reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

annemarie - jest dekalog - jest i spowiedź...
muszę zatem trochę popracować nad sobą :-(

Mówcie otwarcie o tym, że chorujecie na niepłodność.
o chorobie wiedzą jedynie dwie najbliższe przyjaciółki
Uprzedzajcie pytania rodziny i znajomych.
pytania "a kiedy będzie dzidzia" to jak nóż w plecy...zawsze z ironicznym uśmieszkiem odpowiadam "jak będą, to będą" przez co połowa rodziny pewnie myśli, że dzieci nie lubię lub nie chcę...
Proście znajomych, zeby nie zadawali zbędnych pytań bo to dla was trudne.
znajomych nie zagłębiam w temat...kto ma wiedzieć-ten wie
Powiedzcie przyjaciołom, aby trzymali kciuki i nie udzielali mądrych rad, bo sami wiecie gdzie i jak się leczyć.
przyjaciół mam najlepszych:) Ci co trzeba-wiedzą (tj.te dwie) i wciąż trzymają kciuki
Nie zamykajcie się w czterech ścianach.
co do czterech ścian...to fakt trochę się zamknęłam na świat, znajomych, sport...trzeba to zmienić, bo można zwariować...
Nie wstydźcie się mówić innym, że cierpicie z powodu tego, że nie macie dzieci.
wstydzę się i z tym chyba nic nie zrobię:-(...ostatnio nawet przyłapałam się na fakcie, że łzy mi ciekły po polikach w trakcie oglądania debilnego serialu...powód? bohaterka urodziła dziecko :eek::-(
Nie oskarżajcie sie wzajemnie. Niepłodność to choroba.
czuję się winna i tego chyba nie zmienię...czasami nie czuję się w pełni wartościową kobietą...z tym chyba nie wygram.
Powiedzcie partnerowi, czego od niego oczekujecie w tym trudnym czasie - sam może się nie domyślić.
W tej kwestii mam wszystko - ogromne wsparcie i morze miłości!!!
Dbajcie, żeby seks nie został całkowicie podporządkowany zajściu w ciażę.

Dbamy :-)
Nie ustawiajcie całego życia pod potrzeby leczenia - niech ono będzie jedynie częścią, a nie treścią waszego życia
no i to trzeba zmienić..

Ostatnia edycja:
reklama
Ja dzisiaj potwierdziłam, że w sobotę 19.09 mam pic upa dwóch komórek, bo tyle udalo mi sie uhodowac, mam nadzieje ze chociaż jedna będzie sie nadawala do dalszego działania... 22.09. Myślę pozytywnie myślę pozytywnie myle pozytywnie i zobaczymy co z tego wyjdzie...

Dziewczyny,nie wiecie jak sie ciesze ,ze ksiazka powoli "zaskakuje" . Dla mnie Pawelec to GURU w swiecie psychologii. Polecam Wam tez ,przez nia inne napisane ksiazki.

OPOWIESCI TERAPEUTYCZNE O NIEPLODNOSCI

NIEPLODNOSC.POMOC MEDYCZNA I PSYCHOLOGICZNA.

i jej dekalog :

Dekalog leczących niepłodność

Mówcie otwarcie o tym, że chorujecie na niepłodność.
Uprzedzajcie pytania rodziny i znajomych.
Proście znajomych, zeby nie zadawali zbędnych pytań bo to dla was trudne.
Powiedzcie przyjaciołom, aby trzymali kciuki i nie udzielali mądrych rad, bo sami wiecie gdzie i jak się leczyć.
Nie zamykajcie się w czterech ścianach.
Nie wstydźcie się mówić innym, że cierpicie z powodu tego, że nie macie dzieci.
Nie oskarżajcie sie wzajemnie. Niepłodność to choroba.
Powiedzcie partnerowi, czego od niego oczekujecie w tym trudnym czasie - sam może się nie domyślić.
Dbajcie, żeby seks nie został całkowicie podporządkowany zajściu w ciażę.
Nie ustawiajcie całego życia pod potrzeby leczenia - niech ono będzie jedynie częścią, a nie treścią waszego życia.

