reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witajcie dziewczyneczki!! Trochę mnie nie było, nie najlepiej znoszę te hormony, szybko usypiam.. brak mi totalnie koncentracji, ale pewnie to nic nowego. Próbuję podczytać, co u was nowego ale nie nadążam :)

reklama
dziś 8 dzień biorę Menopur 150 no i oczywiście cudowny Gonapeptyl, pojutrze konktrolna wizyta.. i powiedzą co dalej.. to już chyba niedługo?

Kate_p7 ostatnio mialam badany 20.07 jeszcze przed punkcja i mialam 2500. To chyba nie jest jakis wysoki poziom? Jeszcze nie jest tak źle, myślę że wytrzymam do jutra i zadzwonię do lekarza...

Tosia - masz krótki protokół? Ja pamiętam, że przy krótkim protokole brałam chyba 8-9 dni zastrzyki przerwa i punkcja. Kurcze, niby tak niedawno to było, a jednak ledwo się to pamięta;-)

Ola mam długi protokół, najpierw byłam na Kontracepcie, potem Gonapeptyl 14 dni i teraz Meno i gona razem od 8 dni

W takim razie nie wiem ile trwa procedura przy długim protokole. Pewnie więcej Ci powiedzą podczas USG - wszystko zależy od tego czy Twój kurnik wyprodukował już jajeczka odpowiedniej wielkości - jeżeli tak to punkcja, jak cały czas są za małe - poczekają.

wizyta wypada mi na 10 dzień wiec cos ustalą, myślę że mogę się spodziewać punkcji po niedzieli jak będzie wszystko ok, póki co lewy jajnik tylk 2 liche pecherzyki, prawy dobrze

Ale lewy jest po przejściach, wiec podobno tak może być. Wiem, potrzeba cierpliwości, ale robię sie coraz bardziej drażliwa i szybko sie irytuje i płacze

Ola mam takie pytanie do Ciebie - bo nie wiem czy ktoś tu jeszcze dziś jest??
Czy gdy zaszłaś w ciążę dalej chodzisz do lekarza u którego się leczyłaś i przeszłaś in vitro?

reklama
Tosia wcześniej ajk był sam gonapeptyl to było wyciszanie. Teraz zaczęłaś stymulacje i fakt jest to protokół długi. Stymulacja w protokole długim może trwać do 14dni. Jednak w Invikcie 8 dnia stymulacji idzie się na usg. No i jeżeli pęcherzyki są wystarczająco duże, odstawiamy menopur i następnego dnia bierzemy churagn albo inny odpowiednik. Po tym zastrzyku mniej więcej 36h od nastrzyku będzie punkcja, bo komórki zaczynają dojrzewać szybko ipęcherzyki pękną po 36h. Dlatego zastrzyk musi być wzięty o konkretnej godzinie - dokładny czas poda lekarz. Jeżeli jeszcze trzeba będzie podstymulować kurnik, to pare dni menopuru i churagon a potem punkcja:-)

Jessie no faktycznie nie wysoki, ale jak jest ciąża to rośnie, żeby nie było niski to on nie jest i może teraz zamiast spadać rośnie. Uważaj na siebie i nie zgrywaj bohatera, lepiej panikować niż potem płakać co by było gdyby:-p

Do góry