reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Moniusia, no właśnie w tym tkwi różnica zasadnicza ze w przypadku blastki, która szybciej wychodzi z otoczki i się zagniezdza w 6dpt może coś wyjść a twój zarodek był młodszy i potrzebował więcej czasu :p to tak jakbyś porownywala pieciolatka z szesciolatkiem i zastanawiała się dlaczego pieciolatek jeszcze nie czyta :p

reklama
Siedzę w pracy i wchodzę z ciekawości co u Was ;-) mam nadzieję że jakoś mi zlecą te 3 godziny i weekend. ;-)

Moniusia - ciężko mi powiedzieć bo nie jestem specjalistą. Ale poczekaj, daj czas. Każdy jest inny, to ze jednej wyjdzie to nie znaczy ze drugiej tak samo.

Agulla - zrobiłaś tą betę?

Moniusia zarodek się implantuje 1-2 dni po transferze (zaczyna), gdy jest 5dniowy. Czyli 3dpt, dopiero ZACZYNA się implantacja. implantacja trwa 2dni około, czyli do 5dpt i w 6dpt zaczyna być produkowane bhcg. Czyli jak u Ciebie mogło być bhcg w 5dpt? No ja wiem, ze sa super szybkie zarodki, ale te do tych nie należały, wiec chyba pani nie była zbytnio doinformowana. A to się zdarza:-)

No może faktycznie zapomniała, że to był 4-dniowy i to jeszcze troszkę wolniejszy.. No dobra :D już mi lepiej :p dzięki Wam :) Czekam cierpliwie najpierw na tel. od doktorki, zobaczymy co ona powie ciekawego..

witajcie.... u mnie też kiepski dzień.....do wczoraj jak aplikowałam luteinę palcem była fajna, twarda i zamknięta szyjka, dziś już jest luźniejsza, bardziej miekka.....powtarza się scenariusz z czerwca........
u nas planu B nie ma....to ostatnia szansa...
co prawda mamy jeszcze 2 mrożaki ale ostatnio mieliśmy 14 i 12 z nich nie przetrwało mrożenia :(

monisia obie postarajmy się nie tracić wiary...........chociaż głupio się oszukiwać też nie ma sensu....czas..tego potrzebujemy....wyjątkową pragnę żeby doba miałą nie 24h, nie 48h a chociaż 12h :/

Agulla ja bym nie robiła bety.....w poniedziałek będzie już bardziej realnie....ja w pierwsze ciąży (zarodek 2 dniowy) w 9dpt miałam betę 37.......wskazywała na ciążę ale szaleństwa nie było więc w 6dpt szkoda nerwów i kasy.... bo jak nie wyjdzie będzie załamka, a jak wyjdzie niska np 9? to co? też niepewność....

Agulla a może żadna porażka.....może za szybko!
dziwne te wyniki u was....ale nie mam w tym doświadczenia......przy odbiorze wyników powiedzieli że nici czy jednak, że za wcześnie?

Ja chciałam iść w poniedziałek (7dpt) ale po dzisiejszym nie idę.....
wewnętrznie czuję, że wszystko cię cofa, ból @...wiem, że to niby nic ale mam doła....jak nigdy :/

reklama
Do góry