reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
lolitka no ja mam nadzieje że dobije max. do 71kg, ale niższa jestem.. Chociaż pewnie to pobożne życzenia:-p zostało mi jeszcze 10tygodni, wiec musi być min.+5kg co daje 72kg minimum..:-(

lolitka no ja mam nadzieje że dobije max. do 71kg, ale niższa jestem.. Chociaż pewnie to pobożne życzenia:-p zostało mi jeszcze 10tygodni, wiec musi być min.+5kg co daje 72kg minimum..:-(

Ja bym chciała Max jeszcze 7 ale tez nie wiem czy to wyjdzie mi... Czyli dobić do 68 a tygpdni duzo zostało ... Ehhhh kate róbmy wszystko by miec czyste sumienie potem bedziemy walczyć :)

Witam,
Miałam dzisiaj koszmarny dzień :-( Byłam normalnie w pracy, w toalecie jak byłam patrzę jakieś plamienie. Na szczęście nie czystą krwią. Myślałam, że zejdę z nerwów w tym kiblu. Do męża nie mogłam się dodzwonić, dopiero mama po mnie przyjechała i sru do szpitala. W szpitalu jeszcze czekałam 20 minut na lekarza:angry:. Jego zdaniem mogło to być oczyszczenie po tym drugim zarodku bo dziś na USG nie było widać żadnych plamek. Ciekawa jestem czy to mogło być to? :eek:Dzidziuś ma się dobrze, serduszko biło i się ruszał:-D. Mam obserwować co się będzie działo i w razie czego przyjechać. Pierwszy raz w życiu się tak bałam. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

emi no ja na pewno dobije do 68kg :-D. Zakładam sobie kłódkę na lodówkę, wtedy dobije do 71kg. Z drugiej strony, ja zdrowo to 11-12kg to powinnam "zdrowo" ważyć 74-75kg, ale ja mam magazyny na kp, duuuuzio magazynku do kp:-) wiec może się uda dobić do tych 71kg. Na razie poszliśmy na układ z M on nie pije piwka a ja nie jem słodyczy. Pewnie domyślasz się komu lepiej postanowienie wychodzi:-D

najki jest ryzyko jest zabawa:-) Jak się udało, cos powinno już być, jeszcze jest 30% szans ze beta pokaże się w 10dpt. Ale to nie rokuje dobrze... Zatem zrób, jakby co będziesz skakać z radości, albo nastawiać się na to ze to jeszcze nie ten czas...Ja osobiście lubię dawkować szok, ale decyzja należy do Ciebie. Możesz sobie cały czas żyć w błogiej nieświadomości, albo się stresować ze nic nie wiesz, albo się stresować ze zrobiłaś nie potrzebnie.. tak czy siak będziesz się denerwować. Bo raczej jesteś jak ja - wolisz mieć czarno na białym a nie jak Ci ktoś bajki wciska.

stacy mierzyłaś progesteron? jak z CRL człowieka i jak szybko bije serduszko? jak morfolofia i mocz? to jest wczesna ciąża, plamienia mogą być normalne albo mogą oznaczać ze cos jest nie dobrze. Ja bym wzięła L4 i poczekała do 12tc, bo w tym tygodniu zarodek staje się płodem, jest bardzo intensywny wzrost i to jest jego "być albo nie być". Jakis krwiaczek może się tez oczyszczać, albo przemeczenie. Moim zdaniem krwawienia w ciąży w 10tc nie sa normalne, to znak ze musisz zadbac bardziej o siebie.

emi no ja na pewno dobije do 68kg :-D. Zakładam sobie kłódkę na lodówkę, wtedy dobije do 71kg. Z drugiej strony, ja zdrowo to 11-12kg to powinnam "zdrowo" ważyć 74-75kg, ale ja mam magazyny na kp, duuuuzio magazynku do kp:-) wiec może się uda dobić do tych 71kg. Na razie poszliśmy na układ z M on nie pije piwka a ja nie jem słodyczy. Pewnie domyślasz się komu lepiej postanowienie wychodzi:-D

najki jest ryzyko jest zabawa:-) Jak się udało, cos powinno już być, jeszcze jest 30% szans ze beta pokaże się w 10dpt. Ale to nie rokuje dobrze... Zatem zrób, jakby co będziesz skakać z radości, albo nastawiać się na to ze to jeszcze nie ten czas...Ja osobiście lubię dawkować szok, ale decyzja należy do Ciebie. Możesz sobie cały czas żyć w błogiej nieświadomości, albo się stresować ze nic nie wiesz, albo się stresować ze zrobiłaś nie potrzebnie.. tak czy siak będziesz się denerwować. Bo raczej jesteś jak ja - wolisz mieć czarno na białym a nie jak Ci ktoś bajki wciska.

No ja nie jem tych cholernych słodyczy i wogole wydawało by sie zdrowo a tu bach - ale dupa mało rosnie bo mierze wiec az tak sie nie stresuje poki co 2cm w tyłku... Kalkulatory sa dziwne bo pokazują ze w 3 trym to 300gram tygodniowo a teraz w drugim 500 powinno sie a kazdy mowi ze na koniec leci to jak to jest no !:)

Cześć dziewczyny dawno nie piasałam.
Mam nadzieję że mi wybaczycie, nie chciałam was dołować moimi porażkami.
Ale teraz jestem po 7 szczęśliwym transferze. Miałam podany zarode 2 dniowy, w 10 zrobiłam betę i wyszła 73,51 nie mogłam w to uwierzyć, po 2 dniach powturzyłam i wyszła 138,04
Jestem mega szczęśliwa
Teraz potrzebuje waszej pomocy bo nigdy nie byłam na takim etapie.

reklama
kate - zrobię jutro lub pojutrze :happy: wóz albo przewóz! ale będzie dobrze - musi być, koniec i kropka.
stacy - oby wszystko było ok :) oszczędzaj się i nie stresuj
a wy babki - kate i emi - rośnijcieeee słodkoo:tak: i zdrowo;-)
bubu 520 - GRATULUJĘ !!!! jesteś dowodem na to, że in vitro jest skuteczne i trzeba walczyć do końca! Zdrówka :)

Ostatnia edycja:
Do góry