reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
anika- dziekuje za cieple slowa.Dokladnie,tak jak piszesz ,nast wizyta jak bede w Poznaniu,a mojej klinice jak wrocimy do Niemiec 31 sierpnia. Wtedy albo bede podlogi z radosci calowac albo zalewac sie lzami. To pomimo wszystko calkiem inne uczucie niz nieudany transfer. Dyskutuje wlasnie z kropkiem ,i mam nadzieje ,ze nabierze rozsadku.:-):-)

Stacy, Jessie gratulacje:****
Samych cudiwnych chwil dziewczyny i nudnych ciąz:)

Moniusia kciuki za zarodeczki!!! Niech się pięknie rozwijają!

Annemarie, wierze calym sercem, ze Twoj Kropek okaze sie tylko leniuszkiem i niebawem podciagnie sie we wszystkim!! Wielkie, wielkie kciuki za Was!

Hess, Anika kibicuje mocno! Samych dobrych wiesci!

annemarie - trzymam za Was kciuki, abyś jednak całowała podłogę ze szczęścia ;)

anika11 - tym razem nie odczuwam jakoś bardzo jajników, takie ćmienie, ale nie tak silne jak przy poprzednich stymulacjach. Czasem nawet zapominam, że mnie coś ćmi.

Sykatynka bardzo mi przykro:-(

Hess dajesz czadu jak zwykle, współczuję bolow piersi ale to pewnie ten przeklęty progesteron.. 3mam kciuki za zarodeczki

Moniusia u nas na 6 komórek zaplodnily sie tylko 3, mieliśmy 3 zarodki, będę jest teraz w brzuszku i kopie:-). Dwa zarodki na 3 komórki to bardzo dobra statystyka, chyba dobre gamety sa:p to dobrze rokuje, 3mam kciuki do soboty.

Annemarie nie patrz na betę teraz ona nie ma znaczenia. USG jest podstawą, jezeli faktycznie sa jakies problemy genetyczne to zarodek tez może być slabszy, ale tonie znaczy ze zostanie poroniony. Może po prostu wolniej sie rozwija. Trzeba czekać, nikt wróżka nie jest i przyszłość nie zna. Sa takie ciaze co nikt im szans nie daje a sa szczeliwie donoszone a i takie idealne tez sa ale niestety niedonoszone.. A co za badanie genetyczne robilas? Może to nie jest nic poważnego tak jak te mutacje MTHFR.

Przepraszam za bledy ale pisze z telefonu bo od pon jestem na urlopie z psiapsiółka.

Niebajka doczytalam o teście papa to chyba tak na wyrost dany, pewnie wszystko będzie dobrze:-)nie daj sie zwariowac z tym testem.

Emi ostatni moment na urlop bez dziecka, mój M niestety w domu z kaleką siedzi wiec wyskoczyłam sama :p ale bez M to juz nie to samo... Ale w jutro juz wracamy, wiec jakos wszyscy przetrwaja:p

Kate ,kochana moja...nie wiesz nawet jak czesto juz myslalam...gdzies sie podzialas:szok: patrze, szukam i nie ma Kate.
Nie moge ci dokladnie powiedziec ,co wyszlo w kariotypie,bo wyniki ma doktor,ale ogolnie cos jest nie tak w liczbie i strukturze chromosomow.Na 105 przebadanych 5 bylo felernych.Dok.nazwal to mozaika,moze to ci cos powie.W kazdym razie ,jesli teraz dojdzie do poronienia, podchodzimy do jeszcze jednego krio bo mamy jeszcze 2 zarodki.Jesli to nie klapnie,to musze sie przeniesc do innej kliniki gdzie w takich przypadkach,jak moj mozna zrobic
PGD/PGS NGS bo chyba tylko to nam zostaje.Na razie pakujemy sie na wakacje i bedziemy sie modlic ,za kropka,zeby ruszyl z miejsca.

Te mutacje o ktorej piszesz tez mam,ale tym sie nie mam przejmowac tylko lykac foliowy.
:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry