reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Sykatynka
Dziecko do 3,5kg
Płyn owodniowy około 0.8kg
Piersi około 0,5/1kg
Wody płodowe ok. 1.2kg
Łożysko około 0.5kg
Macica ok 1kg
Krew + ok 1.2kg
Rezerwą tłuszczu 3,5 kg

I to pod koniec ciazy :) wiec spoko noe denerwuj sie

Emi :) nie będę się denerwować :) w sumie to lepiej niż miałabym jak kulka chodzić a raczej się turlac, jeszcze mi pewnie przybędzie :p

Dziewczyny a polecacie jakas literature ciążowa? Zastanawiam sie czy moge juz coś kupic:>

Sykatynka po prostu będziesz super laska w ciazy:D zreszra teraz tez jestes wiec unaczej byc nie moze:)

Ja kupiłam sobie "w oczekiwaniu na dziecko", ale nie jestem zadowolona - zbyt wiele tam rzeczy oczywistych a za mało wskazówek praktycznych.... Chce poszukać czegoś innego albo jak się już ujawnie to przejme od koleżanek :)

Ciekawe co Kate czyta :D ja się zastanawiam nad "ciężarówka przez 9 miesiecy" :) ponoc smiesznie napisane i praktyczne informacje^^

Hehe no ciekawe co Kate czyta :) ta kobieta mnie zadziwia, ja z reguły umiem wyszukiwać sobie info w wyszukiwarkach, też w obcojęzycznych, ale ona potrafi wyszukać takie informacje i statystyki ze mnie powala :D dobrze że po zajsciu w ciążę nie uciekła z naszego forum :) Kate, slyszysz?! Nawet jak maluch już będzie na świecie to nie możesz nas opuścić bo bez ciebie będziemy zagubione we wszechświecie!

reklama
Edenlayn,
A co do leków - powiedz koleżance żeby spróbowała Sumamigrenu - to mega petarda i pół godziny po wzięciu trzeba się położyć bo się robi trochę słabo (poszerza naczynia krwionośne), ale migrena przechodzi... Tylko to jest na receptę od neurologa, ja biorę największą dawkę 100 mg bo słabsze nie działają. Ale naprawdę, kiedy odkryłam ten lek, moje życie się zmieniło bo z reguły u mnie migreny to były 3 dni wyjęte z życia....

OK, dzieki juz jej odpisuje :) Zobaczymy po czasie czy jej to tez pomaga. Tylko my w Niemczech, wiec niewiem czy taki lek tu dostaniemy :/

Do góry