reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mam ochote wrzesien wykreslic z kalendarza:-:)-:)-(
oj nie, nie,nie Kochana! we wrześniu przygarnęłam kropka, a za niedługo zobaczę wysoką betę...potem jeszcze wyższą...i jeszcze wyższą - to będzie mój miesiąc! Mam nadzieję, że przerwę złą passę. W każdym razie postaram się bardzo :tak:;-) No i kciuki za pozostałe walczące babki! Idziemy po swoje! :)))

inka - nie trać nadzieji! jak pisały dziewczyny nie ilość...a jakoś się liczy. Wierzę w WAS. Uwierz, że to ten jedyny..
anika - supcio :) no to teraz do dzieła i zabieraj mrozaczka do domu :)

Najki – dziękuję że jesteś. Tez wierze ze i u Ciebie w końcu będzie dobrze, wspaniale że mamy siebie tu na forum, jest łatwiej to wszystko przejść i .. zrozumieć Buziole
kciuki za Ciebie KOCHANA. Mi - to forum bardzoo wiele daje. Co prawda mój M trochę się już wkurza, że spędzam tu zbyt wiele czasu..ale gdyby nie WY, nie wiedziałabym nic. Z resztą z Wam jest łatwiej :happy:

WRZESIEŃ:

07: fruitofhope - pick up - kciuki za piękne jajca!
08: sykatynka - wizyta kontrolna
08: inga po - badanie estradiolu
11: Bety72 - podglądanie jajec
14: najki - wysoka beta!
15: stacy - wizyta kontrolna i usg
17: kate_p - USG spotkanie z maluszkiem :)
18: anika11 - wizyta przed crio - podglądanie endo
19: Bety72 - pick up (?)
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)

inga po
- czekamy na datę pick up i transferu ;)

PAŹDZIERNIK:

14:
Hess - konsultacja w nowej klinice
20:
Edenlayn - wizyta u położnej

fruitofhope - jak tam kochana??? czekamy na wieści :)

reklama
Kate: bzdura z ta siara. Ona moze byc ale nie musi. Ja nie mialam ani w pierwszej ani w drugiej. Co wiecej: w pierwszej mleko pojawilo sie dopiero w trzecim dniu wiec trzeba bylo wykazac sie cierpliwoscia i zaparciem. Dziecko bylo glodne z deka i poplakiwalo.
W drugiej mleko bylo kilka godzin po porodzie

Pierwszego karmilam 14 miechow i przestalsm tylko dlatego ze do nowego ivf podchodzilam i musialam przestac. Ten ma prawie 10 miechow i na cycu jedzie: zamiwrzam karmic tyle ile sie da (chyba ze praca pozniej uniemozliwi)

Kate: bzdura z ta siara. Ona moze byc ale nie musi. Ja nie mialam ani w pierwszej ani w drugiej. Co wiecej: w pierwszej mleko pojawilo sie dopiero w trzecim dniu wiec trzeba bylo wykazac sie cierpliwoscia i zaparciem. Dziecko bylo glodne z deka i poplakiwalo.
W drugiej mleko bylo kilka godzin po porodzie

A podeszłas inaczej jakos do tematu ?? Ze szybciej ? Rady ?

Emi: nie, nie ma na to rady... Podobno przy kolejnych ciazach kanaliki sa poszerzone juz i mleko sxybciej przylazi ale regul nie ma. W pierwszej nic nie mozna zrobic za wyjatkiem bardzo bardzo czestego przystawiena dziecka do cyca. Nawet co godzine jesli chce: sutek moze zastapic smoczka na poczatek i od razu pobudza laktacje .... A ja przeciwnik smoczkow to dobrze ze choc moje dzieci se cycka mogly pomielic:)

Hej
A wiec jestem już po wszystkim pobrali 20 jajec zaplodnili 11 są w kategori m2 co to znaczy??
Najki musisz zlamac dla passe to twoje zadanie bojowa ja jz będę miała prztarte szlaki

Dziewczyny prosze trzymac kciuki za moja siostrę :) jest po konizacji szyjki stara sie o drugie dziecko juz jakis czas i dwa dni jej sie spóźnia okres !!

Wiem ze wasze fluidki działają cuda :)

fruitofhope gratki:-) z oznaczeniem komórek jest tak GV - gleboko niedojrzale, albo zdegenerowane MI - niedojrzałe9te nadają się jeszcze do inkubatora i potem jak dojrzeją do zapłodnienia, ale nie w MZ) MII - dojrzałe, czyli te które chcemy:-)
Ogólnie można obejrzeć morfologie komórki i na tej podstawie ocenić jakość, jednak to jest tak samo jak z zarodkami.

lolitka ja tez chce karmić:-) poczuć tę moc, ale zobaczymy co z tego wyniknie. Widzisz jaka przydatna dla nas jesteś jak zaglądasz:-p teraz musisz zostać;-)

reklama
Do góry