reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem gdzie mieszkasz Ale duzo mi progesteron 8% nie mowi bo i u mnie w Norwegii i w pl sa wiesz, pięćdziesiątki i setki :)
Ja brałam 3x100 po transferze.

A ile masz lat??:D
A lekarze nie domniemywali czemu wam nie wychodziło? Moze po prostu wrogi śluz a teraz juz bedzie pieknie :)

Pozostałe wyniki jak tarczyca czy estradiol w normie ??

reklama
Kikifish87 my jako kwietniowki bardzo Ci dziękujemy za poparcie. Bo tutaj dziewczyny tylko nas oskarżają o szykanowanie niewinnej, biednej chorej kobiety :)

Ja nigdzie nie powiedziałam, że jest "niewinna" czy "biedna", ale z tym ostatnim określeniem się zgodzę. Bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie robi takich rzeczy. Bądź co bądź, wiem, że takich ludzi nie powinno się wytykać placami, bo jeszcze bardziej zagłębiają się w swój pokrętny świat i ciężko ich "wyciągnąć" z takiej psychozy. Ja życzę Oli, żeby znalazła lekarza, który pomoże jej się uporać z problemami, ktoś przed kim się otworzy z tym co ją boli - bo jak widać i przed mężem i przyjaciółmi ukrywała swój problem i przed nami kłamała mówiąc, że jest w ciąży. Szkoda dziewczyny. Choroba psychiczna (bo chyba można tak to określić) totalnie przejmuje kontrolę nad życiem, a chory nawet nie zdaje sobie sprawy ze swoich czynów. Mam sąsiada ze schizofrenią, z którym moja rodzina spędza bardzo dużo czasu i widzę na żywo jak ciężki jest to stan, robić / mówić coś w co się wierzy i żadne komentarze z zewnątrz nie pomagają. Z bólem serca obserwuje się takie osoby, które odmawiają pomocy i dalej brną w destrukcję...

A wiec.. wczesniej wspomnialam ze biore Crinone on jest 8% :-p, 15 amplikatorow . Ma w sobie progesteron 90mg. Dopiero po skonczeniu dawkowania czyli w nastepny wtorek 21.07, mam zrobic dzien przerwy i dopiero wykonac test krwi. Na szczescie juz w ten wtorek 14.07 mam usg , czy wszystko jest nadal na miejscu czy nie i strach jest kolosalny :((
Lekarze rozkladali rece, mialam wszystkie badania ok, tarczyca tez ok. hormony, jajowody drozne , jajeczka tez byly przy kazdej owolucji , sprawdzane byly przez pol roku co miesiac. nasienie meza tez w porzadku. NIKT NIE WIE I NIE STWIERZIL. Domniemania, ze moze to albo to. Mnie osobicie tez sie wydaje ze plemniki nie docieraly do jajeczka i gdzies w trasie ginely. Lekarz tez w sumie to zasugerowal. Z kolei moja ginekolozka stwierzila ze mam po 2/ 3 jajeczka i az dziw ze nie wychodzi. Ze najwidoczniej moj organizm domaga sie blizniakow , wiec albo dwa albo zaden :p . Moja mama jest blizniaczka wiec moze cos jednak w tym jest hihi. Teraz mam w sobie 2 ziarenka wiec kto wie... Kazdy szuka jakies nadzieji...
Jesli chodzi o wiek mam 33. I mieszkam w Niemczech.

Ostatnia edycja:
Kikifish87 my jako kwietniowki bardzo Ci dziękujemy za poparcie. Bo tutaj dziewczyny tylko nas oskarżają o szykanowanie niewinnej, biednej chorej kobiety :)

BO NA TYM FORUM CHODZI O CIAZE!!!! 80% z nas nie ma pojecia o kim rozmawiacie i chyba nie chcemy wiedziec.Ja mam inne tutaj zainteresowania i problemy,niz to ,ze jakas OLA was w powietrze wysadzila.Konfrontujcie to z nia ,a nie robcie burdelu tutaj.Amen.

