reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
lolitka no ja mam nadzieje że dobije max. do 71kg, ale niższa jestem.. Chociaż pewnie to pobożne życzenia:-p zostało mi jeszcze 10tygodni, wiec musi być min.+5kg co daje 72kg minimum..:-(

lolitka no ja mam nadzieje że dobije max. do 71kg, ale niższa jestem.. Chociaż pewnie to pobożne życzenia:-p zostało mi jeszcze 10tygodni, wiec musi być min.+5kg co daje 72kg minimum..:-(

Ja bym chciała Max jeszcze 7 ale tez nie wiem czy to wyjdzie mi... Czyli dobić do 68 a tygpdni duzo zostało ... Ehhhh kate róbmy wszystko by miec czyste sumienie potem bedziemy walczyć :)

Witam,
Miałam dzisiaj koszmarny dzień :-( Byłam normalnie w pracy, w toalecie jak byłam patrzę jakieś plamienie. Na szczęście nie czystą krwią. Myślałam, że zejdę z nerwów w tym kiblu. Do męża nie mogłam się dodzwonić, dopiero mama po mnie przyjechała i sru do szpitala. W szpitalu jeszcze czekałam 20 minut na lekarza:angry:. Jego zdaniem mogło to być oczyszczenie po tym drugim zarodku bo dziś na USG nie było widać żadnych plamek. Ciekawa jestem czy to mogło być to? :eek:Dzidziuś ma się dobrze, serduszko biło i się ruszał:-D. Mam obserwować co się będzie działo i w razie czego przyjechać. Pierwszy raz w życiu się tak bałam. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

emi no ja na pewno dobije do 68kg :-D. Zakładam sobie kłódkę na lodówkę, wtedy dobije do 71kg. Z drugiej strony, ja zdrowo to 11-12kg to powinnam "zdrowo" ważyć 74-75kg, ale ja mam magazyny na kp, duuuuzio magazynku do kp:-) wiec może się uda dobić do tych 71kg. Na razie poszliśmy na układ z M on nie pije piwka a ja nie jem słodyczy. Pewnie domyślasz się komu lepiej postanowienie wychodzi:-D

najki jest ryzyko jest zabawa:-) Jak się udało, cos powinno już być, jeszcze jest 30% szans ze beta pokaże się w 10dpt. Ale to nie rokuje dobrze... Zatem zrób, jakby co będziesz skakać z radości, albo nastawiać się na to ze to jeszcze nie ten czas...Ja osobiście lubię dawkować szok, ale decyzja należy do Ciebie. Możesz sobie cały czas żyć w błogiej nieświadomości, albo się stresować ze nic nie wiesz, albo się stresować ze zrobiłaś nie potrzebnie.. tak czy siak będziesz się denerwować. Bo raczej jesteś jak ja - wolisz mieć czarno na białym a nie jak Ci ktoś bajki wciska.

stacy mierzyłaś progesteron? jak z CRL człowieka i jak szybko bije serduszko? jak morfolofia i mocz? to jest wczesna ciąża, plamienia mogą być normalne albo mogą oznaczać ze cos jest nie dobrze. Ja bym wzięła L4 i poczekała do 12tc, bo w tym tygodniu zarodek staje się płodem, jest bardzo intensywny wzrost i to jest jego "być albo nie być". Jakis krwiaczek może się tez oczyszczać, albo przemeczenie. Moim zdaniem krwawienia w ciąży w 10tc nie sa normalne, to znak ze musisz zadbac bardziej o siebie.

emi no ja na pewno dobije do 68kg :-D. Zakładam sobie kłódkę na lodówkę, wtedy dobije do 71kg. Z drugiej strony, ja zdrowo to 11-12kg to powinnam "zdrowo" ważyć 74-75kg, ale ja mam magazyny na kp, duuuuzio magazynku do kp:-) wiec może się uda dobić do tych 71kg. Na razie poszliśmy na układ z M on nie pije piwka a ja nie jem słodyczy. Pewnie domyślasz się komu lepiej postanowienie wychodzi:-D

najki jest ryzyko jest zabawa:-) Jak się udało, cos powinno już być, jeszcze jest 30% szans ze beta pokaże się w 10dpt. Ale to nie rokuje dobrze... Zatem zrób, jakby co będziesz skakać z radości, albo nastawiać się na to ze to jeszcze nie ten czas...Ja osobiście lubię dawkować szok, ale decyzja należy do Ciebie. Możesz sobie cały czas żyć w błogiej nieświadomości, albo się stresować ze nic nie wiesz, albo się stresować ze zrobiłaś nie potrzebnie.. tak czy siak będziesz się denerwować. Bo raczej jesteś jak ja - wolisz mieć czarno na białym a nie jak Ci ktoś bajki wciska.

No ja nie jem tych cholernych słodyczy i wogole wydawało by sie zdrowo a tu bach - ale dupa mało rosnie bo mierze wiec az tak sie nie stresuje poki co 2cm w tyłku... Kalkulatory sa dziwne bo pokazują ze w 3 trym to 300gram tygodniowo a teraz w drugim 500 powinno sie a kazdy mowi ze na koniec leci to jak to jest no !:)

Cześć dziewczyny dawno nie piasałam.
Mam nadzieję że mi wybaczycie, nie chciałam was dołować moimi porażkami.
Ale teraz jestem po 7 szczęśliwym transferze. Miałam podany zarode 2 dniowy, w 10 zrobiłam betę i wyszła 73,51 nie mogłam w to uwierzyć, po 2 dniach powturzyłam i wyszła 138,04
Jestem mega szczęśliwa
Teraz potrzebuje waszej pomocy bo nigdy nie byłam na takim etapie.

reklama
kate - zrobię jutro lub pojutrze :happy: wóz albo przewóz! ale będzie dobrze - musi być, koniec i kropka.
stacy - oby wszystko było ok :) oszczędzaj się i nie stresuj
a wy babki - kate i emi - rośnijcieeee słodkoo:tak: i zdrowo;-)
bubu 520 - GRATULUJĘ !!!! jesteś dowodem na to, że in vitro jest skuteczne i trzeba walczyć do końca! Zdrówka :)

Ostatnia edycja:
Do góry