reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Inga pieknie! :))

Stacy tutaj tez gratki:));*

Bety, moze jak odetchniesz, to przyjdzie pare mysli i jeszcze zmienisz zdanie? W kazdym razie zycze naturalsa z calego serca!

Kate, nie rozumiem? A to cos z zoladkiem moze sie dziac?
Leze z okladem na lbie. Pije mleko z miodem, N. ugotowal rosół, kupil *spam* syrop, bo tabletki do ssania mialam, i zdycham sobie. Syrop z cebuli sie robi, oby mi posmakowal bo od prenalenu do ssania ciagnie mnie do zwrotu:p Polowa 9 tyg;)

reklama
Bety, tez Cie podejrzałam, córa śliczna, masz dla kogo żyć i być szczęśliwą i spełnioną! :)

Stacy, łaaaaaaaaaa :) super wieści! :)

Aż mi się humor poprawił, bo coś podupadłam mocno :( (chyba ta pogoda nie wiem jak u Was, ale u mnie masakra)

Bety przykro mi :-(, ale wciąż trzymam za Ciebie kciuki i wszystkiego dobrego Kochana!

Stacy gratuluję!!! wspaniałe wieści.

inga
super! :)
ja już po :) zarodeczek 3AB (czy ktoś może mi więcej powiedzieć o tym oznaczeniu?:)) wylądował w brzuszku :) Jeden poszedł do krio i dwa są jeszcze "w hodowli".
Ide poodpoczywać i głęboko odetchnąć! ;) Ale faaaajnieeeeeee! :-D

stacy no to jest w porządku bo w tym czasie beta powinna być trzycyfrowa czyli około 100 ;-)Sprawdź przyrost za 48h w tym samym labie. A potem usg za jakiś tydzień, żeby potwierdzić ciąże i zobaczyć czy jest jeden czy oba:-p

niebajka czyli to przeziębienie, pytałam się o żołądek bo może coś zjadłaś, albo jakiś stan zapalny.. Ale to raczej zwykłe przeziębienie:-) jak temperatura będzie rosła umów się do lekarza. Niby dziecko jest chronione ale ciąża to bardzo specyficzny stan:-p ja pamiętam jak dostałam zapalenia zatok przynosowych od jakiegoś zwykłego przeziębienia i ziółka miałam pić, wynik był tak że doszło do zapalenia i zatok przyszczekowych :eek:, Myślałam że to koniec, lekarz kazał i leżeć, i żadnego antybiotyku nie przepisal nic w ogole, ale wiedzieli co robią trwało to z 2tygodnie ale wyzdrowiałam i to na samych ziółkach:happy:Po prostu dłużej cholerstwo będzie trwać.

najki co z tobą?? coś przegapiłam:eek:

Ło matko Kate :/ ale mialas jazde:/ to wykończyć sie idzie!
Nawet nie chce o tym myslec, bo w lutym mialam przygode z usuwaniem torbieli w zuchwie.. wyszło przez przypadek przy rtg, usuwalam na wariata 2 na raz, bo zakwalifikiwana do rzadowki bylam i mialam zaraz zaczynac... I o ile po zabiegu bol byl ok, to podczas odbarczenia i kiedy wdal sie "planowy" stan zapalny chodzilam po ścianach i wyłam w poduche godzinami. Najgorszy bol swiata:/

Jak po pierwszym transferze distalam goraczki, i poleciałam do internisty niewiele mi pomogl:/ wiecej konkretow wyczytalam dzisiaj od Was na forum. Dobrze, ze w czwartek mam podgladanie Bąbla, bo martwie sie o niego..

Najki dbaj o siebie mocno i odpoczywaj :)

najki zarodeczek 3AB to bardzo ładny zarodek:tak: W 5 dobie uważa się za bardzo dobre zarodki powyżej 3BB czyli 3BB, 4BA, 5AB, 6AA. Pierwsza literka mówi o ugrupowaniu komórek z których zostanie zbudowany człowiek, klasa A i B to najlepsze, C i D niekoniecznie. Druga literka to mówi o komórkach z których powstanie łożysko, czyli odpowiadją one tez za implantacje. A, B duże szanse na implantacje, C i D już mniej. W 5dobie zarodek może być morulą, albo blastocystą (stopien rozwoju). Stopnie rozwoju blastocysty:stadium 1 (np. 1AA, 1BB) - bardzo wczesna blastocysta 2 - blastocysta 3 - pełna blastocysta 4- uwalniająca się blastocysta 5- blastocysta poza otoczką.

reklama
Do góry