reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
wcześniej też miałam spożywcze zapasy, żeby amortyzować dziecko :-D jeszcze 2-3 tygodnie i będziesz miała tak samo, uwierz mi ;-) a poza tym moim zdaniem wyglądasz po prostu pięknie (i widać, że promieniejesz;-))

Jeny dziekuje :)
ale uwierz mi wielkosc promykow to chyba od trgo ze pozwolono mi w koncu isc poćwiczyć ... Dla mnie to była gehenna ten pierwszy trymestr bez ruchu... Az odżyłam dzis :) mam nadzieje ze moje dziecko polubi silownie zanim sie urodzi :)

Zazdroszczę Ci, Ja nadal mam bana na siłownię i zbyt obciążające sporty. Za to mogę sobie pospacerować tak do 30 minut i pójść na basen (w asyście), jednak nikt nie ma czasu, żeby mnie tam zabrać :confused2: więc pozostaje mi ćwiczenie palców na klawiaturze..:confused2:

moniusia a jaką metodę używacie? PICSI albo FAMSI ? I co to dokładnie oznacza "słabe" nasienie ? Ja bym nie zapładniała wszystkich jeżeli nie jest źle, tylko wyznaczyła jakąś górną granicę. Pytanie ile masz lat i czy u Ciebie wszystko jest w porządku, bo jeśli nigdy nie było problemów i operacji a wyniki dobre to zapłodnienie 15 komórek może skończyć się dramatem. To zależy ile macie mieć zamiar dzieci maks. Bo są dziewczyny które na 4 zapłodnione komórki mają 4 blastocysty, ja bym sugerowała hodowle do blastocysty bo wtedy wyłaniają się te najlepsze, a do 3 dnia przeżyją wszystkie. A i są takie przypadki gdzie do 5 doby padają wszystkie i nie ma co transferować. Pytanie jak jest źle? czy jest ruch typu A,B, jaka jest koncentracja?
U nas jest źle bardzo ale nie tragicznie bo jest ruch A,B i za pierwszym razem zapładnialiśmy tylko dwie komórki, zapłodniły się obie w 4 dniu obie były morulami. Potem znowu zapłodnienie dwóch, obie się zapłodniły, a potem zapłodnienie 6 i zapłodniły się tylko 3. Co może wynikać z sortu nasienia, albo po prostu z metody, na początku było FAMSI a potem ICSI...

edit: Widze dzisiaj same piękne brzuszki:-) rośnijcie dziewczyny:-p

kate, doktor jeszcze nic konkretnie nie zaproponował, tylko dał wybor, bo pytaliśmy sie czy inseminacje mają sens to mówi jak tak to skuteczność waha się w granicach 8-10%, ale przy wynikach męża to 3%.. i dał dwie drogi i mieliśmy się namyślić, przepisał tylko tabletki anty i powiedział kiedy na wizyte w przypadku ivf. W każdym przypadku chyba skłaniamy sie ku ICSI.
Ruchliwość A+B to 10% w tym typu A 1%. Koncentracja 15,40%

No właśnie, nie chcę, żeby to był dla nas dramat..:( Mam 24 lata, mężu też. Ja łykałam tylko clo, bo podejrzewałam u siebie brak owulacji zanim M. zrobił wyniki i mój lekarz były przepisał mi to właściwie nawet bez usg.. tylko po niskim progesteronie to stwierdził.. Ostatnio po odstawieniu clo, już w klinice mnie badali 2 razy w ciągu 2 cykli i wszysko było ok, stwierdzali owulację.

Ale to życie skomplikowane.. ;)

Dziewczyny, piękne brzuszki, Emenems, ale z Ciebie jest fit mama :-)

reklama
Do góry