reklama
najki
Fanka BB :)
sporo zmian więc update:
LIPIEC:
28: Edenlayn - wizyta pęcherzykowa
29: stacy - badanka (wysoka beta i ładny progesteron)
30: kate - spotkanie z maluszkiem przez usg
30: agulla84 - wizyta przed crio
31: annemarie - wizyta kontrolna
31: najki - pierwsza weryfikacja
SIERPIEŃ
03: najki - druga weryfikacja
04: dariaa16 - wysoka beta
04: Hess wizyta u genetyka
05: Hess - wizyta przed stymulacją
07: IngaPo - wizyta kontrolna
07: moniusia_ - wizyta kontrolna
07: najki - trzecia weryfikacja
07: Jessie wysoka beta
10: sykatynka - wizyta kontrolna + usg
11: najki - czwarta weryfikacja
IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32 - criotransfer
LIPIEC:
28: Edenlayn - wizyta pęcherzykowa
29: stacy - badanka (wysoka beta i ładny progesteron)
30: kate - spotkanie z maluszkiem przez usg
30: agulla84 - wizyta przed crio
31: annemarie - wizyta kontrolna
31: najki - pierwsza weryfikacja
SIERPIEŃ
03: najki - druga weryfikacja
04: dariaa16 - wysoka beta
04: Hess wizyta u genetyka
05: Hess - wizyta przed stymulacją
07: IngaPo - wizyta kontrolna
07: moniusia_ - wizyta kontrolna
07: najki - trzecia weryfikacja
07: Jessie wysoka beta
10: sykatynka - wizyta kontrolna + usg
11: najki - czwarta weryfikacja
IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32 - criotransfer
OlaSzy
Edenlayn, annemarie - OGROMNE gratulacje! Obydwie teraz pielęgnujcie swoje cuda pod sercem!:-)
Hess już w innym wątku Ci pisałam, ale raz jeszcze, cieszę się jak głupia, tym razem dasz czadu! Sierpień i wrzesień będzie Twoim i Agulli miesiącem, zobaczycie:-)
Jessie - ja miałam hiperke i byłam na tyle "mądra", że poszłam z tym na izbę przyjęć, ledwo oddychałam, bolało tak, że płakałam. Wzięli mnie na obserwacje na 4 noce, aż mówiłam dla świętego spokoju, że czuję się dobrze. Ogólnie nic nie dostałam - tylko witaminy i clexine. Dieta wysokobiałkowa, dużo płynów i przeszło. Plus leżenie, więc pójdź do lekarza po L4 jeżeli jeszcze nie jesteś i po prostu przetrwaj. Z tego co pamiętam szkrabek też walczyła z mocną hiperką zaraz po transferze i wszystko było ok po tygodniu/dwóch.
Hess już w innym wątku Ci pisałam, ale raz jeszcze, cieszę się jak głupia, tym razem dasz czadu! Sierpień i wrzesień będzie Twoim i Agulli miesiącem, zobaczycie:-)
Jessie - ja miałam hiperke i byłam na tyle "mądra", że poszłam z tym na izbę przyjęć, ledwo oddychałam, bolało tak, że płakałam. Wzięli mnie na obserwacje na 4 noce, aż mówiłam dla świętego spokoju, że czuję się dobrze. Ogólnie nic nie dostałam - tylko witaminy i clexine. Dieta wysokobiałkowa, dużo płynów i przeszło. Plus leżenie, więc pójdź do lekarza po L4 jeżeli jeszcze nie jesteś i po prostu przetrwaj. Z tego co pamiętam szkrabek też walczyła z mocną hiperką zaraz po transferze i wszystko było ok po tygodniu/dwóch.
OlaSzy
Nie ma sprawy może lekarz z kliniki przepisze Ci odpowiednie leki na hiperkę, a nie będzie leczyć witaminą C jak to w polskich szpitalach. Niemniej jednak życzę szybkiego powrotu do formy, bo pamiętam, że hiperstymulacja była moim najgorszym doświadczeniem w leczeniu..
reklama
jessie jaki miałaś estradiol ostatni badany? Nie masz żadnego numeru alarmowego do kliniki? Ja wiedziałam do którego szpitala mam w razie co jechać bo ma podpisaną umowę z kliniką. Co do objawów są one bardzo niepokojące. Jak pojedziesz na ostry i wszystko będzie dobrze to super. W skarjnych przypadkach jest odsysanie płynu, nie wiadomo jak bardzo Ci się rozwinęła. Ogólnie ciąża napędza hiperkę, wiec może już się kropek wgryzł i organizm szaleje. Swoją droga oni teraz leków już podać Ci nie mogą bo nie widzą czy jesteś w ciąży. Wiec jeśli jest bardzo źle to jedz na ostry. Wiesz cala procedura to nie przelewki, poza tym problemy z oddychaniem mogą się tez wiązać z jakimiś powikłaniami po punkcji.
Podziel się: