reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Inga pieknie! :))

Stacy tutaj tez gratki:));*

Bety, moze jak odetchniesz, to przyjdzie pare mysli i jeszcze zmienisz zdanie? W kazdym razie zycze naturalsa z calego serca!

Kate, nie rozumiem? A to cos z zoladkiem moze sie dziac?
Leze z okladem na lbie. Pije mleko z miodem, N. ugotowal rosół, kupil *spam* syrop, bo tabletki do ssania mialam, i zdycham sobie. Syrop z cebuli sie robi, oby mi posmakowal bo od prenalenu do ssania ciagnie mnie do zwrotu:p Polowa 9 tyg;)

reklama
Bety, tez Cie podejrzałam, córa śliczna, masz dla kogo żyć i być szczęśliwą i spełnioną! :)

Stacy, łaaaaaaaaaa :) super wieści! :)

Aż mi się humor poprawił, bo coś podupadłam mocno :( (chyba ta pogoda nie wiem jak u Was, ale u mnie masakra)

Bety przykro mi :-(, ale wciąż trzymam za Ciebie kciuki i wszystkiego dobrego Kochana!

Stacy gratuluję!!! wspaniałe wieści.

inga
super! :)
ja już po :) zarodeczek 3AB (czy ktoś może mi więcej powiedzieć o tym oznaczeniu?:)) wylądował w brzuszku :) Jeden poszedł do krio i dwa są jeszcze "w hodowli".
Ide poodpoczywać i głęboko odetchnąć! ;) Ale faaaajnieeeeeee! :-D

stacy no to jest w porządku bo w tym czasie beta powinna być trzycyfrowa czyli około 100 ;-)Sprawdź przyrost za 48h w tym samym labie. A potem usg za jakiś tydzień, żeby potwierdzić ciąże i zobaczyć czy jest jeden czy oba:-p

niebajka czyli to przeziębienie, pytałam się o żołądek bo może coś zjadłaś, albo jakiś stan zapalny.. Ale to raczej zwykłe przeziębienie:-) jak temperatura będzie rosła umów się do lekarza. Niby dziecko jest chronione ale ciąża to bardzo specyficzny stan:-p ja pamiętam jak dostałam zapalenia zatok przynosowych od jakiegoś zwykłego przeziębienia i ziółka miałam pić, wynik był tak że doszło do zapalenia i zatok przyszczekowych :eek:, Myślałam że to koniec, lekarz kazał i leżeć, i żadnego antybiotyku nie przepisal nic w ogole, ale wiedzieli co robią trwało to z 2tygodnie ale wyzdrowiałam i to na samych ziółkach:happy:Po prostu dłużej cholerstwo będzie trwać.

najki co z tobą?? coś przegapiłam:eek:

Ło matko Kate :/ ale mialas jazde:/ to wykończyć sie idzie!
Nawet nie chce o tym myslec, bo w lutym mialam przygode z usuwaniem torbieli w zuchwie.. wyszło przez przypadek przy rtg, usuwalam na wariata 2 na raz, bo zakwalifikiwana do rzadowki bylam i mialam zaraz zaczynac... I o ile po zabiegu bol byl ok, to podczas odbarczenia i kiedy wdal sie "planowy" stan zapalny chodzilam po ścianach i wyłam w poduche godzinami. Najgorszy bol swiata:/

Jak po pierwszym transferze distalam goraczki, i poleciałam do internisty niewiele mi pomogl:/ wiecej konkretow wyczytalam dzisiaj od Was na forum. Dobrze, ze w czwartek mam podgladanie Bąbla, bo martwie sie o niego..

Najki dbaj o siebie mocno i odpoczywaj :)

najki zarodeczek 3AB to bardzo ładny zarodek:tak: W 5 dobie uważa się za bardzo dobre zarodki powyżej 3BB czyli 3BB, 4BA, 5AB, 6AA. Pierwsza literka mówi o ugrupowaniu komórek z których zostanie zbudowany człowiek, klasa A i B to najlepsze, C i D niekoniecznie. Druga literka to mówi o komórkach z których powstanie łożysko, czyli odpowiadją one tez za implantacje. A, B duże szanse na implantacje, C i D już mniej. W 5dobie zarodek może być morulą, albo blastocystą (stopien rozwoju). Stopnie rozwoju blastocysty:stadium 1 (np. 1AA, 1BB) - bardzo wczesna blastocysta 2 - blastocysta 3 - pełna blastocysta 4- uwalniająca się blastocysta 5- blastocysta poza otoczką.

reklama
Do góry