reklama
melissa
Zaangażowana w BB
tak, wcześniej też szłyśmy podobnie....ale wcześniej...jakoś czułam, że ani Tobie ani mi się nie uda...dziś....nie wiem...nic już nie wiem ale na pewno jest pozytywniej.......byłoby cudowniemelissa ano idziemy razem
wcześniej chyba razem przeżywałyśmy niepowodzenie...dobrze pamiętam? no to teraz czas na wspólną radość!
ja planuję zrobić betę 16.10 w piątek, boooo właśnie nie wiem jak to jest z sobotą - a nie wyobrażam sobie czekać na wynik aż do pon ;-)
melissa czujesz COŚ?
u mnie dzisiaj 4dpt i czasem coś zaboli, zakłuje...brałam no spę kilka razy.
Mam nadzieję, że to pozytywne "kłucia"...
ja też nie wyobrażam sobie czekać do pn dlatego jak bety nie zrobię to na pewno sikańce pójdą w ruch u ciebie 16.10 będzie już pewnie jasne &&&&&&&&&&
czuje wszystko na @...ale to dobrze...coś się dzieje....
nie boli mnie mocno, nie muszę brać przeciwbólowych ale nigdy wcześniej też nie musiałam, zawsze się dziwiłam co Was boli mnie tylko lekko smyra
ale najki...niech boli...niech się mocno wgryza
Sylwia - witaj!! U nas powodem podjęcia decyzji o in vitro byłam ja ;-). Mam PCOS, niedrożny lewy jajowód, niedoczynność tarczycy, nadwagę.
Co do odbycia się transferu.....to raczej progesteron decyduje. U mnie w klinice przyjmują, że do poziomu chyba 1,5 jednostek robią transfer, powyżej już nie. Ja zawsze mam przekroczony ten limit. I mam zawsze hiperstymulację (estriadol w okolicach 8000 i średnio po 26 kumulusów pobranych). Podobno też ciąża napędza hiperkę ;-)
W każdym razie nie martw się, lekarz wie co robi, ładny masz estriadol, więc na pewno wszystko będzie ok i będziesz miała od razu transfer. Powodzenia!!!!
Co do odbycia się transferu.....to raczej progesteron decyduje. U mnie w klinice przyjmują, że do poziomu chyba 1,5 jednostek robią transfer, powyżej już nie. Ja zawsze mam przekroczony ten limit. I mam zawsze hiperstymulację (estriadol w okolicach 8000 i średnio po 26 kumulusów pobranych). Podobno też ciąża napędza hiperkę ;-)
W każdym razie nie martw się, lekarz wie co robi, ładny masz estriadol, więc na pewno wszystko będzie ok i będziesz miała od razu transfer. Powodzenia!!!!
agulla84
Fanka BB :)
Sylwia witaj :-) kiedy dostałaś kfalifikacje do programu?
sylwia_159
Zaciekawiona BB
Sylwia witaj :-) kiedy dostałaś kfalifikacje do programu?
ja podchodzę komercyjnie
wieeem, że schizuję, ale w czwartek moje pęcherzyki miały po ok 18 mm, dziś dostałam jeszcze ostatnią dawkę cetrotide na zabloowanie pęknięcia i za godzine ovitrelle, boje sie ze do poniedzialku jednak pekna bo beda mialy co najmniej po 22 mm aa przy tylu mi pekaja ... jeszcze dzis przy usuwaniu powietrza ze strzykawki mojemu prysło troche leku i moze nie zadziala jak trzeba ... co człowiek się nastresuje...
melissa
Zaangażowana w BB
Sylwia....trudno być spokojnym ale nerwy Ci w niczym nie pomogą, staraj się o tym nie myśleć, zaufaj lekarzowi, lekom....zorganizuj sobie czas żeby jak najmniej było go na myślenie
ja leżę i niestety rozmyślam....a niby się już pogodziłam, to ostatnie podejscie zrobiliśmy "dla świętego spokoju" i dupka.....znów się nakręcam
ja leżę i niestety rozmyślam....a niby się już pogodziłam, to ostatnie podejscie zrobiliśmy "dla świętego spokoju" i dupka.....znów się nakręcam
sylwia_159
Zaciekawiona BB
Kachna a tez mialas cos na blokowanie pekniecia?
Melissa, przykro mi ze musisz dalej walczyc. Wiecie co zawodzi? Jaki macie problem nieplodnosci? Dobrej jakosci sa zarodki? Badalidcie immunologie? Genetyke?
Dziewczyny dziekuje, ze mimo mojej paniki uspokoilyscie mnie. Ze mnie nie zlinczowalyscie.
Melissa, przykro mi ze musisz dalej walczyc. Wiecie co zawodzi? Jaki macie problem nieplodnosci? Dobrej jakosci sa zarodki? Badalidcie immunologie? Genetyke?
Dziewczyny dziekuje, ze mimo mojej paniki uspokoilyscie mnie. Ze mnie nie zlinczowalyscie.
U mnie jeden z dwóch zarodków miał nacięta otoczka w poniedziałek na wizycie byly ze mną oba natomiast jeden był o połowę większy od drugiego, nawet z lekarka się zastanawialysmy czy ten wiekszy to ten ktory byl naciety no ale tego się nie dowiemy. Mam nadzieje że za tydzień zobacze 2 serduszka
reklama
Podziel się: