reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie wiem gdzie mieszkasz Ale duzo mi progesteron 8% nie mowi bo i u mnie w Norwegii i w pl sa wiesz, pięćdziesiątki i setki :)
Ja brałam 3x100 po transferze.

A ile masz lat??:D
A lekarze nie domniemywali czemu wam nie wychodziło? Moze po prostu wrogi śluz a teraz juz bedzie pieknie :)

Pozostałe wyniki jak tarczyca czy estradiol w normie ??

reklama
Kikifish87 my jako kwietniowki bardzo Ci dziękujemy za poparcie. Bo tutaj dziewczyny tylko nas oskarżają o szykanowanie niewinnej, biednej chorej kobiety :)

Ja nigdzie nie powiedziałam, że jest "niewinna" czy "biedna", ale z tym ostatnim określeniem się zgodzę. Bo chyba nikt o zdrowych zmysłach nie robi takich rzeczy. Bądź co bądź, wiem, że takich ludzi nie powinno się wytykać placami, bo jeszcze bardziej zagłębiają się w swój pokrętny świat i ciężko ich "wyciągnąć" z takiej psychozy. Ja życzę Oli, żeby znalazła lekarza, który pomoże jej się uporać z problemami, ktoś przed kim się otworzy z tym co ją boli - bo jak widać i przed mężem i przyjaciółmi ukrywała swój problem i przed nami kłamała mówiąc, że jest w ciąży. Szkoda dziewczyny. Choroba psychiczna (bo chyba można tak to określić) totalnie przejmuje kontrolę nad życiem, a chory nawet nie zdaje sobie sprawy ze swoich czynów. Mam sąsiada ze schizofrenią, z którym moja rodzina spędza bardzo dużo czasu i widzę na żywo jak ciężki jest to stan, robić / mówić coś w co się wierzy i żadne komentarze z zewnątrz nie pomagają. Z bólem serca obserwuje się takie osoby, które odmawiają pomocy i dalej brną w destrukcję...

A wiec.. wczesniej wspomnialam ze biore Crinone on jest 8% :-p, 15 amplikatorow . Ma w sobie progesteron 90mg. Dopiero po skonczeniu dawkowania czyli w nastepny wtorek 21.07, mam zrobic dzien przerwy i dopiero wykonac test krwi. Na szczescie juz w ten wtorek 14.07 mam usg , czy wszystko jest nadal na miejscu czy nie i strach jest kolosalny :((
Lekarze rozkladali rece, mialam wszystkie badania ok, tarczyca tez ok. hormony, jajowody drozne , jajeczka tez byly przy kazdej owolucji , sprawdzane byly przez pol roku co miesiac. nasienie meza tez w porzadku. NIKT NIE WIE I NIE STWIERZIL. Domniemania, ze moze to albo to. Mnie osobicie tez sie wydaje ze plemniki nie docieraly do jajeczka i gdzies w trasie ginely. Lekarz tez w sumie to zasugerowal. Z kolei moja ginekolozka stwierzila ze mam po 2/ 3 jajeczka i az dziw ze nie wychodzi. Ze najwidoczniej moj organizm domaga sie blizniakow , wiec albo dwa albo zaden :p . Moja mama jest blizniaczka wiec moze cos jednak w tym jest hihi. Teraz mam w sobie 2 ziarenka wiec kto wie... Kazdy szuka jakies nadzieji...
Jesli chodzi o wiek mam 33. I mieszkam w Niemczech.

Ostatnia edycja:
Kikifish87 my jako kwietniowki bardzo Ci dziękujemy za poparcie. Bo tutaj dziewczyny tylko nas oskarżają o szykanowanie niewinnej, biednej chorej kobiety :)

BO NA TYM FORUM CHODZI O CIAZE!!!! 80% z nas nie ma pojecia o kim rozmawiacie i chyba nie chcemy wiedziec.Ja mam inne tutaj zainteresowania i problemy,niz to ,ze jakas OLA was w powietrze wysadzila.Konfrontujcie to z nia ,a nie robcie burdelu tutaj.Amen.

