reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lekarz tylko tyle ze ze " spadła" a nastepna wizyta koniec sierpnia i dopiero badanie krwi kolejne ... Wiec nie wiem co robic

Emenems lekkaniedokrwistość w ciąży to fizjologia, bo mamy o od0,5 do 1l więcej krwi jest po prostu bardziej rozcienczona. Należy tez pamiętać, że w I trym, dziecko nie pochłania naszych zapasów żelaza, w II trym już ok.50%. To że masz obniżoną hemoglobinę może być fizjologią albo początkiem patologii. Nie masz zapasów, dziecko pobiera z twoich, w tym tempie popytu i podaży może być trudno wyrównać dietą. Kup żelazo pobierz z 2 tyg, zrób morfo i wtedy ocenisz czy odstawić i czy 28mg wystarczy. Bo taka jest dawka dostępna bez recepty. Potem będzie gorzej bo jak Ci się rozkręci anemia to dawki 100-150mg żelza, a to już niszczy zęby u dzieci. Jak zrobisz It's up to u:-)

Spróbuj dietę a jak zauważysz objawy anemii to zrób sobie badanie i zobaczysz w jakim kierunku to zmierza. Jak w takim tempie będzie spadać to za mc będzie 10 i wtedy tabletki. Mi one nie podwyższały zbytnio ale przynajmniej nie spadała.
Będzie ok. Ty jesteś sumienna dziewczyna i na pewno dieta Ci pomoże bo będziesz się jej trzymała.

reklama
Bety, 3mamy kciuki! :))) masz prawo być upierdliwa :-) Wszyscy Cię tu zrozumieją :p Wymyślaj sobie na każdy dzień jakieś zajęcie, bo to idzie oci****.. zwariować :p

Emenems, jaaaaaa, czad :-) a spadkiem aż tak się nie przejmuj, często się słyszy, że to się zdarza, obserwuj się :)

Co do sprawdzania na pewno nie będę tą, która będzie robić 14 dpt :p chyba, że betę ;p Ja na początku to 6 dni po sikańce robiłam ;p to 10 dpt będzie akurat ;d choć wiem, że to może mylić :) no, ale na pewno machnę :p

Dziewczyny, bo lekarz mi nie powiedział. Te tabletki anty będę brała przez 21 dni? I od razu po tym jest stymulacja czy też trzeba odczekać? Czytałam w informatorze, ale nie mogłam się doczytać przez ile będę je brać.

Mega mi się czas dłuży do tej stymulacji.

Do góry