reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Hej dziewczyny, jestem tu nowa, ale na innym forum jestem od 2 lat- tyle tez staramy sie o dziecko. W miedzy czasie mielismy dwie IUI, tez nie powiodly sie. U nas problem meski, 10-20 mln plemnikow w nasieniu u mnie wydaje sie byc ok.

Podchodzimy wlasnie do pierwszego imsi w Gyncentrum w Katowicach. Jutro biore ovitrelle i w poniedzialek punkcja. Mam ok 15 pecherzykow, btlam stymulowana gonalem f 150.

Zastanawiam sie, jaki u was wystepuje problem, ze zdecydowaliscie sie na in vitro? :)

reklama
anika piękna beta! jeszcze raz gratuuuuluję!
progesteron chyba rzeczywiście niski, skontaktuj się z lekarzem jeśli to możliwe - będziesz spokojniejsza :)

I zaczelam sie schizowac, ze ominie mnie transfer w tym miesiacu... bo skoro powyzej 20 komorek uznaja ze jajniki sa teoche przestymulowane...( tak mi powiedziala dr) a ja na jednym widzialam ponad 10 pecherzykow na drugim tez kilka a po punkcji czasem okazuje sie wiecej... :( ale skoro estradiol nie bedzie mega wysoki to chyba transfer bedzie mogl byc? Wczoraj byl 1400 punkcja w poniedzialek. Co myslicie?

sylwia, witaj :) myślę, że o wiele więcej pęcherzyków niż na usg nie będzie :) u mnie chcieli, żebym miała przynajmniej 20, więc chyba wiedzieli co robią :) no, ale umnie mimo dawek takich samych jak u Ciebie miałam tylko 3 komórki :) tym razem mam max. dawki no i zobaczymy :) u mnie też czynnik męski:) Powodzenia!

anika, kochana strasznie się cieszę, super betka :)))) prog. niski fakt, ale na pewno będzie ok :) skontaktuj się z dr lepiej :)

Pierwszy zastrzyk stymulacyjny wykonany :) Jestem happy, teraz już zleci i musi być lepiej tym razem i kropka :) . Uciekam spatki, bo jutro od ranka zakładam sad :)) czekałam na tą chwilę ponad rok czasu :D a w sumie całe życie :) Także jutro owocowy dzień :) Żeby dzieciorki miały co jeść :D

Ostatnia edycja:
sylwia, witaj :) myślę, że o wiele więcej pęcherzyków niż na usg nie będzie :) u mnie chcieli, żebym miała przynajmniej 20, więc chyba wiedzieli co robią :) no, ale umnie mimo dawek takich samych jak u Ciebie miałam tylko 3 komórki :) tym razem mam max. dawki no i zobaczymy :) u mnie też czynnik męski:) Powodzenia!

anika, kochana strasznie się cieszę, super betka :)))) prog. niski fakt, ale na pewno będzie ok :) skontaktuj się z dr lepiej :)

Pierwszy zastrzyk stymulacyjny wykonany :) Jestem happy, teraz już zleci i musi być lepiej tym razem i kropka :) . Uciekam spatki, bo jutro od ranka zakładam sad :)) czekałam na tą chwilę ponad rok czasu :D a w sumie całe życie :) Także jutro owocowy dzień :) Żeby dzieciorki miały co jeść :D

Dzieki za odzew :) troche mnie uspokoilas :) chetnie sie wkrece w wasze forum jesli pozwolicie :)

Witaj Sylwia ;-) nic się nie martw ;-) ja miałam estriadol coś koło 3000. Jak chodziłam na podgląd to tez ich było pełno. Pobrali 12 komórek. Transfer się odbył i dziś jestem w ciąży. Trzymam&&&&&&& i oczywiście zapraszamy do nas.

Aniko - super przyrost bety ;-) konsultowałaś ten progesteron?

moniusia coś czuję, że tym razem to będzie to ;)
jakoś stawiałam, że anice się uda i się udało :) o Tobie też tak myślę :)
najki...idziemy podobnie więc to też nasz czas :D
wpisz mnie na betę na 17.10....w sobotę robią betę?

sylwia,mi pobrano 34 komórki i transfer się odbył ;)

Dziewczyny, w klinice, wktóej robili transfer, nie mają w zwyczaju badania progesteronu. zrobiłam go na własną rekę, bo chciałąm wiedzieć, no i obawiałąm się tego przejscia na sam duphaston. po infekcji ani śladu, więc pod wpływem sugestii aplikowałam 2-3lutki na noc. o fakcie ponformowałąm lekarkę na miejscu,pod któej opieką mam zamiar być. napisałam jej też wczoraj o wyniku i kazałą brać, jak biorę. czyli temat skonsultowany.
trochę mi dziwnie, ze w Gamecie nie każą tego badać i nie chcę gdybyc, czy wynik byłby inny i co by to oznaczało, gdybym jednak nie posłuchałą forumowego głosu i nie aplikowałą lutki. niewazne. odpoczywam, biorę progesteron i tylko pozytywne myśli :))

Moniusia, teraz pójdzie jak z płatka! najgorsze czekanie i brak działąnia, a jak już dochodzi do stymulacji, to człowiek skrzydeł dostaje :))

Najki,wpisz mnie, proszę na 17.10 wizyta pęcherzykowa :)

Stacy, przeziębienie ustąpiło?

Sylwia, witaj :) u mnie transfer był przesunięty ze względu na progesteron, a nie hiperstymulację. póki co Twój estradiol rośnie i pewnie lekarz podejmie decyzję za chwilę. JEst tu wiele dziewczyn, które miały sporo komóek, a hiperki nie było :)

sylwia witaj na forum ;)
melissa ano idziemy razem :tak:
wcześniej chyba razem przeżywałyśmy niepowodzenie...dobrze pamiętam? no to teraz czas na wspólną radość!
ja planuję zrobić betę 16.10 w piątek, boooo właśnie nie wiem jak to jest z sobotą - a nie wyobrażam sobie czekać na wynik aż do pon ;-)

PAŹDZIERNIK:

12: emenems - kontrola ciążowa (rodzinny)
13: niebajka - połówkowe:)
13: fruitofhope - wizyta przed crio
14: Hess - konsultacja w Novum
14: emenems - kontrola położna
16: moniusia - wizyta w trakcie stymulacji
17: melissa - wysoka beta!
17: anika11 - wizyta pęcherzykowa :)
19: najki - weryfikacja po crio
21: Bety72 - podglądanie endo (19dc)

LISTOPAD:

yplocka1 - kolejne podejście, tym razem szczęśliwe!
Bety72 - criotransfer (20.11?)

melissa czujesz COŚ?
u mnie dzisiaj 4dpt i czasem coś zaboli, zakłuje...brałam no spę kilka razy.
Mam nadzieję, że to pozytywne "kłucia"...:zawstydzona/y:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry