reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

anika, Do czwartku mam rozpiskę, że mam brać, a w piątek mam wizytę już z innym lekarzem, bo mojego nie ma. Ale już na początku powtarzał, że stymulacja tydzień patrzymy czy ok i wtedy za 4 dni punkcja. Ale właśnie nie wiem jak to jest czy od razu mi odstawi czy co. Wszystko zależy pewnie co zobaczy :)

reklama
Hess, ja wiem, że ten zastrzyk na pekniecie, to tylko sie tak nazywa potocznie, a tak naprawdę chodzi o to, by zakonczyć proces dojrzewania pecherzyków:) Twoje wyliczenia sią bardzo rozsądne i wiele za nimi przemawia- ciekawa jestem decyzji w poniedziałek,wiec nie pozosytaje mi nic innego jak ciepliwie czekac na wizyte:)
najzabawniejsze jest to, ze gdyby punkcja była 24,a podaja zarodki w 3dobie, to transfer wypadnie w trakcie egzaminów poprawkowych i rady pedagogicznej :DD cud, miód, malina :)

bardzo długo Cię stymulowali i chyba rzeczywiscie nie wiedzili, co robią ;/ a od jakiej dawki menopuru zaczęłaś wtedy?

Moniusia, ciekawa jestem, co usłyszysz :)

Aniko - ja miałam 150j puregonu od 02.07 do 07.07. Później na wizycie lekarz stwierdził, że bardzo dobrze zareagowałam i zmniejszono mi dawkę do 100j. :tak: Pobrano mi 12 komórek. Zapłodnionych zostało tylko 8, z czego 1 odpadła. W sumie wszystko poszło bardzo szybko. :tak:

anika11 - oni się bali na początku dać mi dużą dawkę bo mam AMH 29 i PCOS i założyli też, że przy tym będę aż nadto reagować. A ja przez ponad tydzień nic nie ruszyłam. Dawki miałam 75 przemieszane ze 150 i tak przez 7 dni, potem na 3 dni dali mi tylko po 150, na kolejne 3 dni 225 i raz 150, potem przez 10 dni brałam po 300.

W stymulacjach oprócz lekow wiele zależy od organizmu ja mam krótkie cykle i 8-10 dzien owulacje, pewnei stad po 6 dniach brania lekow ( raz 225 monopur i dwa 225 puregon) wg lekarza juz czesc pecherzykow dojrzała. Inna sprawa ,ze robili punkcje jednak za wczesnie bo dojrzewaly w labo.Mam nadzieje ze teraz wszytko bedzie perfekcyjnie przeprowodzone i takie cuda nie wyjada poniewaz to doswadczeni lekarze. Hess, monisia, anikala powodzenia :-) ja walke zaczne dopiero we wrzesniu wy juz penie bedziecie siedziec z brzuszkami

reklama
Co do zastrzyku na pęknięcie, powoduje on dojrzewanie i w efekcie popękanie pęcherzyków przez dojrzałe komórki po 36h od zastrzyku. Gdyby zastrzyk wziąć 90min wcześniej niż godzina punkcji, pęcherzyki popękałyby samoistnie i nie byłoby sensu robić punkcji. Ten zastrzyk powoduje pęknięcie pęcherzyków po 36h.

Do góry