną rekę, bo chciałąm wiedzieć, no i obawiałąm się tego przejscia na sam duphaston. po infekcji ani śladu, więc pod wpływem sugestii aplikowałam 2-3lutki na noc. o fakcie ponformowałąm lekarkę na miejscu,pod któej opieką mam zamiar być. napisałam jej też wczoraj o wyniku i kazałą brać, jak biorę. czyli temat skonsultowany.
trochę mi dziwnie, ze w Gamecie nie każą tego badać i nie chcę gdybyc, czy wynik byłby inny i co by to oznaczało, gdybym jednak nie posłuchałą forumowego głosu i nie aplikowałą lutki. niewazne. odpoczywam, biorę progesteron i tylko pozytywne myśli :))

Moniusia, teraz pójdzie jak z płatka! najgorsze czekanie i brak działąnia, a jak już dochodzi do stymulacji, to człowiek skrzydeł dostaje :))

Najki,wpisz mnie, proszę na 17.10 wizyta pęcherzykowa :)

Stacy, przeziębienie ustąpiło?

Sylwia, witaj :) u mnie transfer był przesunięty ze względu na progesteron, a nie hiperstymulację. póki co Twój estradiol rośnie i pewnie lekarz podejmie decyzję za chwilę. JEst tu wiele dziewczyn, które miały sporo komóek, a hiperki nie było :)

sylwia witaj na forum ;)
melissa ano idziemy razem :tak:
wcześniej chyba razem przeżywałyśmy niepowodzenie...dobrze pamiętam? no to teraz czas na wspólną radość!
ja planuję zrobić betę 16.10 w piątek, boooo właśnie nie wiem jak to jest z sobotą - a nie wyobrażam sobie czekać na wynik aż do pon ;-)

PAŹDZIERNIK:

12: emenems - kontrola ciążowa (rodzinny)
13: niebajka - połówkowe:)
13: fruitofhope - wizyta przed crio
14: Hess - konsultacja w Novum
14: emenems - kontrola położna
16: moniusia - wizyta w trakcie stymulacji
17: melissa - wysoka beta!
17: anika11 - wizyta pęcherzykowa :)
19: najki - weryfikacja po crio
21: Bety72 - podglądanie endo (19dc)

LISTOPAD:

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe!
Bety72 - criotransfer (20.11?)

melissa czujesz COŚ?
u mnie dzisiaj 4dpt i czasem coś zaboli, zakłuje...brałam no spę kilka razy.
Mam nadzieję, że to pozytywne "kłucia"...:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry