reklama
Dorota każda beta powyżej 5(to zależy od norm labu) świadczy o ciąży. Niskie bety rokuja źle rozwijającą się ciążę (puste jajo itp..), zagrożenie poronieniem (ciąża biochemiczna), ciążę pozamaciczną (która po ivf pojawia się dużo częściej niż w przypadku naturalnych starań). Po wartości betahcg można rokować dalszy rozwoj ciąży lub jej brak..po przyrostach stwierdzamy czy jest to ciaza pozamaciczna czy może jak przyrosty za duże to mozebyc zasniad groniasty. Jak beta się pojawi to dopiero początek strachu
annemarie
Fanka BB :)
a ja 40 i w sumie 9 miesiecy dzialalnosci.
Moge Wam cos powiedziec,tylko blagam nie krzycznie na mnie,ze pisze takie rzeczy.
Ale sie ciesze jak glupia,M razem ze mna...jak tak dalej pojdzie to za jakies 4 tyg z hakiem wracamy po balwanki. Testy wychodza juz negatywne ,czyli beta ponizej 100 i mialam wczoraj owulacje...wiec po wylyzeczkowania,a raczej pomimo wszystko dalej dziala i nic sie nie popierdzielilo. To prawie swieto dla mnie.
Kate-a moze podswiadomie czujesz ,ze cos sie konczy i cos zaczyna.Pomimo tego ,ze wiesz juz pewno wszystko o dzieciach,to teraz bedzie TWOJE:-)? i skonczy sie walka z invitro? i na forum bedziesz rzadziej??? I jak to dalej bedzie z "tymi sprawami".
A jak bedziesz miala doly i kanaly to mysle ze to tez jest normalne. Nie robic sobie cisnienia,to pomaga najbardziej i powiedziec :
Ok, jestem niedoskonala, glubie sie,ucze sie roli matki i mam prawo wszystkiego nie wiedziec.Nobody ist Perfect.
Moge Wam cos powiedziec,tylko blagam nie krzycznie na mnie,ze pisze takie rzeczy.
Ale sie ciesze jak glupia,M razem ze mna...jak tak dalej pojdzie to za jakies 4 tyg z hakiem wracamy po balwanki. Testy wychodza juz negatywne ,czyli beta ponizej 100 i mialam wczoraj owulacje...wiec po wylyzeczkowania,a raczej pomimo wszystko dalej dziala i nic sie nie popierdzielilo. To prawie swieto dla mnie.
Kate-a moze podswiadomie czujesz ,ze cos sie konczy i cos zaczyna.Pomimo tego ,ze wiesz juz pewno wszystko o dzieciach,to teraz bedzie TWOJE:-)? i skonczy sie walka z invitro? i na forum bedziesz rzadziej??? I jak to dalej bedzie z "tymi sprawami".
A jak bedziesz miala doly i kanaly to mysle ze to tez jest normalne. Nie robic sobie cisnienia,to pomaga najbardziej i powiedziec :
Ok, jestem niedoskonala, glubie sie,ucze sie roli matki i mam prawo wszystkiego nie wiedziec.Nobody ist Perfect.
Doris miałam tak samo jak zobaczyłam na monitorze 4komóreczke
Se pomyslałam ze w zyciu nie doszliśmy do tego etapu
Ja starań miałam 4 lata, kilka nieudanych IUI z 8 cykli stymulowanych ( nie pamietam ile ... Moze wiecej ) ciaza biochemiczna i bog wie co jesCze. Lat 33 w grudniu.
Pierwsza procedura pierwszy transfer [emoji106]
Se pomyslałam ze w zyciu nie doszliśmy do tego etapu
Ja starań miałam 4 lata, kilka nieudanych IUI z 8 cykli stymulowanych ( nie pamietam ile ... Moze wiecej ) ciaza biochemiczna i bog wie co jesCze. Lat 33 w grudniu.
Pierwsza procedura pierwszy transfer [emoji106]
Witam się niedzielnie
Ja już coraz bliżej rozwiązania, do premiery zostało 20 dni teoretycznie szyjka 2,5 cm, twarda, zamknięta. Ale moja macica już ćwiczyWczoraj byłam poraz kolejny na szkole rodzenia, jestem zadowolona że się zdecydowałam, mam mniej obaw i wogole czuję sie jakoś przygotowana.... Wywiad anestezjologiczny do zzo już mam, gaz rozweselający też do dyspozycji. Może damy radę
Ja miałam podane dwa zarodki 3 dniowe 8A i 6B, beta 11 dpt 77,88
Długie lata starań, 5 pełnych procedur ivf, jedna przerwana w połowie, mój wiek to 31 lat, M 37
Ja już coraz bliżej rozwiązania, do premiery zostało 20 dni teoretycznie szyjka 2,5 cm, twarda, zamknięta. Ale moja macica już ćwiczyWczoraj byłam poraz kolejny na szkole rodzenia, jestem zadowolona że się zdecydowałam, mam mniej obaw i wogole czuję sie jakoś przygotowana.... Wywiad anestezjologiczny do zzo już mam, gaz rozweselający też do dyspozycji. Może damy radę
Ja miałam podane dwa zarodki 3 dniowe 8A i 6B, beta 11 dpt 77,88
Długie lata starań, 5 pełnych procedur ivf, jedna przerwana w połowie, mój wiek to 31 lat, M 37
kate_p7 Pani Profesor Kochana, przeczytałam wszystko o tej chromatynie. Podobno diagnozuje ją badanie fragmentacji plemników. Mario miął to badanie i wyszło, że fragmentacja wynosi 18% - czyli 18% plemniorów ma u niego zniszczoną chromatynę, tak? Dostał na to 5 mg acidum folicum dziennie i Androvit. Czy tego w IMSI nie da się rozróżnić? Pewnie się nie da. Czyli jajca dostają plemniory z chromatyną lub bez.
reklama
Bety72
Fanka BB :)
Ja 10.10.1972 :-) 12 lat bez zabezpieczeń. Nigdy tabletek anty tylko ostatnio przed crio a AMH ponad 3. IUI to już nie zliczę ale ponad 10 spokojnie w odstępach kilku letniuch. Potem lekarz nas wygonił i napisał w karcie in vitro i to nas obudziło. Pierwszy transfer i jest Anielka. 3 razy crio po 2 zarodki i pierwszy poronienie a reszta 0. Teraz następna procedura i w poniedziałek złoty strzał z dubeltówki
Podziel się: