reklama
Bety72
Fanka BB :)
To rzeczywiście spadła. Co na to lekarz? W necie pełno informacjiZ 12.5 na 11.2 przez 4 tygodnie
Anemia (niedokrwistość) - kłopoty z żelazem w ciąży - Poradnikzdrowie.pl - Zdrowie, odchudzanie, diety, ciąża, psychologia - m.poradnikzdrowie.pl
Może jednak któraś z dziewczyn ma jakieś pomysły. Wydaje mi się, że na początku można spróbować diety bo poniżej 11 to anemia
Bety72
Ja miałam co dwa mc robione
Emenems lekkaniedokrwistość w ciąży to fizjologia, bo mamy o od0,5 do 1l więcej krwi jest po prostu bardziej rozcienczona. Należy tez pamiętać, że w I trym, dziecko nie pochłania naszych zapasów żelaza, w II trym już ok.50%. To że masz obniżoną hemoglobinę może być fizjologią albo początkiem patologii. Nie masz zapasów, dziecko pobiera z twoich, w tym tempie popytu i podaży może być trudno wyrównać dietą. Kup żelazo pobierz z 2 tyg, zrób morfo i wtedy ocenisz czy odstawić i czy 28mg wystarczy. Bo taka jest dawka dostępna bez recepty. Potem będzie gorzej bo jak Ci się rozkręci anemia to dawki 100-150mg żelza, a to już niszczy zęby u dzieci. Jak zrobisz It's up to u:-)
Bety72
Spróbuj dietę a jak zauważysz objawy anemii to zrób sobie badanie i zobaczysz w jakim kierunku to zmierza. Jak w takim tempie będzie spadać to za mc będzie 10 i wtedy tabletki. Mi one nie podwyższały zbytnio ale przynajmniej nie spadała.
Będzie ok. Ty jesteś sumienna dziewczyna i na pewno dieta Ci pomoże bo będziesz się jej trzymała.
Będzie ok. Ty jesteś sumienna dziewczyna i na pewno dieta Ci pomoże bo będziesz się jej trzymała.
reklama
Bety, 3mamy kciuki! )) masz prawo być upierdliwa :-) Wszyscy Cię tu zrozumieją Wymyślaj sobie na każdy dzień jakieś zajęcie, bo to idzie oci****.. zwariować
Emenems, jaaaaaa, czad :-) a spadkiem aż tak się nie przejmuj, często się słyszy, że to się zdarza, obserwuj się
Co do sprawdzania na pewno nie będę tą, która będzie robić 14 dpt chyba, że betę ;p Ja na początku to 6 dni po sikańce robiłam ;p to 10 dpt będzie akurat ;d choć wiem, że to może mylić no, ale na pewno machnę
Dziewczyny, bo lekarz mi nie powiedział. Te tabletki anty będę brała przez 21 dni? I od razu po tym jest stymulacja czy też trzeba odczekać? Czytałam w informatorze, ale nie mogłam się doczytać przez ile będę je brać.
Mega mi się czas dłuży do tej stymulacji.
Emenems, jaaaaaa, czad :-) a spadkiem aż tak się nie przejmuj, często się słyszy, że to się zdarza, obserwuj się
Co do sprawdzania na pewno nie będę tą, która będzie robić 14 dpt chyba, że betę ;p Ja na początku to 6 dni po sikańce robiłam ;p to 10 dpt będzie akurat ;d choć wiem, że to może mylić no, ale na pewno machnę
Dziewczyny, bo lekarz mi nie powiedział. Te tabletki anty będę brała przez 21 dni? I od razu po tym jest stymulacja czy też trzeba odczekać? Czytałam w informatorze, ale nie mogłam się doczytać przez ile będę je brać.
Mega mi się czas dłuży do tej stymulacji.
Podziel się: