reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Bety dwa dni Cię nie zbawią a dla własnego spokoju zrobiłabym za 48h bete. Swoją drogą zarodki były 8A one naprawdę miały realne szanse na implantacje, może skurcze, albo po prostu wadliwe mimo pięknej morfologii i macica ich nie wpuściła. Bardzo rzadko się zdarza, żeby zarodek 8A nie doszedł do blastocysty, no 8B to już częściej a nawet 50/50:-p

nanah takei objawy mialma przy wszystkich 3 transferach. pierwszy beta 0, drugi ciąża biochemiczna, no i ostatni udany - jak na razie. Ogólnie jak jest beta to rosnie prg żeby utrzymać ciąże, lekarz podając Ci hormony "oszukuje" organizm że jesteś w ciąży, żeby pomóc w implantacji itp..

reklama
Dorota dobrze jest mieć bliskiego przyjaciela - hemoroida :-D

nanah nie ma już sensu moim zdaniem. Nie znam się na duphastonie, ale dziwne ze dopochwowo nic niedostałas. Co klinika to obyczaj:-p

Kate pytsnie do ciebie - dzownila moja sisotra strasznie szlochała bo była na pierwsyM usg w 8 tygodniu i ginekolog jej pwodzial ze za duze ciałko żółte ze 5,8 mm a zarodek 11mm i to jest prawdopodobieństwo wad genetycznych i musi czekac do 13 zeby genetycznie robic .... To na prawde tsk duzy problem ???

Emi wprawiony lekarz, jest w stanie "podejrzewać" wady genetyczne u płodu po wielkości ciałka żółtego. Jeżeli faktycznie są wady genetyczne to ok. 80% ciąż jest usuwanych przez naturę.Ale ciąża to nie matematyka, rozmiary są tak małe, łatwo o błąd gdy poruszamy się po milimetrach. Co do badan po 10tc może zrobić test nifty albo harmony, a nie czekać na genetyczne.
Tak szczerze i między nami bardzo dużo ciąż jest poronionych około 8tc, więc może to oznaczać tez poronienie. Jeżeli dziewczę zaszło w ciąże raz to zajdzie drugi raz. Jak to mówi znajoma położna czasem natura wie lepiej. Ale nic nie jest przesądzone.

Mam schize przez to, że nie mam żadnych objawów najchętniej codziennie chodziła bym na betę. Nie mówiąc już o innych czarnych scensriuszsch jakie mam w głowie.

reklama
Emi ja mysle, ze wszystko będzie dobrze. Chyba 1 na 10 dzieci w amniopunkcji ma wady genetyczne. Wiec trzeba mieć mega pecha, żeby tak źle to się skończyło. Poczytaj ile dziewczyn miało kiepskie usg genetyczne, a dzieci zdrowe. Dodatkowo to dokładniejsze pomiary. Faktycznie zdarzają się dramaty,ale częściej się słyszy o złych zakończeniach niż tych dobrych:-p Jak wytrzyma do usg w 12tc to super, a jak nie to nifty albo harmony za 2tygodnie. Napisz co wyszło:-p łącznie z tym czy chłopak czy dziewczyna...

Do góry