reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
najki czekamy na info:-)

Bety jaki test w 9dpt? teraz najwcześniej to bete z krwi możesz zrobić, i jak będzie to bardzo dobrze rokuje. W tym czasie jest ona zazwyczaj w przedziale od 5 do maks 70 przy ciąży pojedynczej. średnio w tym czasie ok. 20 to bardzo dobry znak (samo hcg jest jeszcze większe), a testy z moczu ultra wlazliwe to od 10IU, tylko zanim nastapi przesycenie w krwi, to minie od 2-3 dni zanim hcg pojawi się w moczu. W tym dniu przy ciązy pojedynczej hcg nie będzie jeszcze w moczu. Czy lekarz kazał Ci zrobić test z moczu? 9dpt 2dniowego zarodka?

Emenems - a kiedy masz połówkowe? Po połowowym to juz taki komfort psychiczny bedzie.

Bety72 - testy rożne rzeczy mówią, nie becz na razie bo nie ma co beczeć, czekaj na poniedziałek. Oj mnie po lutce tez tak swedzialo ze masakra, ja wogole tego brać nie mogłam. Jak swędzi to tez nie za dobrze, niech Ci lekarz zmieni na inne leki.

Emenems - a kiedy masz połówkowe? Po połowowym to juz taki komfort psychiczny bedzie.

Bety72 - testy rożne rzeczy mówią, nie becz na razie bo nie ma co beczeć, czekaj na poniedziałek. Oj mnie po lutce tez tak swedzialo ze masakra, ja wogole tego brać nie mogłam. Jak swędzi to tez nie za dobrze, niech Ci lekarz zmieni na inne leki.

No wlasnie czekam na zawiadomienie ze szpitala cos sie spóźniają - położna mowila ze musze miec koło 10.08 jak nie przyjdzie zawidoadmienie do konca lipca mam do niej dzownic ona ogarnie :)

najki czekamy na info:-)

Bety jaki test w 9dpt? teraz najwcześniej to bete z krwi możesz zrobić, i jak będzie to bardzo dobrze rokuje. W tym czasie jest ona zazwyczaj w przedziale od 5 do maks 70 przy ciąży pojedynczej. średnio w tym czasie ok. 20 to bardzo dobry znak (samo hcg jest jeszcze większe), a testy z moczu ultra wlazliwe to od 10IU, tylko zanim nastapi przesycenie w krwi, to minie od 2-3 dni zanim hcg pojawi się w moczu. W tym dniu przy ciązy pojedynczej hcg nie będzie jeszcze w moczu. Czy lekarz kazał Ci zrobić test z moczu? 9dpt 2dniowego zarodka?

Kate oczywiście, że nie kazał. To ja taka mądra jestem. Myślałam (chyba zdarzyło mi się wyjątkowo), że jak poprzednio w 10dpt blada wyszła to teraz też musi. Już nie będę kombinować i zrobię betę w poniedziałek.
Już mi troszkę przeszło. Kupiłam kapustę i zaraz gołąbki robię i resztę mam gdzieś.

Bety, skoro jesteś na zwolnieniu po ustaniu stosunku do pracy (rozumiem umowa o pracę) to przedłużaj regularnie L4 - nie spóźnij się nawet o 1 dzień, NIP starego pracodawcy i sama zanoś dokumenty w ciągu 7 dni do ZUSu, będziesz miała obowiązkowe ubezpieczenie chorobowe i zasiłek (80% jak chorobowe, 100% jak lekarz wpisze Ci, że jesteś w ciąży - jednak poproś, żeby stworzył Ci dokument, że jesteś w ciąży, w którym tygodniu i kiedy spodziewasz się porodu), ominiesz kolejki w PUPie, a i dostaniesz starą pensję na konto (najpóźniej po 60 dniach otrzymasz pierwszą wpłatę).

Dzięki Olu - wiem. Ja już koło dwóch mc ciągnę. Wszystko zależy od wyniku w pn. Potem najwyżej pójdę do psychiatry na trochę. Zawsze to 80% a nie marne grosze na kuroniu.

reklama
Bety nie ryzykowałabym z psychiatrą, bo przy kolejnej umowie o prace mogą Ci zlecić dodatkowe badania u psychiatry, a to niepotrzebny stres. Ginekolog wypisze Ci L4 na 30 dni jak wytłumaczysz swoją sytuację, wbrew pozorom mają serce, a ZUS nie podważy Ci zwolnienia od ginekologa, bo boją się sprawdzać czemu kobieta jest na zwolnieniu.

Do góry