oj dziewczyny jak ja bym już chciała też napisać że idę gdagać na te moje jajeczka .... no ale jeszcze 12 tabletek anty i też zaczne wysiadywanie hihi a wiecie dziwnie się wogóle czuję mam takie brązowe upławy i kurcze nie wiem co to może być i piersi mam też większe a sutki tak wrazliwe że hoho w poprzednim cyklu miałam IUI i tak sobie pomyślałam głupio że to może jednak dzidzia już we mnie jest :/ .... ale przecież to też przez antyki może być prawda ... ale żeby tak fest hmmm NO JA JUŻ CHYBA SIĘ NIE DOCZEKAM TEGO WYSIADYWANIA I GDAKANIA
reklama
Magdalena Markiewicz
Fanka BB :)
malinax84 Ja też nic nie przytyłam, i nie miałam żadnych dolegliwości. A cera mi sie tak poprawiła że już zapomniałam ze można mieć taką buzie. Nawet nie czułam jak jaka mi rosły a na rosło ich sporo, pamiętam bo bałam się że nic nie produkuję. A jak przyszło do liczenia to chcieli przerwać. Jedynie kiedy urosłam to było po pobraniu jajek, bo dostałam hiper. Wyglądałam jak w &mce ciąży ale z okresem wszystko wróciło do normy.
A wo gule teraz ta nie udana próba bardzo mnie wzmocniła, i dostałam takiego kopa do działania jak nigdy. Bo jeszcze tak nie dawno nie dawałam sobie szans, i nawet sie zastanawiałam czy jest sens pochodzić do ivf .
A wo gule teraz ta nie udana próba bardzo mnie wzmocniła, i dostałam takiego kopa do działania jak nigdy. Bo jeszcze tak nie dawno nie dawałam sobie szans, i nawet sie zastanawiałam czy jest sens pochodzić do ivf .
ANOWI32
Zaangażowana w BB
WSZYSTKIM KOBITKOM ZACIĄŻONYM GRATULUJĘ:-) dajecie nam nadzieję...............
eweli - mam pytanko, u nas nagle niespodziewanie też wystąpiło słabe nasienie męża, tylko, że u nas przed pierwszym IVF, nikt szczegółowo nie badał nasienia dlatego zrobili nam klasyczne IVF a po nieudanym transferze, skierowali na badania nasienia gdzie wyszła bardzo kiepska morfologia 0% prawidłowych, a po badaniu MSOME zalecaja nasienie dawcy na co się nie godzimy mogłabyś napisać jaką miał morfologię twój mąż i czy na porawę nasienia dostawaliście jakieś leki bo mój mąż ma brać Q10 i po miesiącu się zgłosić.
eweli - mam pytanko, u nas nagle niespodziewanie też wystąpiło słabe nasienie męża, tylko, że u nas przed pierwszym IVF, nikt szczegółowo nie badał nasienia dlatego zrobili nam klasyczne IVF a po nieudanym transferze, skierowali na badania nasienia gdzie wyszła bardzo kiepska morfologia 0% prawidłowych, a po badaniu MSOME zalecaja nasienie dawcy na co się nie godzimy mogłabyś napisać jaką miał morfologię twój mąż i czy na porawę nasienia dostawaliście jakieś leki bo mój mąż ma brać Q10 i po miesiącu się zgłosić.
eweli1982
WSZYSTKIM KOBITKOM ZACIĄŻONYM GRATULUJĘ:-) dajecie nam nadzieję...............
kochana, mój M miał bardzo małą ilość plemników i nawet nie robili mu morfologi więc nie pomogę. W Mysłowicach w klinice też nam radzili dawcę że niby nie mamy szans na własne dziecko, a jak już bym się uparła na invitro i zaszła w ciążę to najpóźniej w 6 tc poronie, bo plemniki są też wadliwe genetycznie i ciąża się nie utrzyma. Uparłam się i zmieniliśmy klinikę. To było w październiku i jak widzisz jestem w 14 tc i maluszki mają się dobrze... Trafiliśmy do invimedu wrocławskiego, dr Ż po obejrzeniu wyników męża zaproponował leczenie : polfilin prolongatum, clostilbegyt, proviron, androvit. I kazał 2 mce stosować i potem co 2 - 3 tyg przyjeżdzać i oddawać nasienie do mrożenia. Już bez badań szczegółowych żeby nic nie zmarnować, tylko embriolodzy od razu wybierali to, co się nadaje do icsi. Tak więc po 5 oddaniach nazbierało się nam już tego troszkę i udało się.
Doktor nie obiecywał cudów, mówił że nie jest dobrze, ale że zrobią wszystko żeby było dobrze i słowa dotrzymał. Może podrzuc też lekarzowi pomysł na taką kurację i o domrażaniu... u nas pomogło i na ilość i na jakość:-)
życzę powodzenia z moich 3 serduszek;-)
i jak już tyle napisałam, to dla wszystkich chętnych podsyłam bliźniaczkowe wiruski
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
ANOWI32
Zaangażowana w BB
eweli- dziękuję Ci za odpowiedź ja też lecze się w Invimedzie tylko że w Warszawie, ale u nas dr R. na poprawę nasienia tylko zaproponował koenzym Q10, nie proponował żadnych badań dla męża aha i dr mimo tych fatalnych wyników MSOME nie był przeciwny in vitro a może się uda, ale my chcemy zrobić wszystko żeby trochę zwiększyć nasze szanse , przecież kiedyś mąż miał dobre wyniki i wg mnie musiała być jakaś przyczyna, dletego na własną rękę umówiliśmy się do androloga prof. Grzegorza Jakiela w nim cała nadzieja......... a propo czy słyszałyście jakieś opinie o profesorze
a & złapane wszystkie:-)
a & złapane wszystkie:-)
Ostatnia edycja:
Witam bardzo serdecznie nowe dziewczyny ) :-):-) malinka jestesmy na tym samym etapie i w tym samym wieku hihi..musi sie nam udac...to tez noje pierwsze podejscie..dzisiaj wizyta kontrolna i zaczynam zastrzyki wyciszajace.. i oby czas leciał jak najszybciej do 25 czerwca - zaczynamy stymulke
reklama
Magdalena Markiewicz
gucia_m Dobry wynik, ja miałam w dzień pobrania i potem jeszcze przez 2 dni ale takie leciutkie.
Podziel się: