reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
anne wyczyściłam pocztę :-) ale coś mi się wyswietla że invalid message wiec wyślesz jeszcze raz? czy nie posiadasz kopii?

Heloł :)

Aisha - witaj :)
moniusia - gratuluję decyzji:happy:
Hess - co za kaszana...Fajnie, że nie wykluczasz adopcji, czy to komórek czy zarodka. Podziwiam Cię kochana. Co do jajeczek, ja bym chyba próbowała, ale oczywiście Wasza decyzja. Życzę Ci żebyś w końcu trafiła na specjalistę, który ogarnie nie łatwy temat..
Niech moc będzie z Tobą!

WRZESIEŃ:

04: najki - criotransfer
04: Bety72 - podglądanie jajec
04: fruitofhope - podglądanie jajec
06-07: fruitofhope - pick up
08: sykatynka - wizyta kontrolna
14-15: Bety 72 - pick up
15: stacy - wizyta kontrolna i usg
17: kate_p - USG spotkanie z maluszkiem :)
21: Edenlayn - badanie prenatalne
21: emenems - kontrola żelaza ;)

IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32 - criotransfer

PAŹDZIERNIK:

14:
Hess - konsultacja w nowej klinice
20:
Edenlayn - wizyta u położnej

sykatynka
jak tam po spotkaniu z maluchem?;)
inga po - już po konsultacji?

Kochane jestem na Mazurach i podczytuję was w wolnej chwili a dzieje się... dzieje- jak zwykle :) Pogoda piękna jakieś 15 stopni i deszcz :)

Witaj Aisha :)
Hess ja bym chyba spróbowała zapłodnic żeby jednak przekonać się co będzie. A w razie czego masz plan B :)

Najki dopisz mnie proszę na 22.09 kolejna wizyta i 06.10 badania prenatalne.

Czy ktoras z was moze cos wiecej powiedzieć o badaniu glukozy jak to wygląda i czy faktycznie takie straszne? Bo juz na 22.09 mam masę rzeczy do zbadania i m.in. glukoze. I czytalam tez ze pracodawca zobowiązany jest puścić ciezarna w czasie pracy na badania. Korzystalyscie z takiego przywileju ? Wiem ze chyba powinnam zmienic kanał, ale jakoś tutaj czuje sie jak w domu :)

I Najki 3 mam kciuki za twoje crio i dziewczyny za wasze piękne jajca ! :)

Jessie, na tym etapie będziesz miała zwykle pobranie krwi i z tego zostanie oznaczony poziom glukozy na czczo. Test z obciążeniem robi się na przełomie II i III trymestru. No chyba, ze są jakieś wyjątki. A Ty masz na skierowaniu napisane, ze z obciążeniem 50g lub 75 g glukozy? Bo jeśli nie to będzie zwykle pobranie krwi na czczo.

A jak już w końcu będziesz miała test z obciążeniem to różnie to bywa... Chyba zależy od organizmu. Niektóre babki znoszą normalnie inne mdleją, wymiotują. Ja tez się bałam tego testu (ze zwymiotuje), ale przeżyłam to jakoś. Ja miałam to badanie z 75 g glukozy i było to tak słodkie i gęste (dużo glukozy, mało wody - nie chciało się rozpuści), ze wypić to świństwo to był dla mnie mega problem. Potem mnie trochę mdliło. Kryzys był po godzinie. Ale udało się nie zwymiotować. Jak będziesz miała test z 50 g glukozy to robi się pobranie przed wypiciem i godzinę po wypiciu. A jak z 75 g glukozy to są trzy pobrania: przed wypiciem, po godzinie od wypicia i po dwóch.

mnie też straszyli glukozą a poszło jak z płatka...to jak zwykle indywidualna sprawa, nie było to dobre ale też nie było ohydne, tylko słodka woda i tyle ;) ogarniesz :D

Dziewczyny, widziałam wczoraj siusiaka :p z dzidzkiem wszystko super, wszystkie parametry w normie, nawet przepływy mi się poprawiły :) jest troszkę większy jak na swój wiek i termin porodu mam już z usg na prawie tydzień wcześniej, na 23 stycznia :) a wieczorem zemscil się na mnie za nerwy i skopal mnie porzadnia :) w końcu tak ze nie mam wątpliwości, to na pewno nie byly jelita hi hi

reklama
Dziewczyny, widziałam wczoraj siusiaka :p z dzidzkiem wszystko super, wszystkie parametry w normie, nawet przepływy mi się poprawiły :) jest troszkę większy jak na swój wiek i termin porodu mam już z usg na prawie tydzień wcześniej, na 23 stycznia :) a wieczorem zemscil się na mnie za nerwy i skopal mnie porzadnia :) w końcu tak ze nie mam wątpliwości, to na pewno nie byly jelita hi hi

O to gonisz gonisz :) ja na 09.01

Dzis kupiony wózek i dopiero sie stracham zeby wszystko było w porzadku juz do konca... Wyprawka czesc wczoraj za 1300 dzis wózek za 3000 fotelik.... Strasznie sie boje robic te zakupy ze za wczesnie ale nie mam wyjścia... Nie mam kiedy potem

Gratuluje siusiaka :D

Do góry