reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jedno udrażnia jajowody a druga jest "zwiadowcza" i wlasnie sie sprawdza czy nie ma guzów torbieli i wogole jak sie wyglada w srodku

niebajka no to mnie zaskoczyłaś..Jednak lekarze mówili, że nie ma sensu robić drożności, że po każdym zabiegu są powikłania. A to na usg nie widać wodniaków? bo moim zdaniem chyba wpierw jest usg, a potem laporo żeby usunąć, czy nie? dla mnie to temat świeży więc nie wiem...

Hess - a kiedy będziesz wiedziała czy maja kasę? Pewnie jak będziesz mogła to lepiej tam zostać, jeszcze spróbować. Tu na Startnkiewicza jednak sa problemy ze sprzętem, stosunkowo mało badań chyba robią i sporo sie stoi w kolejkach, mam wrażenie ze w innych klinikach tak nie jest.

Kate - trudno powiedziec po co to chcieli, dla mnie to było zbawienie ze mi hsg zrobili, w sumie byłam w szpitalu na hsg i dlatego trafiłam do tej kliniki bo po wynikach hsg od razu mnie umówili z lekarka co sie invitro zajmuje. I tak mi sie spodobała ze postanowiłam spróbować. Zreszta leżałam na sali z dziewczyna co miała juz dziecko wlasnie z tej kliniki wiec nie kombinowałam, od razu sie zapisałam i jakos tak samo poszło, dlatego tu zostałam. Możliwe tez ze za każde hsg dostają kasę z NFZ i chcą je robic... No jest różnica miedzy nimi a prywatna klinika, ale jest tez różnica w cenie jeśli ktoś podchodzi komercyjnie.

Kate u mnie dopiero po hsg dr w klinice znalazł tego wodniaka przy usg. Wczesniejszy gin, ktory kierowal mnie na laparo z wsjazaniem do kauteryzacji jajnikow go nie widzial, ani nikt wczesniej. A wielu do mnie zagladalo:D. Hmm.. moze normalnie by bylo go widać, ale moje wszechobecne zrosty przeszkadzały? Jajowody i jajniki poprzyklejane do jelit byly podobno. :|
U mnie bylo hsg, wyszedł wodniak, poszlam do gina od kauteryzacji - stwierdził ze on tu nie widzi wodniaka, ze to jajowid się rozdęł:D poszlam do kliniki -->skierowanie na laparo --> laparoskopie przerobili na laparotomie bo nie dalo sie kamery wsadzic-->po 2 miesiącach powtorne hsg czy aby moze drugi jajowod udalo sie naprawić :/ --> ivf welcome:D

Halo dziewczynki,
oto kalendarz!
Jutro wielki dzień najki i ja też skromnie o kciukasy poproszę! :)

ps. emenems - ja też za pierwszym razem wrzuciłam do zamrażarki banany ze skórką, nie chciało mi się obierać :) myślałam, że sobie palce odmrożę jak je obierałam...
ps2. dzisiaj dowiedziałam się, że moja przyjaciółka, która miała mnie zastąpić w adopcjach na czas przed i po porodzie, jest też w ciąży! na dodatek biorą szybciutko ślub i datę wyznaczyli na 14 sierpnia, na dzień, kiedy i ja brałam ślub :) he he, z ciążą wygadała mi się moja p. psycholog i się śmiała później że ma za sobą parę najtrudniejszych tygodni, bo ja ukrywam przed koleżanką ciążę (bo czekam do końca 1 trymestru) a ona przede mną (może dlatego, żeby mi nie było przykro... bo wie o długich staraniach i o poronieniu)... śmiesznie to wyszło, ciekawe jak długo będziemy jeszcze nawzajem ukrywać hi hi ;P

ps3. jakiś krótki mi się zrobił ten kalendarz, dziewczyny dawać tu daty - annemarie i daria - kiedy bety?

LIPIEC

22: Sykatynka - usg prenatalne
22: najki - udany transfer
24: moniusia - wizyta przedstymulacyjna
27: Bety - wysoka beta
29: Edenlayn - wizyta pęcherzykowa
30: kate - spotkanie z maluszkiem przez usg

SIERPIEŃ
07: IngaPo - wizyta kontrolna

IngaPo - konsultacja w Bocianie
Tola32 - criotransfer

No i wrzucam w końcu mój brzuchol :) zdjęcie nie jest najwyższej jakości bo wbrew pozorom niełatwo jest zrobić brzuchowe selfie :p no i jest na wciagnieciu :

Zapomniany brzuchol...

Załączniki

• 1437501888694.jpg
    1437501888694.jpg
    15,3 KB · Wyświetleń: 74
reklama
sykatynka, meeega brzusio ;d :)

Co do badania drożności to mi dr też powiedział (invicta), że do ivf nie trzeba. Powiedział, że jak chcę podejść do inseminacji wtedy konieczne. I wtedy się wyraził, że jak chcę się poddać temu bolesnemu badaniu to proszę bardzo ;p

Ej laseczki ;p za tydzień we wtorek biorę ostatnią tabletke anty, a w piątek ten mam wizytę. Jest możliwość, że mi włączy wyciszacze już od piątku? Czy dopiero jak skończę? ;)

Jak mi się dłużyyyyyyyyyyyyyyyyyy...

Do góry