Dobranoc kochane moje:tak:
Wzruszylas mnie.przeczytalam to i lezka mi sie zakrecila,dziekuje CI za to

Ja dzisiaj potwierdziłam, że w sobotę 19.09 mam pic upa dwóch komórek, bo tyle udalo mi sie uhodowac, mam nadzieje ze chociaż jedna będzie sie nadawala do dalszego działania... 22.09. Myślę pozytywnie myślę pozytywnie myle pozytywnie i zobaczymy co z tego wyjdzie...
Napewno bedzie ok.wszystkie trzymamy kciuki:-)

Oooo:happy: i chcialam isc spac i sobie mysle a zajrze jeszcze ze szczotka do zebow,ktora sobie prawie wsadzilam w oko jak zobaczylam co napisala najki i mnie zapchalo,nie pasta tylko tak po ludzku...

Tak tylko dla wyjasnienia,to jest dekalog p. Pawelec i ani sie waze pod niego podszywac. Jak to kiedys powiedziala "punkty zapalne kazdej pary ,ktora do mnie przychodzi" To sa te punkty,to co boli, co haczy,na co boimy sie szczerze odpowiadac.Ludzie chodza do niej na terapie,bakaja cos pod nosem ,a
Najki zalatwila to jednym postem:szok:
Chyle czola kochana,ze tyle odwagi w tobie,napisalas szczerze,po prostu,po ludzku.
Cokolwiek dalej bedzie,nie jestes sama.
Respekt.
Dziekuje Ci ze jestes z nami.:tak:

Ostatnia edycja:
o Boziu, ile żeście naskrobały :szok::szok:
Mój kochany ogląda mecz, to mogłam na spokojnie nadrobić :-)

Jeszcze raz wrzucam kalendarz i APELUJĘ - jeśli którąś z Was pominęłam, napiszcie mi proszę na priv, bo przy takiej ilości postów łatwo coś przeoczyć ;)

WRZESIEŃ:

17: kate_p - USG spotkanie z maluszkiem :)
18: najki - wizyta i ustalenie dalszego planu działania
18: Bety72 - pick up
18: bubu - usg i spotkanie z kropkiem
18: elfka37 - wysoka beta :)
19: anika11 - wizyta przed crio
19: moniusia - wizyta przed stymulacją
19: DorotaMie - transfer kropka
19: efcia83 - pick up
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)
21: Aisha_23 - pick up
22: efcia83 - transfer
24: Aisha_23 - transfer (?)
25: fruitofhope - wysoka beta!
25: Kropka1985 - dwie krechy na teście
28: annemarie - wizyta kontrolna
29: stacy - wizyta kontrolna

PAŹDZIERNIK:

01:
fruitofhope - usg
01:
kate_p - kontrola szyjki
02:
kropka - dwie grube krechy na teście :)
02: Kropka1985 - powtórka testu i tłuste dwie krechy :)
06: Aisha_23 - wysoka beta!

Taaak anika :) i mega mi się podoba. A z rozdziału o embriologii dowiedziałam się 100razy więcej niż od lekarzy :-/

emi serio ?? Pięknie! tylko ja na prawdę myślałam, że Anna...chociaż i Stefa mi się zaczęło podobać :eek::-D

kate a Ty kochana proszę leżeć i nic nie robić! czytać, edukować się i spać! ot co! co najwyżej na 1 lub 2 do WC i tyla - jak mi się marzy taki relaks ;-):laugh2:

stacy super, że maleństwo zdrowo rośnie-oby tak dalej!:)

Ja będę robić bete 22. 09 można mnie również dopisać

najki pieknie rozwalilas system tym testem:-)a i prosze zapisz mnie na testowanie na 25.09 bo to beddzie 10 dpt
elfka kciuki za wysoką bete:-)

reklama
Dobrego Dnia Dziewczyny... ! Zadzwoniłam do Invicta i zamówiłam update informacji z laboratorium. O 12stej skończy się 3. doba hodowli. I aż mnie skręca w środku co z moim jedynakiem. Wczoraj 5C i 30% fragmentacji. A dziś? Wałcz malutki.

Do góry