reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Annemarie jestem po transferze 2 dniowego kropka, w 10 dpt beta 73 w 12 dpt 138, jedtem na l4 bo plamiłam prze 4 dni. W piątek idę do lekarza szukać kropeczka. Jeszcze nie mogę w to uwierzyć to był mój 7 transfer. A teraz chyba zaczynam odczuwać zmiany w moim organiźmie, normalnie przesypiam 70% dnia i cały czas chce mi się jeść :szok:

A kiedy byl transfer ?

reklama
Transfer miałam 28.08. Wiem że każdy przechodzi ciążę inaczej, ja jestem pierwszy raz na takim etapie i nie wiem czego się spodziewać. Biorę luteine i estrofen więc to przez to mogę mieć większe problemy.

elfka slaby zarodek to klasy C a najgorsze to klasy D. Ogółem jakość zarodka to nie tylko klasa(A,B,C,D) ale i ilość blastomerów. W 3dobie powinien mieć od 6 do 8 blastomerów. Czyli idealny zarodek na tą dobę to 8A, bardzo dobry zarodek to 8B, słabsze zarodki to 6A, 6B. Zarodki nie rozwijają się liniowo, więc 6B może w ciągu 2h się podzielić i być 8B. Naprawdę słabo rokujące to 4A,4B, 8C,8D, 6C,6D. Zatem chyba nie był to slaby zarodek :-p jeżeli było to 8B.U mnie 3 zarodki w 3 dobie były 8B ale tylko jeden został piękną blastocystą. Ale to już inna para kaloszy:-p

elfka bierzesz progesteron on powoduje zamkniecie wejścia szyjki ipodwyzszona temperaturę. Może tez powodować senność i mdłości. Tylko beta prawdę Ci powie:-p a do tego czasu nie nastawiaj się na tak ani na nie.

No mam nadzieje ze ten misiac bedzie na prawde udany :)

Ja dzis miałam położna i waga rosnie idealnie, położona bardzo zadowolona ze przyrost stabilny, corka jak to ona mowi ma silne i zdrowe serce, cos tam mierzyła cm na brzuchu o tez ok, cisnienie idealne wiec generalnie wszystko na plus.
Dostałam papier z terminem porodu i moge latac spokojnie do 9 miesiaca wiec wpadne do pl w październiku i pewnie w listopadzie :)

Najki daj znac !

reklama
Do góry