Emenems co do estrofemu w woli wyjaśnienia :nie brałas estrofemu bo nie brałaś go przed transferem na przygotowanie endometrium, więc nie było sensu brać go 5 dni po transferze, gdy endo już jest jakie jest. A nie dlatego, ze estradiol masz w normie. Po następne kiedy ma się mało komórek do 10-15 to na takie eksperymenty można sobie pozwolić, jednak gdy estradiol rośnie od 8000 -10000 wzwyż, to nie branie go może zakłócić implantacje, bo poziom hormonów spada po pick-up, lub rośnie w kazdym razie nie jest stały i żeby uniknąć skoków lub braków bierze się hormony. Następna rzecz co do progesteronu, estradiolu, dawka jest tez uzależniona od ilości komórek, przy 4-6 nie ma sensu go brać, ale przy 30-40 MUSISZ. Poza tym hormony te nie tylko podaje się w przypadku nie wydolności przysadki przy PCOS albo utajnionej, ale i dlatego ze cykl stymulowany w żaden sposób nie przypomina twojego naturalnego cyklu więc lekarze dmuchają na zimne. I branie leków jest istotne, to ze ty ich nie brałaś nie znaczy ze komuś innemu nie zaszkodzi ich brak. Jak pisałam kiedyś zdania co do estrofemu i luteiny są podzielone, starzy lekarze cały czas twierdza ze estrofem szkodzi, a według nowych artykułów naukowych nic tego nie potwierdza.
sykatynka brakuje mi tu moderatora piszesz się? i będziemy banować wszystkich kogo się daA potem zamkniemy watek, i otworzymy następny a żeby nudno nie było..
sykatynka brakuje mi tu moderatora piszesz się? i będziemy banować wszystkich kogo się daA potem zamkniemy watek, i otworzymy następny a żeby nudno nie było..