A wiec.. wczesniej wspomnialam ze biore Crinone on jest 8% :-p, ma w sobie progesteron 90mg.
Lekarze rozkladali rece, mialam wszystkie badania ok, tarczyca tez ok. hormony, jajowody drozne , jajeczka tez byly przy kazdej owolucji , sprawdzane byly przez pol roku co miesiac. nasienie meza tez w porzadku. NIKT NIE WIE I NIE STWIERZIL. Domniemania, ze moze to albo to. Mnie osobicie tez sie wydaje ze plemniki nie docieraly do jajeczkai gdzies w trasie ginely. lekarz tez w sumie to zasugerowal. Z kolei moja ginekolozka stwierzila ze mam po 2/ 3 jajeczka i az dziw ze nie wychodzi. Ze najwidoczniej moj organizm domaga sie blizniakow , wiec albo dwa albo zaden :p . Moja mama jest blizniaczka wiec moze cos jednak w tym jest hihi. Teraz mam w sobie 2 ziarenka wiec kto wie... Kazdy szuka jakies nadzieji...
Jesli chodzi o wiek mam 33. I mieszkam w Niemczech.

Nareszcie pokrewna dusza z Niemiec bez Polskiej klawiatury, az mi sie razniej zrobilo;-);-);-);-);-);-)

Wlasnie chciałam do was pisac ze jest AnneMarie ( przyjaciółka moja z ktore bedziemy balować po ciazy uprzednio zostawiajac dzieci HAHAHHAAHHAAHAHAHAHA)

Kochana ja tez mam 33 lata i lubie kobiety w moim wieku :)

U mnie niby tez zawsze wszystko było ok maz tez dziecko z pierwszego małżeństwa ma, ja niby nie do konca jeden jajnik pracuje ale tak to zrządzenie lekarz zadowolony z wynikow z endo itp a ciazy jak nie było tak nie było - bo teraz jest, pierwsze ivf pierwszy transfer :)
Wiec zycze ci tego samego!!

P.s, ściemniary klawiaturowe :D
Ja mam norweska klawiature ale mam podłożona tez polska wiec wybieram z ktorej korzystam - oj moje leniuszki leniuszki ....:D

Wlasnie chciałam do was pisac ze jest AnneMarie ( przyjaciółka moja z ktore bedziemy balować po ciazy uprzednio zostawiajac dzieci HAHAHHAAHHAAHAHAHAHA)

Kochana ja tez mam 33 lata i lubie kobiety w moim wieku :)

U mnie niby tez zawsze wszystko było ok maz tez dziecko z pierwszego małżeństwa ma, ja niby nie do konca jeden jajnik pracuje ale tak to zrządzenie lekarz zadowolony z wynikow z endo itp a ciazy jak nie było tak nie było - bo teraz jest, pierwsze ivf pierwszy transfer :)
Wiec zycze ci tego samego!!

P.s, ściemniary klawiaturowe :D
Ja mam norweska klawiature ale mam podłożona tez polska wiec wybieram z ktorej korzystam - oj moje leniuszki leniuszki ....:D

eme;-);-);-) rozgryzlas nas,mi juz pare osob mowilo jak to zmienic,ale jak juz byli na koncu wypowiedzi to ja juz zapomnialam jaki byl poczatek;-);-);-)Jana wam podrzuce juz w sierpniu,bo do 15 nie wie co ma ze soba robic,:-D:-D:-D:-D:rolleyes:

Mam pytanie do dziewuszek co do stosowania leków.

Acard brać rano czy wieczorem? Po transferze będzie Fragmin także

Dostałam steryd Encorton 10 mg. Mam zacząć brać od 2 dc. Wystarczy? Czy brać go już wcześniej?
NK nie robiłam także nie wiem czy ok
A cykl na estrofemie 2x1

reklama
eme;-);-);-) rozgryzlas nas,mi juz pare osob mowilo jak to zmienic,ale jak juz byli na koncu wypowiedzi to ja juz zapomnialam jaki byl poczatek;-);-);-)Jana wam podrzuce juz w sierpniu,bo do 15 nie wie co ma ze soba robic,:-D:-D:-D:-D:rolleyes:

Dziewczyny, dziewczyny oczywiscie ze sie da wszystko zrobic hihi. Tylko gorzej z pamiecia i zapietaniem bo w niem klawiaturze sa inne klawisze
i np pod ü jest ż wiec trudno pod kilkoma klawiszami zapietac gdzie jest ł,ą,ż,ó,ś, gdy starasz sie odp szybko nawet teraz sie gubie hihi. :laugh2:

Ostatnia edycja:
Do góry