reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

najki-

nie mozna ciagle zyc na wysokich obrotach ,spadlo ci troche cisnienie, i tak jak Emi pisze to dobrze i to normalne. Wiem,ze te dni do testu maja po 48 godzin,a godziny po120 min. A moze ksiazka??? kino??? chata do sprzatania??? jeszcze pare dni,ktore beda wiecznoscia.Nie bez powodu lekarze w tej calej procedurze mowia,ze to najgorsze 2 tygodnie. Trzymaj sie kochana:tak:

reklama
Dziś mam wolny dzień - więc pewnie i rozmyślania więcej...ale pobolewa mnie w dole brzucha (pyt. czy to dobrze czy źle?), wzięłam nospę...znów. Sprzątać nie będę, odpoczywam :-p
godz 13:07 a ja w piżamie...idę się ogarnąć i wyjść trochę na powietrze ;)

Miłego dnia babki!

A ja dzisiaj miałam telefon z kliniki z 11 komórek zostało 7 już się podzieliły są czterokomórkowe. Kurcze jak będą w takim tempie się "wykruszać" to obawiam się że do soboty nic nie zostanie .... Nie chce być zachłanna ale chciałabym żeby przynajmniej dwa siłaczki ładne się wyhodowały:zawstydzona/y:

Cześć dziewczyny,

przepraszam, że się nie odzywam, ale cały czas trzymam kciuki za transfery, punkcje i stymulacje. Sama niestety trafiłam na Polną w Poznaniu ze skurczami :confused2:były na tyle poważne, że co chwile podłączają mnie pod KTG, dostaje kolorowe tabletki, kroplówki, a wszystkiemu winna jest.. infekcja pęcherza, która była bezbolesna i bezobjawowa! Dlatego dziewczyny - róbcie badania moczu, najlepiej te rozszerzone, bo to cholerstwo może nieźle dać nam popalić:confused2:

Dziękuję! Opiekę mam rewelacyjną, dlatego z czystym sumieniem polecam ten szpital (mimo, że krążą straszne opinie o nim). Lekarze co chwilę sprawdzają czy coś się dzieje, dostęp do psychologa, a położne przychodzą porozmawiać, pośmiać się czy odstresować. Tylko na jedzenie mogę sobie ponarzekać, ale jak w każdym szpitalu, nie można się spodziewać rewelacji.
W ogóle na oddziale są młode mamy z noworodkami, takie śliczne, pomarszczone, czerwone, wydzierające się na cały korytarz. Ah.. można się rozpłynąć;-) aż chciałoby się swoje przytulić. Ale moja Marysia dostała bana. Ma siedzieć, pierwsza kara w jej życiu!:-D

fruitof to twoje pierwsze ivf? z tego co zrozumiałam to było 11 dojrzałych komórek, do nich mikropipetą wpuścili plemnik, ale to nie znaczy ze się zapłodniły. Bo zapłodnienie to cały proces, reakcja akrosmalna(plemnik) no i podobna reakcja u komórki. W wyniku tych reakcji zarodek wywala dwa przedjadrza po 20-24h od sztucznego zapłodnienia(czytaj wpuszczenia plemnika). Ale dopiero po tym czasie 20h możemy stwierdzić ile tak naprawdę się zapłodniło. Czyli w twoim przypadku zapłodniło się (dokończyło zapłodnienie) 7 zarodków. Później mało zarodków odpada, raczej będzie 7 zarodków różnej jakości. No, chyba że jest poważny problem z oocytami to do 3 doby się zatrzymują, jeżeli problem z DNA plemnika to raczej 4-5 doba. Zarodków raczej będzie 7, ale nie każdy może być najwyższej jakości. Ogólnie zapłodniliście 11 komórek, więc nie spodziewam się mniej niż 3-4 dobre zarodki.

reklama
Do góry