reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

W tej 3 probie bralam leki zalecone przez dr koenzymQ10 oraz B6 i B12,D ,E,magnez, spirulina, , arginina, kwas foliwy, olej lniany we wczesniejszej próbie DHEA ale przy tej dr kazal odstawić, a jaki wplyw ma Q10?

reklama
koenzym Q10 napędza mitochondria w komórkach które są takimi małymi dlektrowniami komórek. Dzięki nim jest energia do życia. Jak są słabe - u pań po 37. r z to już często - to procesy wewnątrz komórkowe przebiegają leniwie niezależnie od tego czy materiał genetyczny ok czy nie ok. Jest nawet taki pomysł żeby na komórki o silnych mitochondriach dawczyni przeszczepiac materiał genetyczny prawdziwej matki. Na razie to są eksperymenty i udział kosztuje ok 40 tys dolarów. A lepszy od koenzym Q10 jest PQQ zdecydowanie.

Trzymamy laski kobitki :)

najki, jak wrócisz od Mira to opowiadaj od razu ;D apropos płaczu na debilnym serialu - "przyjaciółki"? :p bo ja akurat na tym płakałam ostatnio ;p

dokładnie monia :D hehehe ;)

co do dekalogu...czasem warto przed samym sobą, odpowiedzieć sobie na nurtujące pytanie...informować zbyt wielu osób o procedurze nie będę - taka moja wola :) ale wiem, że muszę popracować nad stresem i nad tym, żeby procedura nie przysłoniła mi całego życia..;-)

DorotaMie - witam oficjalnie i zaciskam kciuki!!!!
Dzisiaj kibicujemy także elfce, miłych widoków życzymy bubu :) i pięknych dorodnych jajec Bety! :)))
A ja idę sobie zapodać już estrofem...co prawda wizytę mam po 17 i to wtedy będę ustalać jak tam dalej z crio, ale dziś 2DC więc myślę, że mogę już zacząć.. ;)

WRZESIEŃ:

18: najki - wizyta i ustalenie dalszego planu działania
18: Bety72 - pick up
18: bubu - usg i spotkanie z kropkiem
18: elfka37 - wysoka beta :)
19: anika11 - wizyta przed crio
19: moniusia - wizyta przed stymulacją
19: DorotaMie - transfer kropka :)
19: efcia83 - pick up
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)
21: Aisha_23 - pick up
21: Bety72 - transfer
22: efcia83 - transfer
22: kachna84 - wysoka beta!
24: Aisha_23 - transfer (?)
25: fruitofhope - wysoka beta!
25: Kropka1985 - dwie krechy na teście
25: inga_po - wysoka beta!!
28: annemarie - wizyta kontrolna
28: najki - podgląd endo (wizyta przed crio)
29: stacy - wizyta kontrolna
30: bubu - kolejne spotkanie z maluszkiem

PAŹDZIERNIK:

01:
fruitofhope - usg
01:
kate_p - kontrola szyjki
02:
kropka - dwie grube krechy na teście :)
02: Kropka1985 - powtórka testu i tłuste dwie krechy :)
06: Aisha_23 - wysoka beta!

Ostatnia edycja:
kate lista pytań do doktorka jest! poproszę o ten clexane lub acard - zobaczymy co powie i/lub zaproponuje od siebie. I podchodzimy do crio teraz.
Gdyby się znów nie udało...to robimy przerwę i pełną diagnostykę, histero, kariotypy i nie wiem co jeszcze..

reklama
Do góry