reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Lekarz tylko tyle ze ze " spadła" a nastepna wizyta koniec sierpnia i dopiero badanie krwi kolejne ... Wiec nie wiem co robic

Emenems lekkaniedokrwistość w ciąży to fizjologia, bo mamy o od0,5 do 1l więcej krwi jest po prostu bardziej rozcienczona. Należy tez pamiętać, że w I trym, dziecko nie pochłania naszych zapasów żelaza, w II trym już ok.50%. To że masz obniżoną hemoglobinę może być fizjologią albo początkiem patologii. Nie masz zapasów, dziecko pobiera z twoich, w tym tempie popytu i podaży może być trudno wyrównać dietą. Kup żelazo pobierz z 2 tyg, zrób morfo i wtedy ocenisz czy odstawić i czy 28mg wystarczy. Bo taka jest dawka dostępna bez recepty. Potem będzie gorzej bo jak Ci się rozkręci anemia to dawki 100-150mg żelza, a to już niszczy zęby u dzieci. Jak zrobisz It's up to u:-)

Spróbuj dietę a jak zauważysz objawy anemii to zrób sobie badanie i zobaczysz w jakim kierunku to zmierza. Jak w takim tempie będzie spadać to za mc będzie 10 i wtedy tabletki. Mi one nie podwyższały zbytnio ale przynajmniej nie spadała.
Będzie ok. Ty jesteś sumienna dziewczyna i na pewno dieta Ci pomoże bo będziesz się jej trzymała.

reklama
Bety, 3mamy kciuki! :))) masz prawo być upierdliwa :-) Wszyscy Cię tu zrozumieją :p Wymyślaj sobie na każdy dzień jakieś zajęcie, bo to idzie oci****.. zwariować :p

Emenems, jaaaaaa, czad :-) a spadkiem aż tak się nie przejmuj, często się słyszy, że to się zdarza, obserwuj się :)

Co do sprawdzania na pewno nie będę tą, która będzie robić 14 dpt :p chyba, że betę ;p Ja na początku to 6 dni po sikańce robiłam ;p to 10 dpt będzie akurat ;d choć wiem, że to może mylić :) no, ale na pewno machnę :p

Dziewczyny, bo lekarz mi nie powiedział. Te tabletki anty będę brała przez 21 dni? I od razu po tym jest stymulacja czy też trzeba odczekać? Czytałam w informatorze, ale nie mogłam się doczytać przez ile będę je brać.

Mega mi się czas dłuży do tej stymulacji.

Do góry