reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
annemarie z beta jest tak ze może idealnie przyrastać i jest poronienie chybione. Tak samo z pozamaciczną czy pustym jajem. Czasem beta nie przyrasta idealnie a ciąża zdrowa. Pęcherzyk ciążowy,znaleziony ? pytanie czy ciałko żółte jest, bo jak jest to będzie i zarodek.Jaka beta dzisiaj była? no i czy jest ciałko żółte? za wcześnie na serduszko czy zarodek, ale puste jajo ocenia się po tym czy jest ciałko żółte czy go nie ma. Często "dobrzy" lekarze są wstanie na zasadzie ciałka zóltego określić późniejsze anomalie genetyczne u zarodka.

Hi,
wrocilam wlasnie z USG,katastrofa laski,nie widac nic oprocz czarnej plywajacej fasoli,Dok mowi ,ze moze byc za wczesnie ,ze moze byc puste jajo i musimy odczekac do nast tygodnia. Wykoncze sie z nerwow. Kiedy robilyscie 1 USG? u mnie dzisiaj liczac wszystko razem 24-25 dzien od zaplodnienia. Kate..Help. A Beta rosnie, zgadza sie to ,ze Beta rosnie jak jajo jest tez puste???
Kobieto opisze Ci moja sytuacje z Córa.
Że wiedziałam kiedy owulka byłą to i wiedziałam że w ciązy jestem(czułam moment zagniezdzania). Choć testy zrobiłam i jedne pokazywały że jestem w ciązy a inne nie. Bety nie robiłam.
Poszłam do gina i on zrobił usg. Mówi że jest cosik w macicy ale zarodka brak to był mój chyab 34 dc. Ciałko żółte było widać. Kazał się pojawić za pare dni, a chyba własciwie za tydzień. Powiedział coś że jak coś to da mi coś na poronienie. Ja wyłam jak bóbr. Myślałam że umrę. Nie dotrwałam tego tygodnia. Po 2-3 dniach byłam u innego gina i wiedziałam że ten rozbójnik jest i pikawka bije. Chyba tez bym wyła non stop. Poprostu na zarodek było za wcześnie. Ja tam jestem optymistką w Twoim wypadku ;-)Wg mnie usg za wcześnie zrobione, pewnie za 2-3 dni już byś zobaczyła dzidziola. Kciuki zaciśnięte.

Aniko - jeszcze raz tutaj :-) cieszę się że wszystko idzie do przodu. Masz tyle samo jednostek puregonu co ja ;-)

Annemarie - kochana nie zamartwiaj sie na zapas. Pewnie było za wcześnie ;-) trzymam kciuki.

Ja chyba do 18 sierpnia o szaleje.

Kobitki,jestescie jak zawsze nie oceniona podpora,

Nie kochac Was to grzech;-) W miedzyczasie dodzwonilam sie do innej kliniki bo moja ma urlop i powiedzieli mi ze przy icsi i kryo liczy sie ciaze tez od okresu ale przesuwa sie normalnie termin pierwszego usg i bety. Pierwsze co mi powiedzial dzisiaj lekarz to bylo to ,ze nie chcial tego usg robic tylko ja sie uparlam. Bety mi nawet nie proponowal,zrobie jutro i zobaczymy. Kate ,odnosnie cialka zoltego itp nie powiedzial ani slowa,nie wiem tez jaka ta plywajaca fasola byla duza. Kuzwa,no nic nie wiem:no:Nie zalamuje sie na razie,jutro bede dalej glowkowac. Zycze Wam spokojnej nocy i kolorowych snow:-)

reklama
annemarie - dziewczyny dobrze Ci radzą. Nie masz na razie podstaw do załamywania się. Na serduszko zdecydowanie za wcześnie, ja byłam na wizycie jakieś 4 tygodnie po transferze i nie było widać, a po tygodniu już wszystko ładnie grało :) Najważniejsze jest ciałko żółte na tym etapie, a skoro lekarz nic nie mówił, to nie możesz zakładać najgorszego. Może dla niego ciałko nie jest miernikiem i (nawet) jak było to nie uważał tego za potrzebne by mówić i jeszcze bardziej kręcić Ci w głowie.
Poczekaj - na spokojnie. Przeszłaś długą drogę, dlatego dodatkowy tydzień Cię nie zbawi!;-) Ja trzymam kciuki i wierzę, że wszystko będzie dobrze! Spokojnie odpoczywaj i nie czytaj dr Google!;-)

Do góry