reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wynik mojej wczorajszej betki - 12 dpt zarodki 2-dniowe - 118,1 mlU/ml. Chyba źle nie jest, jutrzejsza powtórka da mi więcej pewności.

BetaBeta - szkoda, że nie wyszło, ale Ty wiesz, co masz robić. Wierzę, że Ci się uda. Pamiętasz?, sama mówiłaś, że są różne możliwości. I tego się trzymaj. Buziaki!

asia - ochłoń troszkę i dopiero podejmuj decyzje, jeśli możesz to spróbujcie drugi raz, większość podejść wychodzi właśnie za 2 razem. A póki co, może idźcie do kina? Ja na wczoraj wieczór miałam rezerwację na Auta 2 (uwielbiam kreskówki), na wypadek gdybym musiała się pocieszać. Ostatecznie nie poszliśmy, bo mnie zmorzył sen koło 18-tej i nie dojechałabym nawet do kina.

iniia - betka rewelacja, rośnie jak oszalała, gratulacje i mam nadzieje, że u mnie też będzie dobrze. Śmiać mi się chce, bo przypominam sobie jak kilka dni po transferze pisałaś, że chcesz już wymiotować. Ale Ci się spieszy do tej przyjemności;-)

asiek - daj znać Kochana, jak Ci idzie wysiadywanie :cool2:

eweli - dziękuję Ci bardzo, pamietam, że Twój przykład dodał mi nadziei jak zaczynałam wątpić, bo zarodki takie młodziutkie, a u Ciebie bliźniaki. Ja też bardzo bym chciała, żeby była dwójeczka. Dzisiaj nawet mi sie śniło, że to trójeczka ... ale parę dni temu śniło mi się, że dostałam @ :-)
A jak Ty się czujesz?

Powiem Wam coś śmiesznego, wczoraj jak mój M wrócił z pracy to dał mi buziaka, a do brzuszka zaczął gadać: Hello Kids, it's Daddy ... Myślałam, że padnę ze śmiechu. Jak go zapytałam czemu po angielsku to mi powiedział, że w dzisiejszych czasach trzeba sie uczyć od pierwszych dni życia. Niezły jest, co? Ale mam dzięki temu kupę śmiechu. A jak mu powiedziałam, że przecież one nie rozumieją, to powiedział, że napewno rozumieją, bo to są bardzo mądre dzieci :))))

BetaBeta ja właśnie zażądałam histeroskopii przed in vitro...i to była doskonała decyzja bo okazało sie że mam zrosty a przez nie in vitro by się nie udało....dlatego nie wiem dlaczego tego badania nie zlecają profilaktycznie...ja byłam zdziwiona bo nie miałam silnych stanów zapalnych ...nic mnie nie bolało nigdy a zrosty były....i usunęli je w trakcie badania....Dlatego czasami od sukcesu dzieli nas taka pierdoła:)więc trzeba mieć nadzieję:)

szarlotka powiedz mi czy wcześniej nic nie wskazywało na to ze mozesz mieć te zrosty? pytam dlatego bo lekarz ocenił ze macice mam OK ale zrobił to na podstawie USG a ja jako młoda dziewczyna miałam ciągle jakies zapalenia. Moze powinnam tez zrobić to badanie , jak myslisz?

Mada72- super betka nich rośnie duuużżża!!! Napisz jutro jak ładnie urosła :). No i ja dalej bym chciała te mdłości- może to dla Was zabawne, ale ja poprostu chce się czuć jak w ciąży ;)-nio ale wiem, że nie zawsze są te mdłości i może będę się musiała pogodzić z ich brakiem :(.
Asia1103 mi też lekarz nie zaproponował histero- chociaż mam pozapalne zrosty na jajowodzie... chociaż miałam robione i HCG i laparoskopie diagnostyczną z kontrastem, więc może to by wykazało jakby jakieś zrosty były w macicy? Napewno warto zrobić tą histero.

Koleżanki gdzie jest forum dla ciężarówek po in vitro, bo mam pytanek kilka, a nie chce już tutaj głowy zawracać?

witaj ptencerku :-)
witaj, witaj Kochana. Z tego co pamietam to w lipcu wracacie po dzieciaki, powiedz kiedy zebym trzymala mocno kciuki i nie puszczala:-), nawet jak zabola

Mada72-> gratuluje zatem oficjalnie, bardzo sie ciesze:-). Twoj Mezeulek jest uroczy, juz od poczecia dba o edukacje dziecka/a moze dzieci;-)

iniia-> https://www.babyboom.pl/forum/ciaza-porod-polog-f14/ciezaroweczki-po-vitro-51358/index39.html zapraszamy serdecznie:-)

lolitka-> odezwij sie Kochana, czy juz zaczelas stymulacje?

Asiiek-> koniecznie daj znac po USG

reklama
Mada72- super betka nich rośnie duuużżża!!! Napisz jutro jak ładnie urosła :). No i ja dalej bym chciała te mdłości- może to dla Was zabawne, ale ja poprostu chce się czuć jak w ciąży ;)-nio ale wiem, że nie zawsze są te mdłości i może będę się musiała pogodzić z ich brakiem :(.

jak tylko wrócę, to napiszę, oczywiście stracha mam, że nie rośnie, ale sama wiesz - schizowanie tak szybko się nie kończy :crazy:
a z tymi objawami to Cię rozumiem, to taki codzienny dowód, że jednak jesteś w ciąży, a nie czekanie na kolejną wizytę u gina ;-)Chociaż jeśli mogłabym wybierać, to wolałabym mieć zachcianki jedzeniowe, niż mdłości. A pamietasz czy miałaś nudności w pierwszej ciąży?
Ja się dzisiaj obudziłam w nocy i piersi mnie tak bolały, że chciałam wstać i ubrać stanik ...:eek: Teraz jest lepiej, ale spać nie mogłam przez długi czas.

Do góry