A wiec.. wczesniej wspomnialam ze biore Crinone on jest 8% :-p, ma w sobie progesteron 90mg.
Lekarze rozkladali rece, mialam wszystkie badania ok, tarczyca tez ok. hormony, jajowody drozne , jajeczka tez byly przy kazdej owolucji , sprawdzane byly przez pol roku co miesiac. nasienie meza tez w porzadku. NIKT NIE WIE I NIE STWIERZIL. Domniemania, ze moze to albo to. Mnie osobicie tez sie wydaje ze plemniki nie docieraly do jajeczkai gdzies w trasie ginely. lekarz tez w sumie to zasugerowal. Z kolei moja ginekolozka stwierzila ze mam po 2/ 3 jajeczka i az dziw ze nie wychodzi. Ze najwidoczniej moj organizm domaga sie blizniakow , wiec albo dwa albo zaden :p . Moja mama jest blizniaczka wiec moze cos jednak w tym jest hihi. Teraz mam w sobie 2 ziarenka wiec kto wie... Kazdy szuka jakies nadzieji...
Jesli chodzi o wiek mam 33. I mieszkam w Niemczech.

Nareszcie pokrewna dusza z Niemiec bez Polskiej klawiatury, az mi sie razniej zrobilo;-);-);-);-);-);-)

Wlasnie chciałam do was pisac ze jest AnneMarie ( przyjaciółka moja z ktore bedziemy balować po ciazy uprzednio zostawiajac dzieci HAHAHHAAHHAAHAHAHAHA)

Kochana ja tez mam 33 lata i lubie kobiety w moim wieku :)

U mnie niby tez zawsze wszystko było ok maz tez dziecko z pierwszego małżeństwa ma, ja niby nie do konca jeden jajnik pracuje ale tak to zrządzenie lekarz zadowolony z wynikow z endo itp a ciazy jak nie było tak nie było - bo teraz jest, pierwsze ivf pierwszy transfer :)
Wiec zycze ci tego samego!!

P.s, ściemniary klawiaturowe :D
Ja mam norweska klawiature ale mam podłożona tez polska wiec wybieram z ktorej korzystam - oj moje leniuszki leniuszki ....:D

Wlasnie chciałam do was pisac ze jest AnneMarie ( przyjaciółka moja z ktore bedziemy balować po ciazy uprzednio zostawiajac dzieci HAHAHHAAHHAAHAHAHAHA)

Kochana ja tez mam 33 lata i lubie kobiety w moim wieku :)

U mnie niby tez zawsze wszystko było ok maz tez dziecko z pierwszego małżeństwa ma, ja niby nie do konca jeden jajnik pracuje ale tak to zrządzenie lekarz zadowolony z wynikow z endo itp a ciazy jak nie było tak nie było - bo teraz jest, pierwsze ivf pierwszy transfer :)
Wiec zycze ci tego samego!!

P.s, ściemniary klawiaturowe :D
Ja mam norweska klawiature ale mam podłożona tez polska wiec wybieram z ktorej korzystam - oj moje leniuszki leniuszki ....:D

eme;-);-);-) rozgryzlas nas,mi juz pare osob mowilo jak to zmienic,ale jak juz byli na koncu wypowiedzi to ja juz zapomnialam jaki byl poczatek;-);-);-)Jana wam podrzuce juz w sierpniu,bo do 15 nie wie co ma ze soba robic,:-D:-D:-D:-D:rolleyes:

Mam pytanie do dziewuszek co do stosowania leków.

Acard brać rano czy wieczorem? Po transferze będzie Fragmin także

Dostałam steryd Encorton 10 mg. Mam zacząć brać od 2 dc. Wystarczy? Czy brać go już wcześniej?
NK nie robiłam także nie wiem czy ok
A cykl na estrofemie 2x1

reklama
eme;-);-);-) rozgryzlas nas,mi juz pare osob mowilo jak to zmienic,ale jak juz byli na koncu wypowiedzi to ja juz zapomnialam jaki byl poczatek;-);-);-)Jana wam podrzuce juz w sierpniu,bo do 15 nie wie co ma ze soba robic,:-D:-D:-D:-D:rolleyes:

Dziewczyny, dziewczyny oczywiscie ze sie da wszystko zrobic hihi. Tylko gorzej z pamiecia i zapietaniem bo w niem klawiaturze sa inne klawisze
i np pod ü jest ż wiec trudno pod kilkoma klawiszami zapietac gdzie jest ł,ą,ż,ó,ś, gdy starasz sie odp szybko nawet teraz sie gubie hihi. :laugh2:

Ostatnia edycja:
Do góry