reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tola acard bralam rano.
Tzn biore caly czas.

Eden witaj:)))

Kate pierwsze spotkanie dopiero 20:(( strasznie dlugo... transfer mialam 16 czerwca..

W pracy jestem i cholera pisac nie moge, no! Uhh; [[

reklama
Wlasnie chciałam do was pisac ze jest AnneMarie ( przyjaciółka moja z ktore bedziemy balować po ciazy uprzednio zostawiajac dzieci HAHAHHAAHHAAHAHAHAHA)

Kochana ja tez mam 33 lata i lubie kobiety w moim wieku :)

U mnie niby tez zawsze wszystko było ok maz tez dziecko z pierwszego małżeństwa ma, ja niby nie do konca jeden jajnik pracuje ale tak to zrządzenie lekarz zadowolony z wynikow z endo itp a ciazy jak nie było tak nie było - bo teraz jest, pierwsze ivf pierwszy transfer :)
Wiec zycze ci tego samego!!

P.s, ściemniary klawiaturowe :D
Ja mam norweska klawiature ale mam podłożona tez polska wiec wybieram z ktorej korzystam - oj moje leniuszki leniuszki ....:D

Jak widze podobne doswiadczenia, wiek, zadnych wiekszych problemow.. moze a noz i mnie szczescie w koncu dopisze. Szczere gratulacje z udanego transferu :happy:

Edenlayn, witaj, ja mam 34 lata :)
I wczoraj rozpoczęty 12 tydzień ciąży, we wtorek na usg okaże się czy wszystko w porządku, ale jestem dobrej myśli :) (dzisiaj he he)

Możecie mi coś napisać więcej o Acardzie przy transferze? Jakie on ma działanie?
Czy jak mam mutacje tylko C677T to tez moge go brać?

I co z działaniem Encortonu? Czy on szybko działa? Tzn jak go wezme od 2 dc. A transfer w tym samym cyklu to ok?

Tola co do mutavjo się nie wypowiem, ale acard poprawia ukrwienie macicy. Dostałam go po pierwszym nieudanym transferze.
Encorton bralam od 2dc;)

Tola, z tego co kojarzę, to ty masz encorton czysto profilaktycznie bo nie wykryto u ciebie ani przeciwciał ani nk...
Więc od 2 dc wystarczy.
Jeśli chodzi o acard i fragmin - acard ponoć wpływa na płytki krwi (i stosuje się go np. w przypadku obecności przeciwciał), a fragmin jest przeciwzakrzepowy. Z reguły fragmin (czy clexane czy inne podobne) stosuje się na noc, w takim przypadku acard możesz brać rano.

Edenlayn - ja mam tylko takie pytanko - po co ty właściwie masz usg tak krótko po transferze? Przecież to nawet jeszcze nie ma szans, aby było cokolwiek widać...

beta od biedy by wyszła, zależy iludniowe zarodki zostały podane...
Jeśli pięciodniowe a będzie to 7 dpt to mogłoby coś już wyjść...

reklama
Wiesz sykatynka ja to z tych co lepsze usg niz go brak hahaah jakby mi lekarz kazał przyjsc od razu lecialabym :D

Do góry