reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No kate mówiła dlatego też się nastawiałam, że jak coś to może nie wyjść.. ale pielęgniarka powiedziała jasno, że 3mamy kciuki i, że dziś już raczej minimalnie wyjdzie jak jest ciąża..

Właśnie nic nie mam przygotowanego awaryjnie.. kasy nie ma za bardzo, na rządowy nie ma szans..

Ostatnia edycja:
reklama
Moniusia, ale pielęgniarka mogła podejść do Ciebie tasmowo i jeśli wszystkim podają zarodki w 5 dniu a ty miałaś w 4 to mogła na to po prostu nie zwrócić uwagi... Twój 6 dpt to jak 5 dpt w przypadku pieciodniowych. Więc nadzieja jeszcze jest, bo może beta dopiero co zaczęła się wytwarzać, nie wiadomo kiedy mogła być implantacja....

No nie wiem.. w pon mam ostatnią weryfikację.. dzięki.. ale już od wczoraj czułam, że się nie udało..:(

Ostatnia edycja:
Monika, skoro jest jeszcze nadzieja (nie doczytałam, że miałaś 4dniowy zarodek) to nie możesz jeszcze spisywać wszystkiego na straty! Jeszcze milion rzeczy może się zdarzyć, dlatego poczekaj do poniedziałku!
A z ciekawości - czemu nie masz szans na rządówke?

Moniusia głowa do góry. Zawsze nam się wydaje, że wiedziałyśmy. Umiemy sobie to tak łatwo wytłumaczyć, aż w to wierzymy. Może Twój zarodek dopiero co się wgryzł i dlatego beta taka niska. Zobaczymy w pn.
Nadal trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&

Monika, czasami wystarczy kwitek od ginekologa, że chodziłaś od tego i tego miesiąca/roku na monitorowanie owulacji. Poza tym, możesz teraz też zacząć stymulacje CLO (6 miesięcy) i wtedy wystarczy kolejne 6 miesięcy w tył, że staraliście się (a chyba próba invitro będzie wystarczającym dowodem) i do końca roku wyrobicie się - są jeszcze kliniki, które posiadają wolne środki. Więc jak w poniedziałek (oby nie!) otrzymasz ostateczną decyzję, WALCZ, kombinuj i nie poddawaj się!

Moniusia, parę dni temu były wklejane info nt. Rozwoju i zagniezdzania blastek i zarodków 2 dniowych. Nie ma info co do zarodków 4 dniowych, ale jeśli przy zarodkach 5 dniowych beta może wyjść dopiero w 6dpt to w przypadku 4 dniowych w 6dpt nie wyjdzie.... Nie chodzi o to że się nie wgryzl przez 6 dni, ale implantacja też trwa trochę i od samej implantacji do momentu kiedy beta jest wykrywalna też trochę czasu mija, on się musi najpierw porządnie zagniezdzic i dopiero potem zaczyna się wytwarzanie bety. Wiem że najlepiej byłoby już mieć wynik dodatni, ale nie jest też poniżej 0,1 więc nie trać nadziei....

reklama
Wiem,wiem, może trochę panikuję za wcześnie.. ale jak czytam to prawie wszystkim na drugiej weryfikacji już coś wychodziło.. ale w sumie były to już blastki.. eh.. może faktycznie jest szansa jeszcze..

Do góry