reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Doris miałam tak samo jak zobaczyłam na monitorze 4komóreczke :)
Se pomyslałam ze w zyciu nie doszliśmy do tego etapu :)

Ja starań miałam 4 lata, kilka nieudanych IUI z 8 cykli stymulowanych ( nie pamietam ile ... Moze wiecej ) ciaza biochemiczna i bog wie co jesCze. Lat 33 w grudniu.
Pierwsza procedura pierwszy transfer [emoji106]

Aha no dodam ze maz 37 lat i jedno dziecko na koncie.
9dpt dwudniowego hcg było 40

reklama
dorota to Ci powiem że mój M miał tyle samo i zarodki źle się rozwijały... to nie jest tragiczny wynik, ale to znaczy źe nasienie zniszczone przez zylaki. Bo się podnosi temp. jąder i się gotują.. Androvit i kwas foliowy nie pomoże uszkodzone jest DNA plemnika, trzeba mieć szczęście żeby trafic tego lepszego. My mieliśmy dwa razy FAMSI i komórki się zapładnialy, ale zardodki takie sobie, no może jeden dobry, ale nie wiadomo jak w 5dobie by było. IMSi bada pośrednio chromatynę, zbadac ją możn atylko przez badanie te którerobiliscie, ale ono uszkadza nasinienie.
Dla porównania u młodego studencika masz chromatynę max.5% uszkodzen.

ps pisze z tableta...

orgazmy to skurcze macicy przy okazji, wiec celibat do testu:-p

annemarie tez tak mysle, już to co było nie wróci:-p no i wreszcie zamknę ten rozdział - bezpłodności. Dodatkowo "te sprawy" tez się komplikują ale według twych rad - to nie mój problem.

Hey Dziewczyny i Dzień Dzień Dobry Wszystkim, miejmy wszystkie dobry dzień, pozytywne przeczucia, fakty, intuicje, przypuszczenia i zdarzenia. Miejmy fajową i ciepłą niedzielę. Na tyle, na ile potrafimy i możemy. Tego nam życzę :happy:

@Aisha_23 Cześć, bo się nie znamy jeszcze. Miło poznać.

@elfka37 11dpt czyli po pick-upie i zapłodnieniu 14sty dzień? Kurcze, no to test powinien pokazać dwie kreski... Kup inny i jutro powtórz. Czasem testy są stare albo coś tam nie klika.

Heja Dorota Mie :) Ja stara staraczka, tylko przerwę mialam, nie nadazam za Wami oczywiscie heh ;) Jak to u Cb jest? Opiszesz troszke? :)

reklama
orgazmy to skurcze macicy przy okazji, wiec celibat do testu:-p

annemarie tez tak mysle, już to co było nie wróci:-p no i wreszcie zamknę ten rozdział - bezpłodności. Dodatkowo "te sprawy" tez się komplikują ale według twych rad - to nie mój problem.

Jeeeja ja nie zapomnie jak cala ciaze od transferu w zasadzie mialam czesto orgazmy przez sen :-D tak sie balam, ze nawet dr swojej o tym powiedzialam :p potem nauczylam sie to troche kontrolowac, ja czulam ze sie zbiliza to staralam sie obudzic :szok::-p;-)

Do góry