reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tola acard bralam rano.
Tzn biore caly czas.

Eden witaj:)))

Kate pierwsze spotkanie dopiero 20:(( strasznie dlugo... transfer mialam 16 czerwca..

W pracy jestem i cholera pisac nie moge, no! Uhh; [[

reklama
Wlasnie chciałam do was pisac ze jest AnneMarie ( przyjaciółka moja z ktore bedziemy balować po ciazy uprzednio zostawiajac dzieci HAHAHHAAHHAAHAHAHAHA)

Kochana ja tez mam 33 lata i lubie kobiety w moim wieku :)

U mnie niby tez zawsze wszystko było ok maz tez dziecko z pierwszego małżeństwa ma, ja niby nie do konca jeden jajnik pracuje ale tak to zrządzenie lekarz zadowolony z wynikow z endo itp a ciazy jak nie było tak nie było - bo teraz jest, pierwsze ivf pierwszy transfer :)
Wiec zycze ci tego samego!!

P.s, ściemniary klawiaturowe :D
Ja mam norweska klawiature ale mam podłożona tez polska wiec wybieram z ktorej korzystam - oj moje leniuszki leniuszki ....:D

Jak widze podobne doswiadczenia, wiek, zadnych wiekszych problemow.. moze a noz i mnie szczescie w koncu dopisze. Szczere gratulacje z udanego transferu :happy:

Edenlayn, witaj, ja mam 34 lata :)
I wczoraj rozpoczęty 12 tydzień ciąży, we wtorek na usg okaże się czy wszystko w porządku, ale jestem dobrej myśli :) (dzisiaj he he)

Możecie mi coś napisać więcej o Acardzie przy transferze? Jakie on ma działanie?
Czy jak mam mutacje tylko C677T to tez moge go brać?

I co z działaniem Encortonu? Czy on szybko działa? Tzn jak go wezme od 2 dc. A transfer w tym samym cyklu to ok?

Tola co do mutavjo się nie wypowiem, ale acard poprawia ukrwienie macicy. Dostałam go po pierwszym nieudanym transferze.
Encorton bralam od 2dc;)

Tola, z tego co kojarzę, to ty masz encorton czysto profilaktycznie bo nie wykryto u ciebie ani przeciwciał ani nk...
Więc od 2 dc wystarczy.
Jeśli chodzi o acard i fragmin - acard ponoć wpływa na płytki krwi (i stosuje się go np. w przypadku obecności przeciwciał), a fragmin jest przeciwzakrzepowy. Z reguły fragmin (czy clexane czy inne podobne) stosuje się na noc, w takim przypadku acard możesz brać rano.

Edenlayn - ja mam tylko takie pytanko - po co ty właściwie masz usg tak krótko po transferze? Przecież to nawet jeszcze nie ma szans, aby było cokolwiek widać...

beta od biedy by wyszła, zależy iludniowe zarodki zostały podane...
Jeśli pięciodniowe a będzie to 7 dpt to mogłoby coś już wyjść...

reklama
Wiesz sykatynka ja to z tych co lepsze usg niz go brak hahaah jakby mi lekarz kazał przyjsc od razu lecialabym :D

Do góry