reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja uważam że nie ma jak tego sprawdzić... Przecież zwolnienia zostają w zusie... A kopie u poprzedniego pracodawcy... Poza tym przecież obowiązuje jakaś ochrona danych poufnych i nie każdy może mieć dostęp do tak wrażliwych danych. Więc bety ja bym się nie przejmowala (a za poradę prawną poprosze dwa gołąbki)

Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu czytam forum i chciałabym Was prosić o pomoc. Wczoraj miałam punkcję, pobrano mi 11 komórek jajowych, dzisiaj dowiedziałam się że tylko 6 było dojrzałych, a 4 się zapłodniło. Nie wiem jak to interpretować bo miałam ponad 18 dużych pęcherzyków z czego pobrali 11, a z tego zostały 4 zarodki. Czy to dobry wynik ? Czy mam się czym martwić ?

Dodatkowo zastanawiam się jak to jest z podawaniem zarodków, czy można prosić o podanie 2 ? Mam 28 lat i mój lekarz powiedział że dostanę tylko 1.

Cześć dziewczyny, od jakiegoś czasu czytam forum i chciałabym Was prosić o pomoc. Wczoraj miałam punkcję, pobrano mi 11 komórek jajowych, dzisiaj dowiedziałam się że tylko 6 było dojrzałych, a 4 się zapłodniło. Nie wiem jak to interpretować bo miałam ponad 18 dużych pęcherzyków z czego pobrali 11, a z tego zostały 4 zarodki. Czy to dobry wynik ? Czy mam się czym martwić ?

Dodatkowo zastanawiam się jak to jest z podawaniem zarodków, czy można prosić o podanie 2 ? Mam 28 lat i mój lekarz powiedział że dostanę tylko 1.

Co do ilości podania to nie wiem jak jest e pl ale nie kazdy pęcherzyk ma jajeczko i nie kazde jajko sie nadaje a 4 jest super :)
Ja miałam 4 jeden w brzuchu rosnie a 3 czekają :)

A gdzie robisz ivf? Jaki u was problem wystąpił ??

Ciężko to wszystko ogarnąć, a lekarze nie za dużo też mówią :(

Super, gratulacje!!! :) za 1 razem Ci się udało ? W którym tyg/mc jesteś ? :))))

IVF robię w Katowicach - Angelius Provita. Problemu tak na prawdę nie ma, niepłodność idiopatyczna (chodź dodam że mam I st. endometriozy).

Jessie, z twojego pytania wnioskuje ze jesteś w programie rządowym, zgadza się? Jak masz 28 lat to raczej nie zgodzą się na podanie dwóch zarodków przy pierwszej próbie. Ja mam 34 i nawet przy 3 transferze nie podali mi dwóch... Ponadto jeśli jesteś w rządowym, to chyba w ogóle zapladniali tylko 6 komórek.... A 4 zarodki przy pierwszej stymulacji to piękny wynik, nie ma się czym przejmować. Będą trzymać do piątej doby czy u was podają wcześniej?

Jessie. Tak z pierwszego za pierwszym razem :) ja 16 tydzien kolezanka sykatynka dzis zaczęła 2 trymestr i ochłonęła po wszyskich dobrych wynikach PRAWDA??!!:)

reklama
No w koncu :)
Ale ja tak samo dopiero w drugim trymestrze przestałam sie bać mowic ze jestem w ciazy bo " wykrakam" stara baba Tskie głupoty heheeh

Do góry