reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Kasik, yhm.. czyli też dwa zarodki. to tak jak ja :) U mnie też słabe zarodki były, no i się nie udało, a chciałam od razu dwa, więc nic nie zostało :) Teraz mam max. dawki stymulacji .. A ile komórek od Ciebie pobrali? bo właśnie u mnie oprócz nasienia męża z tym też było słabo, bo tylko 4, z czego 3 dojrzałe. Ja mam koło 4 rezerwę czyli, aż tak bardzo źle nie jest, mam 24 lata i tylko taki wynik..

moniusia poczekaj na wyniki tej stymulacji może coś zepsuli, albo źle przechowywałaś leki ;-)Bo chyba menopur po otwarciu przechowuje się w lodówce a gonapetyl nie trzeba.. Ale to w aptece powiedzą. Tylko nam powiedzieli przy drugiej styulacji... a menopur stał przy oknie w sierpniu:-p

kasik niska rezerwa ogranicza ilość pobranych komórek, ale się udaje i to najważniejsze. Są dziewczęta starsze od Ciebie i mają maks 2 komórki i się udaje na dwóch rzadko za pierwszym razem, częściej za drugim lub trzecim ale to i tak ładna statystyka. Uszy do góry będzie dobrze:-p tym bardziej ze ty młodziutka jesteś wiec i jakościowo komórki powinny być dobre.

Anulla28 a to nie ty jesteś tą szczęściarą z jedną komórką, z tego był jeden jedyny zarodek i ciąża przy pierwszej procedurze?? :-)

Kate, szyja łabędzie to to nie jest, ale najwazniejsze, ze jest taka, jak być powinna ;)

Zadzwoniłam do Gamety dopytać o inne leki, bez zmian - wg lekarki mam brać tylko dupka 3 razy dziennie...

anika łabędziem być.... :-) Co do dupka, to jak doktorro tak mówi to tak ma być w końcu on ma wyksztalcenie i trzeba mu zaufać:-p Wiesz pani na infolinii nie zasugeruje innego rozwiązania niż to co ma rozpisane na karteczce. A jak pytałaś lekarza, to chyba wie co robi... Ja powiem szczerze, ze duphaston raczej nie jest progesteronem podawanym przy ivf. Ale może to wynikać, z przedstawicieli którzy oferują wycieczki lekarzom, a nie z powodów naukowych:-p A kiedy bete robisz??? chciałaś robić 8dpt? to w pon.:-)

Pobrali 4 tylko 2 się zapłodnily. Teraz mam również zmianę lekow na mocniejsze wg. lekarza prow. moje fsh 10 a amh 0,9 w marcu. a Twoja rezerwa jaka? mam 27 lat. a robiłas badania genetyczne? cos wykazały

dziewczyny przed podejściem: z pierwszą ciążą najpierw trafiłam do szpitala z diagnozą odrywania kosmówki. Strasznie płakałam bojąc się co będzie dalej. Przyszła do mnie położna, okazało się że także korzystała z IVF. Opowiedziała swoją historię. Podchodziła będąc niedaleko 40, także z niską rezerwą. Udało się uzyskać tylko jedną komórkę, przy czym nie dawali jej szans przy kolejnej stymulacji. I ta jedna komórka zapłodniła się, podzieliła i dała ciążę! Także wszystko przed wami :)

reklama
kasik imsi cos tam pomoze, ale czasem po prostu czasu potrzeba. Musi się trafic dobry plemnik, dobra kmórka, i dobra mutacja.. A jakie dawki dostałaś wcześniej? jaki protokół? Czy wcześniej szłaś skrótkim, a teraz długim. Bo na krótkim zawsze jest mniej komórek. Dawki leków mają znaczenie. Ja miałam zapierwszym razem 24 pęchole dawki 225x4/150x3/75 potem 225/150x5/75 i było 16 czyli mniej. Czyli zgodnie z założeniami. Jeżeli teraz miałaś 150/75 to nie rezerwa jest problemem tylko głupi lekarz:-p bo powinnaś mieć dawkę minimum 225x7 przy tak niskiej rezerwie a nawet 300 - jeżeli komercyjnie idziecie.

Do góry