anika, Do czwartku mam rozpiskę, że mam brać, a w piątek mam wizytę już z innym lekarzem, bo mojego nie ma. Ale już na początku powtarzał, że stymulacja tydzień patrzymy czy ok i wtedy za 4 dni punkcja. Ale właśnie nie wiem jak to jest czy od razu mi odstawi czy co. Wszystko zależy pewnie co zobaczy
reklama
anika11
Fanka BB :)
Hess, ja wiem, że ten zastrzyk na pekniecie, to tylko sie tak nazywa potocznie, a tak naprawdę chodzi o to, by zakonczyć proces dojrzewania pecherzyków Twoje wyliczenia sią bardzo rozsądne i wiele za nimi przemawia- ciekawa jestem decyzji w poniedziałek,wiec nie pozosytaje mi nic innego jak ciepliwie czekac na wizyte
najzabawniejsze jest to, ze gdyby punkcja była 24,a podaja zarodki w 3dobie, to transfer wypadnie w trakcie egzaminów poprawkowych i rady pedagogicznej D cud, miód, malina
bardzo długo Cię stymulowali i chyba rzeczywiscie nie wiedzili, co robią ;/ a od jakiej dawki menopuru zaczęłaś wtedy?
Moniusia, ciekawa jestem, co usłyszysz
najzabawniejsze jest to, ze gdyby punkcja była 24,a podaja zarodki w 3dobie, to transfer wypadnie w trakcie egzaminów poprawkowych i rady pedagogicznej D cud, miód, malina
bardzo długo Cię stymulowali i chyba rzeczywiscie nie wiedzili, co robią ;/ a od jakiej dawki menopuru zaczęłaś wtedy?
Moniusia, ciekawa jestem, co usłyszysz
stacy
Aniko - ja miałam 150j puregonu od 02.07 do 07.07. Później na wizycie lekarz stwierdził, że bardzo dobrze zareagowałam i zmniejszono mi dawkę do 100j. Pobrano mi 12 komórek. Zapłodnionych zostało tylko 8, z czego 1 odpadła. W sumie wszystko poszło bardzo szybko.
anika11 - oni się bali na początku dać mi dużą dawkę bo mam AMH 29 i PCOS i założyli też, że przy tym będę aż nadto reagować. A ja przez ponad tydzień nic nie ruszyłam. Dawki miałam 75 przemieszane ze 150 i tak przez 7 dni, potem na 3 dni dali mi tylko po 150, na kolejne 3 dni 225 i raz 150, potem przez 10 dni brałam po 300.
inga po
W stymulacjach oprócz lekow wiele zależy od organizmu ja mam krótkie cykle i 8-10 dzien owulacje, pewnei stad po 6 dniach brania lekow ( raz 225 monopur i dwa 225 puregon) wg lekarza juz czesc pecherzykow dojrzała. Inna sprawa ,ze robili punkcje jednak za wczesnie bo dojrzewaly w labo.Mam nadzieje ze teraz wszytko bedzie perfekcyjnie przeprowodzone i takie cuda nie wyjada poniewaz to doswadczeni lekarze. Hess, monisia, anikala powodzenia :-) ja walke zaczne dopiero we wrzesniu wy juz penie bedziecie siedziec z brzuszkami
reklama
Co do zastrzyku na pęknięcie, powoduje on dojrzewanie i w efekcie popękanie pęcherzyków przez dojrzałe komórki po 36h od zastrzyku. Gdyby zastrzyk wziąć 90min wcześniej niż godzina punkcji, pęcherzyki popękałyby samoistnie i nie byłoby sensu robić punkcji. Ten zastrzyk powoduje pęknięcie pęcherzyków po 36h.
Podziel się: