reklama
OlaSzy
Fanka BB :)
Widzę, że Emila się pochwaliła brzuchem to i ja poleciałam do lustra strzelić sobie selfie :-) w końcu WIDAĆ, więc się chwalę:-)
Zobacz załącznik 700161
Zobacz załącznik 700161
Jeny dziekuje
ale uwierz mi wielkosc promykow to chyba od trgo ze pozwolono mi w koncu isc poćwiczyć ... Dla mnie to była gehenna ten pierwszy trymestr bez ruchu... Az odżyłam dzis mam nadzieje ze moje dziecko polubi silownie zanim sie urodzi
ale uwierz mi wielkosc promykow to chyba od trgo ze pozwolono mi w koncu isc poćwiczyć ... Dla mnie to była gehenna ten pierwszy trymestr bez ruchu... Az odżyłam dzis mam nadzieje ze moje dziecko polubi silownie zanim sie urodzi
OlaSzy
Fanka BB :)
Zazdroszczę Ci, Ja nadal mam bana na siłownię i zbyt obciążające sporty. Za to mogę sobie pospacerować tak do 30 minut i pójść na basen (w asyście), jednak nikt nie ma czasu, żeby mnie tam zabrać więc pozostaje mi ćwiczenie palców na klawiaturze..
moniusia a jaką metodę używacie? PICSI albo FAMSI ? I co to dokładnie oznacza "słabe" nasienie ? Ja bym nie zapładniała wszystkich jeżeli nie jest źle, tylko wyznaczyła jakąś górną granicę. Pytanie ile masz lat i czy u Ciebie wszystko jest w porządku, bo jeśli nigdy nie było problemów i operacji a wyniki dobre to zapłodnienie 15 komórek może skończyć się dramatem. To zależy ile macie mieć zamiar dzieci maks. Bo są dziewczyny które na 4 zapłodnione komórki mają 4 blastocysty, ja bym sugerowała hodowle do blastocysty bo wtedy wyłaniają się te najlepsze, a do 3 dnia przeżyją wszystkie. A i są takie przypadki gdzie do 5 doby padają wszystkie i nie ma co transferować. Pytanie jak jest źle? czy jest ruch typu A,B, jaka jest koncentracja?
U nas jest źle bardzo ale nie tragicznie bo jest ruch A,B i za pierwszym razem zapładnialiśmy tylko dwie komórki, zapłodniły się obie w 4 dniu obie były morulami. Potem znowu zapłodnienie dwóch, obie się zapłodniły, a potem zapłodnienie 6 i zapłodniły się tylko 3. Co może wynikać z sortu nasienia, albo po prostu z metody, na początku było FAMSI a potem ICSI...
edit: Widze dzisiaj same piękne brzuszki:-) rośnijcie dziewczyny
U nas jest źle bardzo ale nie tragicznie bo jest ruch A,B i za pierwszym razem zapładnialiśmy tylko dwie komórki, zapłodniły się obie w 4 dniu obie były morulami. Potem znowu zapłodnienie dwóch, obie się zapłodniły, a potem zapłodnienie 6 i zapłodniły się tylko 3. Co może wynikać z sortu nasienia, albo po prostu z metody, na początku było FAMSI a potem ICSI...
edit: Widze dzisiaj same piękne brzuszki:-) rośnijcie dziewczyny
kate, doktor jeszcze nic konkretnie nie zaproponował, tylko dał wybor, bo pytaliśmy sie czy inseminacje mają sens to mówi jak tak to skuteczność waha się w granicach 8-10%, ale przy wynikach męża to 3%.. i dał dwie drogi i mieliśmy się namyślić, przepisał tylko tabletki anty i powiedział kiedy na wizyte w przypadku ivf. W każdym przypadku chyba skłaniamy sie ku ICSI.
Ruchliwość A+B to 10% w tym typu A 1%. Koncentracja 15,40%
No właśnie, nie chcę, żeby to był dla nas dramat.. Mam 24 lata, mężu też. Ja łykałam tylko clo, bo podejrzewałam u siebie brak owulacji zanim M. zrobił wyniki i mój lekarz były przepisał mi to właściwie nawet bez usg.. tylko po niskim progesteronie to stwierdził.. Ostatnio po odstawieniu clo, już w klinice mnie badali 2 razy w ciągu 2 cykli i wszysko było ok, stwierdzali owulację.
Ale to życie skomplikowane..
Dziewczyny, piękne brzuszki, Emenems, ale z Ciebie jest fit mama :-)
Ruchliwość A+B to 10% w tym typu A 1%. Koncentracja 15,40%
No właśnie, nie chcę, żeby to był dla nas dramat.. Mam 24 lata, mężu też. Ja łykałam tylko clo, bo podejrzewałam u siebie brak owulacji zanim M. zrobił wyniki i mój lekarz były przepisał mi to właściwie nawet bez usg.. tylko po niskim progesteronie to stwierdził.. Ostatnio po odstawieniu clo, już w klinice mnie badali 2 razy w ciągu 2 cykli i wszysko było ok, stwierdzali owulację.
Ale to życie skomplikowane..
Dziewczyny, piękne brzuszki, Emenems, ale z Ciebie jest fit mama :-)
reklama
Podziel się: